UUTISET

18.12.2018

GREG MANGANO PALAA KAUHAJOELLE

Korisliigan puolustava mestari Karhubasket on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen Greg Manganon kanssa. Mangano saapuu Suomeen tänään illalla Ukrainasta, jossa hän pelasi alkukauden BC Kyiv joukkueessa. Ukrainan Superliigassa hän pelasi 13 ottelua, tehoilla 13,3 pistettä, 8,1 levypalloa ja 1,9 syöttöä.

Mangano on Karhubasketin faneille tuttu pelaaja. Viime kaudella hän oli isossa roolissa, kun seura voitti ensimmäisen mestaruuden. Mangano upotti ratkaisevan kuudennen finaalin jatkoajan loppu sekunneilla kolmosen, joka siivitti oranssipaidat mestaruusjuhliin.

Viimekaudella Mangano pelasi Karhubasketissa 40 ottelua ja kirjasi tilastoihin rivin 17 pistettä, 8,7 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Mangano pelasi Kauhajoella myös kaudella 2014-2015. Suomen ja Ukrainan lisäksi 29 vuotias Mangano on pelannut Yale yliopiston jälkeen Espanjassa, Romaniassa, Belgiassa ja Japanissa.

Meidän piti tehdä muutoksia joukkueen pelaamiseen ja harjoitteluun, päävalmentaja Jussi Laakso kertoo sopimuksen taustoista. – Olen ollut pitkään jo yhteydessä Gregiin ja nyt hän vapautui melko sopivalla hetkellä Ukrainasta. – En voisi kuvitella paremmin sopivaa pelaajaa meidän tapaamme pelata ja harjoitella kuin Greg on. – Hän tuo uusia ulottuvuuksia tämän kauden pelaamiseemme ja omaa tietenkin kokemusta viime kauden onnistumisista luoden luonnollista kemiaa Bojanin ja Renen kanssa. – Olen todella iloinen Gregin paluusta tänne. – Nyt vaan täytyy jatkaa töitä, jotta saamme palaset loksahtelemaan paikoilleen, Laakso sanoo.

Manganon paperi asioita hoidetaan parhaillaan ja jos kaikki menee nappiin, pukee Mangano oranssipaidan numerolla 44 päälleen keskiviikon paikallisotteluun Lapuan Kobria vastaan. Joulunaluspelit ovat perinteisesti houkutellut paljon yleisöä karhuluolaan, joten nyt kannattaa heti varmistaa lippu osoitteesta www.ennakkolippu.com. Peli alkaa keskiviikkona koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30.

Samalla kun Karhubasket on solminut sopimuksen Manganon kanssa, on se purkanut sopimuksen Michael Moserin kanssa. Karhubasket kiittää Moseria hänen panoksesta sekä europeleissä että Korisliigassa.