UUTISET

26.11.2018

KARHUBASKET VOITOLLA SARJATAUOLLE

Karhubasket kohtasi lauantain ottelussa Uudenkaupungin Korihait. Hait pistivät vastaan, mutta eivät voineet mitään vahvemmalle karhulaumalle. Karhubasket eteni 100-85 (50-40) voittoon tarkan heittopelin avulla.

Karhubasketin heittopeli oli jo avausjaksolla tarkkaa. Kakkoset osuivat 76, 5 prosentin tarkkuudella. Okko Järvi (16/2/2) jatkoi hyvää virettä edellisestä BC Nokia ottelusta ja teki avauspuolikkaalla 11 pistettä. Korisliigan pistetilaston kärkinimiin kuuluva Durrell Summers (21/2) tehtaili puoliaikaan mennessä 15 pistettä.

Vieraiden yhdeksän miehen rotaatiosta kahdeksan pelaajaa pääsi puoliaikaan pisteiden makuun. Ainoastaan jenkki Bryan Coleman (2/2) jäi ilman koria. Kun muut Korihaiden pelaajista tekivät muutaman pisteen, joukkueen kapteeni Marius van Andringa (31/1/1) teki taukoon mennessä 18 pistettä. Van Andringan suoritukset ja Karhubasketin pieni epätarkkuus kolmosissa pitivät ottelun lukemissa 50-40, kun joukkueet lähtivät 20 minuutin puoliajalle.

Marius van Andringa oli Korihaiden paras

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella neljänneksellä. Karhubasket venytti 15 pisteen etumatkan yli 20 pisteen tarkalla heittopelillä. Kakkosten lisäksi myös kolmoset osuivat pussiin ja niiden prosentti nousi yli neljänkymmenen. Rene Rougeau (21/14/5) ja Bojan Sarcevic (15/2/7) loivat muille pelaajille tekopaikkoja, joista Taylor Johns (14/5/2) ja Marvin Singleton (7/1/2) laittoivat pallot sisään. Kolmas kymppi kotijoukkueelle 31-20 ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 81-60.

Viimeinen neljännes oli enää muodollisuus. Van Andringa jatkoi pistetehtailua, mutta sai tukea vain Mika Nuolivirralta (13/2). Korihait voittivat levypallot 31-35, mutta kotojoukkueen hyvät heittoprosentit eivät hirveästi jättäneet levypalloja poimittavaksi. Hait hakivat 16 hyökkäyslevaria ja Karhubasketin 12 menetystä auttoivat vieraita pitämään loppunumerot siedettävinä. Liikuntahallin valotaulu näytti numeroita 100-85, kun summeri soi ottelun päättymisen merkiksi.

– Voitto on voitto ja voitto otetaan ilolla vastaan, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Levypallopelimme ei ollut tänään kohdallaan. – Annoimme vastustajalle liikaa toisia ja kolmansia yrityksiä, joista he pääsivät tekemään koreja. – Syöttöjä olisi voinut olla muutama enemmän, koska pallon liike pysähtyi muutaman kerran hyökkäyspäässä. – Mutta oikeaan suuntaan olemme menossa. – Harvoin näkee tällaisia heittoprosentteja. – Kakkoset 78, kolmoset 42 ja vaparitkin yli 80 prosenttia, näillä pitääkin voittaa. – Ottelutauolla saadaan jätkiä harjoitusvahvuuteen ja kehitetään puolustusta, Laakso kertoi suunnitelmista.

Korisliiga jää nyt runsaan viikon mittaiselle maaottelutauolle. Karhubasket palaa parketille tauon jälkeen keskiviikkona 5. päivä joulukuuta, kun europeleissä marinoitunut Kataja Basket saapuu karhuluolaan. Kataja aloitti oman ottelutaukonsa sunnuntaina, kun se voitti kotona BC Nokian pistein 91-82.

Karhubasket lähtee tauolle sarjataulukon kolmannelta sijalta. Oranssipaidat ovat keränneet 12 ottelusta seitsemän voittoa. Korisliigan kärjessä Salon Vilpas on edennyt Karhubasketille kärsityn jatkoaikavoin jälkeen voitosta voittoon, ja on ottanut kahdeksan sarjapisteen etumatkan toisena olevaan Tampereen Pyrintöön. Pyrinnöllä on tosin kaksi ottelua joensuulaisia vähemmän pelattuna.

Viime kaudella marraskuun ottelutauko alkoi 17. päivä marraskuuta. Sitä ennen Karhubasket oli pelannut 14 ottelua ja saldona oli yhdeksän voittoa ja viisi tappiota, joten joukkue on runkosarjassa samanlaisessa vauhdissa.