UUTISET

18.12.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOBRAT

Karhubasket (7 voittoa/7 tappiota) palaa joulutauolta parketille keskiviikkona kotiluolassa, kun vieraaksi saapuu rakas paikallisvastustaja Lapuan Kobrat (4/10). Karhubasket on sarjataulukossa viidentenä. Joukkueen lomaillessa muut ovat ahertaneet pitkää runkosarjaa eteenpäin ja jo kuusi ottelua putkeen voittanut KTP, sekä BC Nokia ovat kiilanneet kauhajokisten edelle sarjataulukossa. Kobrat löytyvät sarjataulukon sijalta kymmenen eli toiseksi viimeiseltä paikalta. Lapualaiset ovat hävinneet seitsemän ottelua putkeen ja haluavat palata voittokantaan voitolla paikallisottelusta.

Karhubasket hävisi kaksi ottelua ennen lomailua. Kouvolassa numerot olivat 94-79 ja paria päivää ennen tuota vieraspeliä, Kataja haki sarjapisteet karhuluolasta 89-90. Viidestä viimeisestä ottelusta Karhubasket on voittanut kaksi ja 10 edellisestä neljä ottelua. Kotiluolassa oranssipaidat ovat pelanneet seitsemän ottelua ja niistä on tullut neljä voittoa.

Joululoman aikana Karhubasketin kokoonpanossa on tapahtunut muutos. Michael Moser (17,7/9,2/1,8) on purkanut sopimuksensa ja lähtenyt kohti uusia haasteita. Tilalle on saatu tuttu nimi, sillä Ukrainasta Kauhajoelle saapui myöhään maanantaina Greg Mangano. Mangano oli johdattamassa oranssipaitoja viime kaudella mestaruuteen. Kuka voisi unohtaa hänen kolmosensa, joka sinetöin kauhajokisten ensimmäisen Korisliigamitalin ratkaisevan kuudennen finaalin jatkoajan viimeisillä sekunneilla. Viime kaudella Mangano teki 40 ottelussa tehot 17 pistettä ja 8,7 levypalloa. Alkukauden Mangano pelasi Ukrainassa BC Kyiv joukkueessa. Mangano pelaa keskiviikkona, sillä vapautuspaperi on saapunut Ukrainasta. Keskiviikon kamppailusta sivussa on Durrell Summers (22,9/3,5/2,1), joten Marvin Singleton on pelaavassa kokoonpanossa.

– Pohjanmaan derbyn toinen osa tiedossa ja muutokset kokoonpanossamme tuovat uudenlaisen twistin kohtaamiseen, Jussi Laakso alustaa keskiviikon kamppailua. – Kobrat juoksee kenttää vahvasti, joten transition-puolustuksemme tulee olla hereillä. – Muutenkin heiltä löytyy monta pelaajaa, jotka tykkäävät haastaa aina 1-1, kun vähänkin mahdollisuuksia ilmaantuu. – Hyökkäyspäähän toivomuslistan kärjessä on pallon liikuttaminen. – Pitkän tauon jälkeen on hienoa päästä kotisaliin omien faniemme eteen pelaamaan.

Karhubasketin kokoonpano (päivitys 19.12. klo 10.18, Mangano pelaa): Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

 

Karhubasket ja Kobrat ovat jo kaudella kertaalleen kohdanneet. Lokakuun viimeisenä päivänä Kobrat ottivat 101-85 kotivoiton. Kauhajokisia kuritti silloin Kobrista jo poistunut Michael Morsell 28 pisteellä. Khalil Small (18/3) ja Larry Anderson (17/7/5) olivat myös tutun vahvoja. Vaikka Karhubasket voitti levypallot 33-38, niin peräti 20 menetystä oli liikaa, jotta voitosta olisi voitu pelata. Tuossa ottelussa Karhubasket tilastoi vain 12 syöttöä, joka kertoo kauhajokisia alkukaudesta vaivanneesta ongelmasta eli pallon liikkeestä. Juuri tuohon valmentaja Laakso haluaa parannusta kokoonpanon muutoksilla.

Kobrat ovat napanneet vain yhden voiton voittoisan paikallispelin jälkeen. Tuo tuli heti marraskuun alussa 89-97 vierasvoitolla Ura Basketista. Sen jälkeen joukkue on hävinnyt seitsemän ottelua putkeen. Lapualta voitot ovat hakeneet Korihait, Kataja, Vilpas ja Seagulls. Vieraissa joukkue on tappioputken aikana hävinnyt Kouvolassa, Tampereella ja Kotkassa. Kobrat on voittanut seitsemästä vierasottelusta kaksi ja ne tulivat lokakuussa Helsingistä Gullsien vieraana, sekä tuo jo edellä mainittu voitto Kaarinasta. Viisi viimeistä ottelua on päättynyt tappioon ja 10 edellistä ottelua ovat menneet lapualaisilta saldolla 2/8.

Morsell poistui Kobrien kokoonpanosta marraskuun lopussa ja tilalle lapualaiset hankkivat 198 senttisen laiturin Jaron Hopkinsin. Hopkins on pelannut kolme ottelua tehoilla 15,7 pistettä ja 7,3 levypalloa. Tämän lisäksi Fresno Staten yliopiston kasvatti on jakanut 2,3 syöttöä ja riistänyt pelivälineen vastustajalta 1,7 kertaa ottelua kohden. Varsin mukavat tilastot. Muut jenkit Kobrien joukkueessa ovat sentteri Zane Waterman (11,7/6,9), laituri Larry Anderson (20,6/6,8/3,5) ja takamies Khalil Small (21,2/5,9/1,6). Small on koko Korisliigan kovimpia pistetykkejä ja hän hakee hyvin hyökkäyslevypalloja (2,7 kpl per ottelu). Anderson tekee pisteensä kovilla prosenteilla (2p 66,4 %, 3p 46,7 %), mutta on myös joukkueensa paras syöttöjen jakaja.

Kotimaiselta osastolta avainasemassa ovat Kobrien oma kasvatti Jussi Turja (8/1,5/1,4), joka on usein pelannut Kauhajoella hyviä otteluita. Takamies Robert Juvonen (3,5/2,7/1,8) ja sentteri Lauri Toivonen (6,6/4/2,4) ovat usein olleet lapualaisten avausviisikossa. Panu Peltokangas (5,2/3,6) upotti viimeksi Karhubaskettia vastaan 10 pistettä, joten hänen kanssa on oltava tarkkana. Valmentaja Lars Ekström peluuttaa myös takamies Peetu Drockilaa (1,9).

Kobrat ovat vaarallinen joukkue, jos he pääsevät liikuttamaan palloa ja hakemaan maltilla paikkoja. Voitto-otteluissa Kobrat upottavat kakkoset miltei 60 prosentin ja kolmoset 38,5 prosentin tarkkuudella. Vapaita heittopaikkoja ei siis saa jättää, etteivät lapualaiset pääse kuumaksi. Kobrien hyökkäys on tehnyt yli 90 pistettä (90,7) per ottelu. Kobrat ovat myös Smallin johdolla Korisliigan toiseksi paras hyökkäyslevypallojoukkue, joten sulkupelin on oltava kunnossa.

– Eteläpohjalaisten syksyn toinen finaali, Lars Ekström runoilee. – Lapuan voiton tiellä ovat mm. Sarcevicin loistavat syötöt ja Summersin huikea vire.  – Jompi kumpi katkaisee tappioputkensa. – Tuomareilla tulee kiire, Ekström arvelee.

Kobrien kokoonpano; Juvonen, Hopkins, Small, Peltokangas, J. Turja, Waterman, Toivonen, Anderson, V. Turja, Drockila.

Pääsarjatason 30 paikalliskamppailu Karhubasket – Kobrat keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Tervetuloa!

Karhubasketin junioreista esittelyvuorossa ovat minipojat.

Fanipisteestä löytyy vielä tuotteita pukinkonttiin ja pääsyliput ovat olleet joulun hittituote.