UUTISET

27.12.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – TAMPEREEN PYRINTÖ, OSAT I JA II

 

Joulun pyhät on vietetty, kinkut sekä laatikot syöty ja edetään kohti vuoden vaihdetta. Päiväkin on alkanut pidentyä, joten valoa kohti mennään. Vuodenvaihteen perinteisiin kuuluu Karhubasketin (8 voittoa/7 tappiota) ja Tampereen Pyrinnön (9/6) kohtaamiset. Pyrintö on pelannut vahvan alkukauden ja on kahdesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta sarjataulukon kärkipäässä, sijalla kolme. KTP on kiilannut Pyrinnön ohi, mutta kotkalaisilla on kolme ottelua enemmän pelattuna (perjantain kamppailun jälkeen). Karhubasket löytyy sarjataulukon sijalta viisi. Sarjataulukon tutkimista vaikeuttaa se, että europelejä Korisliigan ohella ahertava Kataja on pelannut vasta 11 ottelua.

Kauhajokiset palasivat voittokantaan edellisessä ottelussa keskiviikkona 19. päivä joulukuuta, kun se kaatoi kotiluolassa Lapuan Kobrat 83-74. Ennen voittoa paikallisottelusta Karhubasket kärsi kaksi perättäistä tappiota Kouvolassa 94-79 ja kotiluolassa Katajalle 89-90. Kauhajokiset ovat pelanneet viisi viimeistä ottelua saldolla 3 voittoa ja kaksi tappiota. 10 edellisen kamppailun saldo on 4/6. Kotisalissa oranssipaidat ovat hävinneet kolme kertaa (Katajalle, KTP:lle ja BC Nokialle) ja voittaneet viisi ottelua.

Joulutauon aikaan, ennen ottelua Kobria vastaan, Karhubasket teki muutoksen kokoonpanoon. Michael Moser purki sopimuksen joukkueen kanssa ja siirtyi Ranskan Pro A-sarjaan. Uudeksi vahvistukseksi Karhubasket palkkasi tutun miehen, sillä Greg Mangano siirtyi Ukrainasta takaisin Korisliigaan. Hän oli johdattamassa Karhubaskettia mestaruuteen viime kevään. Durrell Summers oli myös sivussa edellisestä ottelusta, mutta Marvin Singleton paikkasi häntä hienosti. Kokoonpano on ennallaan edellisestä ottelusta, mutta kapteeni Bojan Sarcevicin pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivänä (GTD 50 %).

– Joulunpyhiltä palattu harjoituksiin ja valmistautuminen back to back -otteluihin Pyrintöä vastaan aloitettu. – Pyrintö on ollut alkukauden etenkin hyökkäyspäässä yksi sarjan tehokkaimpia joukkueita, vaikka ovat kärsineet monista loukkaantumisista. – Se asettaa haasteen puolustuksellemme. – Hyökkäyspäässä haluamme pelata joukkueena, joten pallon täytyy taas kerran liikkua, Jussi Laakso ennakoi viikonlopun kahta peliä.

Karhubasketin kokoonpano: Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic (GTD 50%), Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

 

Pyrintö on hävinnyt kolme edellistä ottelua. Keskiviikkona 19. päivä joulukuuta se joutui kotimatkalle Helsingistä 87-82 tappion jälkeen. Tuota edelsi tappio Pyynikillä KTP:lle 83-91 ja Salossa 94-93. Tappiot ovat olleet niukkoja. Pyrintö on menettänyt loukkaantumisten takia sairastuvalle Antero Lehdon, Joonas Cavenin ja Lassi Kilpisen. Tämä on tietysti vaikuttanut joukkueen peliin.

Pyrintö on pelannut vieraissa saldolla 3/4, mutta Pyynikillä se on ollut vakuuttava. Kahdeksasta ottelusta se on kotisalissa voittanut kuusi. Tappiot ovat tulleet KTP:lle ja Vilppaalle. Pyrinnön viisi viimeistä ottelua ovat menneet saldolla 2/3 ja 10 viimeisestä ottelusta tamperelaiset ovat voittaneet puolet eli viisi kappaletta.

Sami Toiviaisen valmentama joukkue on täynnä omia kasvatteja. Joonas Cavenin (10,2/4,4/2,2), Antero Lehdon (12,3/2,7/4,4) ja Lassi Kilpisen (4,6/1,8) puuttuminen on tietysti merkittävä asia ja joukkue odottaa kovasti heidän kuntoutumista. Osku Heinonen (11,5/1,6/1,3) on kuitenkin pelannut hienosti ja on tarkka kaukoheittäjä (3p 44,8 %). Petri Heinonen (5,3/3,7) on kokenut ja tuo joukkueen isoon päähän lepominuutteja. Justus Kilpinen (6,6/2,9/1,3) on myös pelannut hyvin.

Joukkueen jenkit ovat mielenkiintoisia nimiä. Jo viime kaudella Pyrinnössä pelannut Kenneth Manigault (19,4/5,4/2,8) on pelannut vakuuttavasti. Kimmoisa ja energinen laituri sytyttää tamperelaisia ilmavilla donkeilla, ja on esillä silloin kuin peliä ratkotaan. Manigault on viimeistelyissä parhaimmillaan korin läheisyydessä, upottaen kakkoset 58,1 prosentin tarkkuudella. Vapareita kertyy ajoista mukavasti, 5,1 kpl per ottelu ja ne uppoavat yli 80 prosentin (80,3 %) tarkkuudella. Monipuolinen Manigault kuuluu myös riistoissa Korisliigan parhaimmistoon. 193 senttinen takamies Eron Harris (13,1/2,8/1,3) nakuttaa kolmoset pussiin 50 prosentin tarkkuudella, joten hänelle ei heittopaikkoja kannata jättää. Tarkka heittäjä on myös 190 senttinen takamies Jaylon Tate (14,3/2,5/5,6). Hän naulaa kolmoset pussiin liki 45 prosentin (44,9) ja kakkoset 55 prosentin tarkkuudella.

Valmentaja Sami Toiviaisen joukkueessa sentterin paikkaa hoitelee 201 senttinen Kevin Johnson Jr (11,9/11,1/2,3). Johnson on Korisliigan levypallotilaston kakkonen ja hän hakee hyökkäyskorilta 3,4 irtopalloa joukkueelleen. Johnson pystyy myös pitkiin kakkosiin ja upottelee kolmosia, joten miehen kanssa saa olla tarkkana. Jenkkien lisäksi tamperelaisten kokoonpanosta löytyy vain yksi pelaaja, jonka kasvattajaseura ei ole Pyrintö. Hän on Jonne Saarinen (Lahti Basketball). Pyrinnön junnuja rosterissa on ihailtavan paljon ja Toiviainen on myös heille minuutteja jaellut.

Voittokamppailuissa Pyrintö on pitänyt yllä hirveää heittomyllyä. Kakkoset osuvat noissa kamppailuissa 61,7 prosentin ja kolmoset 47,5 prosentin tarkkuudella. Noilla prosenteilla harvoin häviää. Voittokamppailun hyvät prosentit johtuvat erinomaisesta pallon liikkeestä, josta kertoo 23,3 kirjattua syöttöä. Pyrintö pitää pelivälineestä huolta, eikä menetyksiä juurikaan tule. Pyrintö haluaa juosta ja nopeisiin se pääsee riistojen sekä levypallojen kautta. Karhubasketin pitääkin pystyä pelaamaan hyvää yksi vastaan yksi puolustusta, eikä antaa vapaita heittopaikkoja. Omat heitot pitävät olla laadukkaita, jotteivat tamperelaiset pääse juoksemaan jalkoja Karhubasketin alta.

Karhubasket ja Pyrintö iskevät pääsarjassa yhteen 53 kertaa. Pyrinnöllä voittoja on 29 kappaletta ja kauhajokisilla 23. Viimeiset viisi kamppailua ovat päättyneet Karhubasketin voittoon ja tamperelaisten viimeisin voitto on miltei päivälleen vuoden vanha. Viime kauden vuodenvaihteen pelin 31.12.2017 Pyrintö voitti Pyynikillä 79-73.

Karhubasket – Pyrintö lauantaina 29.12. kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla.

Pyrintö – Karhubasket sunnuntaina 30.12. kello 17 Pyynikin palloiluhallilla.

Tampereelle on lähdössä myös fanibussi, joten nyt kaikki mukaan kannustamaan joukkue voittoon ja päättämään vuosi mukavassa seurassa! Ohjeen ilmoittautumiseen omassa uutisessa.