UUTISET

07.12.2018

OTTELUENNAKKO: KOUVOLAN KOUVOT – KARHUBASKET

Karhubasket (7 voittoa/6 tappiota) matkustaa tänään Kouvojen (5 voittoa/7 tappiota) vieraaksi. Molemmilla joukkueilla on alla tappio. Karhubasketin tappio tuli maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona kotisalissa, kun Kataja haki sarjapisteet pistein 89-90. Kouvojen tappio tuli myös keskiviikkona, kun KTP matkasi kymijokea ylävirtaan ja nappasi voiton mukaansa lukemin 82-96.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelusta kaksi. Karhubasketin voitot ovat tulleet kotisalissa Korihaita vastaan (100-85) ja Nokialla (69-94). Tappiot viidestä viime pelistä ovat olleet niukkoja. Kataja haki pisteen voiton karhuluolasta keskiviikkona, marginaali oli sama Kisahallissa marraskuun puolivälissä, kun Gulls voitti 82-81 ja KTP haki voiton karhuluolasta 84-87.

Karhubasket tarvitsee voittoihin onnistumista levypallopelaamisessa. Se kuuluu sarjan parhaimpiin levypallojoukkueisiin, mutta niin luuluu myös vastustaja Kouvot. Voittokamppailuissa Karhubasket napsii noin viisi levypalloa enemmän, kuin tappio-otteluissa. Myös heittoprosentit ovat voittokamppailuissa parempia. Se ja fakta, että syöttöä tilastoidaan voitokkaissa kamppailuissa enemmän, kertoo maltista, jolla palloa siirrellään ja haetaan sitä hyvää heittopaikkaa.

Kouvojen kaksi voittoa viidestä viimeisestä kamppailusta ovat tulleet kotikentältä Gullseja vastaan (88-74) ja Kobrista (91-88). Tappiot ovat tulleet KTP:n lisäksi Vilppaalle (81-90) kotona ja Pyrinnölle vieraissa (87-85).

Tilastollisesti Kouvot ovat samantapainen joukkue kuin Karhubasket. Joukkue poimii levypallot ja on hyökkäyslevypalloissa koko Korisliigan paras, 13 hyökkäyslevyrin keskiarvolla. Voittamissaan otteluissa Kouvot on poiminut 43,8 levypalloa (tappio 35,9). Kolmoset ovat uponneet voittokamppailuissa yli 40 prosentin tarkkuudella, kun tappiossa osumatarkkuus on jäänyt 30 prosenttiin.

Karhubasket ja Kouvot ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Lokakuun puolivälissä kauhajokiset nappasivat 84-72 voiton. Ottelu oli tasainen ja oranssipaitojen voitettua viimeisen neljänneksen 22-9, jäivät sarjapisteet Kauhajoelle. Tuossa ottelussa Karhubasket osui kolmosissa 50 prosentin tarkkuudella. Kotijoukkue voitti myös levypallot 40-37. Molemmille joukkueille tuli runsaasti menetyksiä, mutta Kouvojen synkkä syksyinen ilta bonuskaaren takaa (28 %, 9/32) jätti sarjapisteen Kauhajoelle.

Kouvojen valmentaja Jyri Lehtosella on mielenkiintoinen nippu. Uusin tulokas jenkkisentteri Brian Asbury (18,2/6,7/1,8) on saanut alle 10 ottelua ja on noussut joukkueen parhaaksi pistemieheksi. Muut jenkit ovat 196 senttiset laiturit Elbert Matthews (12,7/2,9) ja Jeremy Morgan (11,8/3,8/2,3). Takamies David Gonzalvez (10,5/1,8/1) on kärsinyt loukkaantumisista, mutta on ehtinyt pelata jo 10 ottelussa.

Morgan oli keskiviikkona pelipäällä, tehden KTP:tä vastaan 21 pistettä. Penkiltä yleensä lähtevä Gonzalvez teki keskiviikkona 19 pistettä. Hän upotti kolmoset 75 prosentin tarkkuudella ja koko kauden keskiarvo kolmosissa on yli 40 prosenttia.

Jenkkien lisäksi Kouvoilta löytyy nippu hyviä kotimaisia. Kokenut Ville Kaunisto (11,3/8,2/1,6) on vaihtamassa Kouvolan paikallispolitiikan uudistetun eduskuntatalon suojiin. Mutta kampanjan lentoonlähtöä odotellessa, Kaunisto on jälleen joukkueensa paras levypallomies 8,2 irtopallon keskiarvolla. Liukas takamies Tuomas Hirvonen (8,4/2,3/4,8) on joukkueensa paras syöttelijä, mutta hänen kolmosiaan joukkue tarvitsee. Severi Kaukiainen (6,9/1,4/2,3) ja Teemu Knihtinen (5,9/5) ovat jatkaneet kehitystä. 207 senttinen Ilmari Toikkanen (2,3/1,7) on pelannut yli 10 minuuttia per ottelu.

– Kirvelevän tappion jälkeen on ajatukset suunnattava nopeasti jo perjantain Kouvot-otteluun, Jussi Laakso ennakoi ottelua. – Puolustuspään tekeminen täytyy olla hyvällä tasolla organisoitua Kouvojen hyökkäystä vastaan.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Mike Moser.

– Keskiviikon pelistä lähdemme parantamaan puolustustamme. Karhulla on muutama sarjan tähtipelaaja ja ympärillä on hyviä roolipelaajia, Jyri Lehtonen sanoo.

Kouvojen kokoonpano: Hirvonen, Nyman, Kaukiainen, Nyman, Gonzalvez, Kaunisto, Morgan, Knihtinen, Asbury ja Toikkanen.

Kouvot – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Kouvolan Jatke Areenalla.

Peliä voi katsella suorana lähetyksenä Elisa Viihteen kautta. Kisakatsomo on pystyssä myös Pub Janoisessa Leipurissa, virvokkeiden ja kuuluisan Hot Wings Buffan kanssa.

Kouvolassa Karhubasketille tukea antaa myös äänekäs fanibussi, joka lähti matkaan pikkujoulutunnelmissa.