UUTISET

20.12.2018

KARHUBASKET PALASI VOITTOKANTAAN VOITOLLA KOBRISTA

Karhubasket pääsi takaisin voittojen makuun keskiviikkona, kun se voitti kauden toisessa paikallisottelussa Lapuan Kobrat pistein 83-74 (36-37). Voitolla Karhubasket tasoitti kauden paikallisotteluiden, sillä lapualaiset olivat voittaneet kauden ensimmäisen ottelun lokakuun lopussa. Keväällä on ohjelmassa vielä kaksi kohtaamista, jossa Etelä-Pohjanmaan herruus tältä kaudelta ratkaistaan.

Kobrat aloittivat terävästi. Kotijoukkueen menetykset avittivat vieraita nopeisiin hyökkäyksiin, joita takamies Jaron Hopkins (20/7/1) päätti tarkasti. Panu Peltokangas (10/7/3) aloitti myös hyvin ja upotti pelissä kaksi kolmosta 100 prosentin tarkkuudella.

Karhubasket oli tehnyt kokoonpanoon vaihdoksen pelitauon aikana, kun Michael Moserin sopimus oli purettu yhteisymmärryksessä ja kauhajokiset viime keväänä mestaruuteen johdattanut Greg Mangano palasi oranssipaitojen joukkueeseen. Mangano (17/8/2) oli saanut alle vain yhdet harjoitukset ja alussa tuntuma oli hiukan hukassa. Karhubasket tiivisti toisella neljänneksellä puolustustaan, eikä vieraat enää päässeet niin helppoihin tekopaikkoihin. Okko Järvi (18/1) ajeli vahvasti korille, joten puoliajalle lähdettiin Kobrien yhden pisteen johtoasemassa (36-37).

Toisella puolikkaalla Karhubasket pääsi rokottamaan vieraita menetyksistä. Kotijoukkue hyökkäsi ahkerasti kohti koria ja keräsi ottelussa 26 vapaaheittoa. Myös kolmoset alkoivat upota, joten Taylor Johns (10/14/4) sai korin alla hieman lisää tilaa. Avausjaksolla kolmoset menivät kauhajokisilla saldolla 0/10, mutta toisella jaksolla tarkkuus oli 4/9.

Kolmannen kympin jälkeen oltiin lukemissa 61-60, mutta viimeisen neljänneksen alussa Karhubasket kasvatti eron noin 10 pisteeseen, josta Kobrat eivät enää nousseet. Vieraiden hyökkääminen meni yksi vastaan yksi pelaamiseksi, eikä pelivälinettä maltettu pelata hyviin tekopaikkoihin. Larry Anderson (18/8/2) sai vielä virhetilinsä täyteen, joka vei loputkin mehut Kobrien kiristä.

Kobrien pistetilaston ykkönen Khalil Small (4/4/2) ei saanut hyökkäyspeliä kulkemaan, mutta teki puolustuspäässä kovaa työtä Bojan Sarcevicin (13/1/4) kanssa, josta sai valmentaja Lars Ekströmiltä kiitosta pelin jälkeen. Durrell Summers oli poissa kotijoukkueen kokoonpanosta, joten Marvin Singleton (10/4) oli pelivuorossa ja hoiti tonttinsa hyvin. Summerin soidessa koulukeskuksen valotaululla olivat loppulukemat 83-74.

Molemmat joukkueet hakivat 11 hyökkäyslevypalloa, mutta vieraat ottivat levyreissä voiton numeroin 37-39. Karhubasket oli tarkempi kakkosissa (KB 53,1 %, Kobrat 45,9 %), eikä Kobrien heittovire bonuskaaren takaa ollut parhaimmillaan (33,3 %), joten vieraiden 19 menetystä käänsivät vaakakupin kotijoukkueelle.

– Minulla oli varovaiset tunnelmat pelistä, Jussi Laakso kertoi ottelun jälkeen. – Voittoa toki lähdettiin hakemaan, mutta Manganolla oli alla vain yhdet varsinaiset harjoitukset ja joukkue oli hieman muuttanut muotoaan. – Ensimmäisellä jaksolla emme saaneet Kobrien nopeita pois, koska menetimme palloja. – Toisella neljänneksellä puolustimme hyvin, mutta emme osuneet kaukoheitoissa. – Lisäksi annoimme hyökkäyslevypalloja, joista vastustaja pääsi yrittämään toisen ja kolmannenkin kerran. – Toisella jaksolla pääsimme muutaman kerran juoksemaan ja heitimme kolmoset 4/9, mikä on ihan mukiin menevä prosentti. – Tulossa pieni tauko, joten nyt harjoittelemme hyvin ja olemme valmiina Pyrintöä vastaan, Laakso lupasi.

Joulun pyhien jälkeen Karhubasketilla on ohjelmassa välipäivinä kaksi ottelua Tampereen Pyrintöä vastaan. Sami Toiviaisen valmentama Pyrintö on pelannut vahvan syyskauden ja on sarjataulukossa kolmantena. Kotiottelu on ohjelmassa lauantaina 29. päivä joulukuuta ja heti seuraavana päivä joukkueet iskevät uudelleen yhteen Pyynikillä.

Karhubasket haluaan toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua!