UUTISET

03.01.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP

Vuoden 2019 osalta Korisliiga jatkuu perjantaina, kun Karhubasket (9 voittoa/8 tappiota) saa vieraaksi sarjataulukossa kakkosena olevan KTP:n (12/7). Tahmean alkukauden jälkeen valmentaja Tomi Kaminen on saanut kotkalaiset mukavaan lentoon. Viimeisistä 10 ottelusta KTP on voittanut yhdeksän ja on Korisliigan kuumin joukkue.

Karhubasket pelasi vuoden vaihteessa kaksi ottelua Tampereen Pyrintö vastaan. Kotiluolassa Karhubasket otti voiton lukemin 84-76, mutta heti seuraavana päivänä Pyrintö kuittasi tappion kotivoitolla, joka tuli lukemin 83-80. Ensimmäisessä ottelussa tamperelaisten sarjan tarkin heittopeli hieman yskähteli, sillä kakkoset upposivat vain 33 prosentin ja kolmoset 31 prosentin tarkkuudella. Karhubasket upotti kakkoset 62 prosentin tarkkuudella ja voitti levypallot 45-33. Rene Rougeau (20/9/5) johti kauhajokisten hyökkäyspeliä ja Okko Järvi (14/3/5) jatkoi hyviä otteita.

Sunnuntaina Pyrintö palasi omalle tasolleen heittopelissä. Osku Heinonen (22/3/3) johti Pyrinnön heittopeliä ja naulasi kolmoset 56 prosentin tarkkuudella koriin. Kokonaisuudessaan Pyrintö heitti kolmoset 44 prosentin tarkkuudella ja kakkosetkin 52 prosentilla. Myös Jalon Tate (19/1/3) ja Kenneth Manigault (16/4/3) olivat hyvällä pelipäällä. Karhubasketista tehokkain oli jälleen Rene Rougeau (18/4/2), mutta myös Okko Järvi (18/1) ajoi vahvasti korille. Kauhajokiset olivat askeleen tai kaksi jäljessä koko ottelun, mutta tulivat päätösneljänneksen lopussa kahden pisteen etäisyydelle. 20 pisteen takamatka oli kuitenkin tällä kertaa liikaa.

Karhubasket pitää hallussaan runkosarjan viidettä sijaa. 17 ottelusta se on voittanut yhdeksän. Edellä olevilla Pyrinnöllä ja BC Nokialla on kasassa 20 sarjapistettä, joten kauhajokiset ovat heitä vain kaksi pistettä jäljessä. Karhubasket on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kaksi ja 10 edellisestä viisi. Kotiluolassa joukkue on pelannut yhdeksän ottelua ja voittanut niistä kuusi. Kolme kotitappiota ovat tulleet Katajalle, BC Nokialle ja perjantain vastustaja KTP:lle.

Karhubasketin kokoonpanoon tuli uudenvuoden jälkeen muutos, kun Korisliigan pistepörssiä johtanut Durrell Summers siirtyi Saksaan, jossa hänellä alkaa koeaika bundesliigajoukkueessa. Kapteeni Bojan Sarcevicin peliä on haitannut alavartalovamma, mutta mies on siitä huolimatta ollut tositoimissa. Toivottavasti tuo vamma menee ohi nopeasti. Pieniä iskuja ovat saaneet myös Mikael Laihonen ja Greg Mangano, joten perjantaina toivotaan, että joukkue juoksee kentälle täysilukuisena.

– Vuosi 2019 aloitetaan kotiottelulla KTP:ta vastaan, Jussi Laakso aloittaa ottelun ennakoinnin. – Kotkalaiset ovat pelanneet melkoisessa myötätuulessa vaikean alun jälkeen. – Tämä on luonnollisesti nostanut heidän rosterinsa itseluottamustason korkealle. – Haasteita on siis luvassa ja asiaa ei helpota epävarmuudet kokoonpanossamme loukkaantumisineen, Laakso harmittelee.

Karhubasketin kokoonpano: Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic (GTD 75 %), Mikael Laihonen (GTD 50 %), Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano (GTD 50 %).

KTP aloitti kauden voitolla, mutta sen jälkeen kotkalaiset kärsivät kuusi perättäistä tappiota. Käännös parempaan tuli vierasvoitolla Kauhajoella, kun KTP haki voiton karhuluolasta pistein 84-87. Sen jälkeen joukkue nappasi seitsemän perättäistä voittoa, kasvattaen voittoputken kahdeksaan. Gulls päätti tuon putken tiukassa kamppailussa Kisahallissa ja KTP joutui kotimatkalle Helsingistä 93-92 tappion jälkeen. Vielä ennen vuoden vaihdetta KTP voitti kotona Korihait 98-81, joten heidän saldo 12 voittoa ja seitsemän tappiota oikeuttaa Korisliigan kakkospaikkaan, kun sarja lähestyy puoltaväliä.

Voitto-otteluissa KTP on upottanut kakkoset 56 prosentin tarkkuudella (tappio 50 %) ja kolmoset 36,5 prosenttisesti (30,5 %). Myös levypallot ovat jääneet kotkalaisten käsiin voitto-otteluissa, sillä keskiarvo on niissä 42 (37,9). Syötöt voittopeleissä kertoo hyvästä pallon liikkeestä, sillä lukema on 19,8 (17,3).

Monet joukkueet, kuten Karhubasket ovat joutuneet erinäisistä syistä vaihtamaan jenkkejä. KTP on jatkanut samalla jenkkinelikolla, vaikka alkukaudesta muutoksia varmasti katsomosta vaadittiin. Laiturit Donte Thomas (14,6/9,7/1,4) ja Matt Williams Jr (14,4/4,8/2) ovat olleet tasaisia. Siinä missä Thomas poimii levypallot ja upottaa tarkasti lähietäisyyden heitot (62 %), niin Williams rankaisee vastustajia kolmenpisteen heitoilla (37,7 %). Sentterit Kevin Langford (12,6/5,1/2,5) ja Tyrell Nelson (15,2/6,3/2,2) hoitavat myös tonttinsa hyvin.

Kotimaisella osastolla KTP:ltä löytyy laajuutta, vaikka Juho Lehtoranta (3,3/2,4) on ollut sivussa loukkaantumisen takia. Takamies Antto Nikkarinen (8,6/3,1/6,3) löytää vapaat pelaajat syötöillään ja kokenut Michael Pounds (9,6/2,7/1,5) upottaa kolmosia tärkeisiin paikkoihin. Joonas Lehtoranta (5,2/2,2/1,5) täyttää myös oman tonttinsa. Kaminen uskaltaa myös antaa vastuuta nuorille pelimiehille, kuten Lehtoranta-trion täydentävälle Janne Lehtorannalle (2,2/1) ja Markus Rautasalolle (2,6). Peliaikaa ovat myös saaneet Julius Rajala, Miika Heinonen, Eero Hannikainen ja edellisessä ottelussa Kauhajoella ensimmäiset Korisliigapisteensä tehneelle Okko Ailiolle.

Karhubasket ja KTP ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Marraskuun puolivälin ottelut päättyivät molemmat vierasvoittoihin. Karhubasket haki vierasvoiton pistein 77-86, mutta KTP aloitti voittoputken voitolla karhuluolassa, joka tuli numeroin 84-87. Kauhajokisten kokoonpano on muuttunut noista kahdesta kamppailusta paljon (Mike Moser ja Durrell Summers), mutta Karhubasket voitti Kotkassa levypallot 36-43 ja haki 14 hyökkäyspään levyriä. Kauhajoella KTP oli levyreissä parempi 37-51, hakien 13 hyökkäyspään irtopalloa. Kauhajoella KTP oli myös selvästi tarkempi kolmosissa (KTP 42 %, KB 18 %), joten kauhajokisten pitää poimia levypallot ja saada kaukoheittopeli kulkemaan, jotta voitto jää lakeudelle.

Karhubasket – KTP perjantaina 4. tammikuuta kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!

Otteluisäntänä toimii Lähdesmäki Oy.

Perjantain ottelussa esitellään Karhubasketin tyttöjoukkue.