UUTISET

31.12.2018

KARHUBASKET PÄÄTTI VUODEN 2018 TAPPIOON

Vuoden 2018 viimeinen koripallo-ottelu Karhubasketin Korisliigamiehistöltä pelattiin eilen Tampereella. Karhubasket ja Pyrintö olivat iskeneet yhteen jo lauantaina karhuluolassa. Silloin kauhajokiset olivat parempia lukemin 84-76. Sunnuntaina Pyrintö lähti Pyynikillä hakemaan revanssia.

Kuten lauantaina Pyrintö oli terävämpi ottelun alussa. Justus Kilpinen (12/1) pisti palloa pussiin ja Kenneth Manigault (16/4/3) esitteli ponnistusvoimaansa näyttävillä donkeilla. Rene Rougeau (18/4/2) piti vieraita mukana ja hänen kaksi kolmosta, sekä kakkonen antoivat vieraille 11-13 johtoaseman kuuden minuutin kohdalla. Neljänneksen viimeiset pari minuuttia isännät veivät 11-0. Tahtipuikkoa heilutti Osku Heinonen (22/3/3), joka laittoi kolmosia sisään. Toiselle kympille lähdettiin lukemista 27-17.

Toisen kympin alkupuolella Karhubasket kiri eroa umpeen. Okko Järvi 18/1) ajeli vahvasti korille ja kolmessa minuutissa ero kaventui neljään pisteeseen (29-25). Neljänneksen lopussa ero kasvoi neljästä yhdeksään vain puolessa minuutissa, kun Manigault upotti kakkosen, Osku Heinonen pussitti tekusta tulleen vaparin ja Jalon Tate (19/1/3) onnistui kahdessa vaparissa, joten lukemat olivat 39-30. Joukkueet pääsivät tauolle lukemista 43-36.

Kolmannen neljänneksen alkupuolella ero kasvoi 14 pisteeseen. Osku Heinosen kolmoset olivat jälleen isossa osassa. Myös Petri Heinonen (6/9/3) pelasi hienosti ja poimi useita levypalloja. Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle, joka jälkeen Taylor Johns (10/3) pisti palloa pussiin ja Greg Manganokin (13/4/3) osui kolmosessa. Ero olisi kaventunut enemmänkin, mutta Osku Heinonen iski taas kapuloita rattaisiin upottamalla kolmosen. Pirteästi pelannut Antti Niskanen (9/3) heitti kolmosen säkkiin, joten lukemissa 57-50 Sami Toiviainen kutsui kotijoukkueen aikalisälle.

Antti Niskanen

Kympin loppupuolella nähtiin erikoinen tilanne, kun Mangano seurasi vieraiden heittoa korilla ja tipautti itsensä koriraudasta alas. Epäonnekseen kentällä ollut Tuomas Flink käveli Manganon alle, mutta vahingolta näyttäneestä tilanteesta tuomari Jaakko Kaunisto rankaisi vieraita eu-virheellä. Varsin erikoinen ratkaisu, mutta kuvaa hyvin Kauniston laadukasta tekemistä täpötäydessä Pyynikin palloiluhallissa. Onneksi salissa olivat paikalla sekä Korisliigan tuomarinimeäjä että erotuomaripäällikkö, jotka todennäköisesti antavat Kaunistolle hänen tarvitsemansa palautteen.

Osku Heinonen upotti vaparit ja hetkeä myöhemmin ero kasvoi 13 pisteeseen, kun Tate oli myös tarkkana vapariviivalla. Manigault päätti kympin lukemiin 69-57.

Karhubasket ei ollut vielä luovuttanut. Sitä oli upeasti tukemassa kaksi bussilastillista faneja ja heidän läpi pelin jatkunut kannustus siivitti vieraat kiriin. Järven ajo, Marvin Singletonin (8/6/3) riisto ja lay-up sekä Rougeaun vaparit kavensivat eron kuuteen pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Singleton raapi parikin hyökkäyslevypalloa, jotka siirsivät numeron lukemiin 75-71. Pyrinnön aikalisän jälkeen vieraiden paine jatkui, mutta jälleen Osku Heinonen oli kaatamassa kylmää vettä Karhubasketin kirin päälle. Kun Eron Harris (4/2) onnistui kakkosessa, niin eroa oli taas yhdeksän pistettä ja peliaikaa jäljellä kolme minuuttia.

Marvin Singleton riistossa

Vieraat tulivat vielä kerran. Johns, Mangano ja Rougeau kutistivat eron kolmeen pisteeseen (82-79), kun matkaa päätössummeriin oli puolitoista minuuttia. Vierailla oli paikkansa, mutta pallo ei löytänyt tietä koriin. Puolen minuutin kohdalla Johnsin vapari kavensi eron kahteen pisteeseen, mutta hyökkääjän virhe lopettivat vieraiden haaveet voitosta. Manigault teki vapariviivalta loppunumerot 83-80, eikä Manganon viime sekunnin haamuheitto vienyt peliä jatkoajalle, joten Pyrintö päätti oman tappioputkensa 83-80 voittoon.

Joukkueet olivat yhtä tarkkoja kakkosissa, kun prosentiksi tuli molemmille 52. Levypallot menivät myös melkein tasan, kun vieraat olivat yhden levyrin verran parempia 31-32. Menetyksiä Pyrinnölle tuli 15 kappaletta, kun Karhubasket menetti pelivälineen vain kahdeksan kertaa. Ratkaisu löytyi kaukoheittopelistä. Pyrintö naulasi kolmoset 44 prosentin tarkkuudella. Osku Heinonen johti ilotulitusta, sillä hänen saldonsa oli 5/9 eli 56 prosenttia. Vieraiden tarkkuus kolmosissa jäi 28 prosenttiin.

– Aika vaihderikas ottelu, tunnelmaa hallissa riitti, kiitos siitä molempien joukkueiden faneille, Jussi Laakso kiitteli pelin jälkeen. – Pyrintö pääsi yhdessä vaiheessa isompaan johtoon, mutta olen ylpeä meidän joukkueesta. – Emme pistäneet päätä alas, vaan taistelimme loppuun asti. – Ei tässä mitään pelillisiä hienouksia nähty puolin ja toisin, mutta onnittelut Tampereelle, he olivat tänään tämän verran parempia, Laakso tunnusti.

Tappio päätti Karhubasketin koripallovuoden. Joukkue on sarjataulukossa sijalla viisi, mutta taulukko on todella tasainen kärjessä menevät Vilppaan takana. Vuosi 2018 oli Karhubasketille hieno. Kesän kynnyksellä saavutettu mestaruus, kruunasi usean vuoden ajan käynnissä olleen mitalijahdin. Karhubasket kiittää fanejaan loistavasta kannustuksesta ja toivottavasti jatkamme siitä, mihin vuosi 2018 päättyi.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa tulevana perjantaina eli 4. päivä tammikuuta kotiluolassa, kun vieraaksi saapuu sarjakakkonen KTP. Peli alkaa kello 18.30.