UUTISET

23.11.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT

 

Lauantaina karhuluolaan ui Uudenkaupungin Korihait (3 voittoa/9 tappiota). Hait ovat vajonneet Korisliigan sarjataulukon viimeiselle sijalle, kun Seagulls haki keskiviikkona voiton Uudestakaupungista pistein 66-80. Karhubasket (6 voittoa/5 tappiota) nousi keskiviikkona sarjataulukossa kolmannelle paikalle, kun se ohitti edellä olleen BC Nokian 69-94 voitolla.

Karhubasketilta puuttui ottelusta Nokialla kokoonpanosta Antti Niskanen ja Michael Moser. Molemmat olivat sivussa flunssan takia. Molempien pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa. Marvin Singleton paikkasi Moseria, mutta rotaatiomies Niskasen puuttuminen nosti pelaajien minuutit korkeaksi. Palautuminen keskiviikolta onkin pienoinen kysymysmerkki, mutta sen eteen tehdään kaikki voitava.

Karhubasket piti keskiviikkona huolta pelivälineestä (8 menetystä), joten nokialaiset eivät päässeet nopeisiin hyökkäyksiin. Se voitti myös levypallot 37-48 ja nosti kolmosten osumatarkkuuden toisella puoliajalla 38 prosenttiin. Kun kakkosetkin upposivat yli 60 prosentin tarkkuudella, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Karhubasketin hyökkäyspäässä pallo liikkui iloisesti ja Okko Järvi (28/9) johti joukkueen hyökkäyspeliä. Järven Korisliigauran ennätyspisteet syntyivät tarkalla heittopelillä (2p 85 %, 3p 50 %) ja hän haastoi jatkuvasti BC Nokian puolustusta. Onnistumiset loivat tekopaikkoja muille pelaajille ja pallon liike oli erinomaista, mistä kertoo joukkueen tilastoimat 24 syöttöä.

Karhubasketin puolustus teki myös hyvää työtä. Se piti Nokian 69 pisteessä, mikä tasoittaa tietä voitolle. Dragan Labovic (12/5) ja Malcolm Bernard (4/6) pysyivät hyvin kurissa, eikä Sean O’Mara (19/7/3) pystynyt yksinään kauhajokisia voittamaan. Toki Karhubasketin puolustusta auttoi se, että nokialaisilta oli sivussa muutamia tärkeitä pelaajia. Mutta niillä pelataan, jotka saadaan pelikuntoon.

Karhubasket on voittanut viidestä kotipelistä kolme. Voitot karhuluolasta ovat hakeneet BC Nokia ja KTP. KTP oli parempi Karhubasketin edellisessä kotipelissä pistein 84-87. Nokialaiset päättivät oranssipaitojen pitkän kotivoittoputken lokaan 20. päivä, kun he olivat parempia lukemin 86-94.

Karhubasket on pelannut tasaisesti sekä vieraissa että kotona. Voittokamppailussa, kuten keskiviikkona Nokialla, oranssipaidat ovat olleet tarkempia kolmosissa, voittaneet levypallot ja jakanut palloa vapaisiin paikkoihin hyvin. Näihin asioihin voitto tulee perustumaan myös lauantaina, jos se voitto on tullakseen.

– Pelasimme erittäin positiivisesti keskiviikkona, josta haluamme ottaa mukaamme lauantaihin hyvän joukkuepelaamisen pallon liikuttamisineen, Jussi Laakso aloittaa tulevan ottelun ennakoinnin. – Olimme myös hyviä irtopalloissa ja sitä meidän täytyy olla lauantainakin. – Korihait osoittivat jo viime kohtaamisessa, että voivat purra kovaa, jos keskittyminen ei ole läsnä. Kovan taistelun, joukkuepelaamisen ja hyvän keskittymisen kautta lähdemme hakemaan kotivoittoa. – Fanimme antoivat loistavan tuen Nokialla ja uskoisin heidän siivittävän meitä myös lauantaina, Laakso toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen (GTD25%), Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton (GTD50%), Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Mike Moser (GTD50%).

Korihait uivat pitkää kautta eteenpäin neljän ottelun tappioputkessa. Keskiviikkona se hävisi Gullsseille ja sitä ennen sarjapisteet ovat menneet Vilppaalle pistein 110-71, Pyrinnölle 96-102 ja Kouvoille 102-73. Korihait ovat pelanneet sarjaa 12 ottelun verran ja vieraissa se on pelannut viisi kertaa. Viidestä ottelusta on tullut yksi voitto. Se tuli Lapualta marraskuun 7. päivä, jolloin Hait olivat parempia numeroin 90-99.

Jos tilastoista etsii eroja Haiden voitto- ja tappio-otteluiden välillä, niin sieltä nousee esille samoja faktoja, kuin Karhubasketilla. Kakkoset Korihait upottavat voitto-otteluissa 58,8 prosentin tarkkuudella (tappioissa 50,9 %) ja kolmoset 39,5 prosentin tarkkuudella (30,2 %). levypalloja joukkue napsii voittopeleissä 42,7 (35,9) kappaletta ja jakaa 22,3 syöttöä (15,3).

Karhubasket ja Korihait kohtasivat lokakuun puolivälissä Uudessakaupungissa. Siellä kauhajokiset olivat pulassa ensimmäisellä puoliajalla ja Hait johtivat tauolla 50-34. Karhubasket kokosi rivinsä pukuhuoneessa ja vei kolmannen kympin 15-36, joka siivitti joukkueen 86-93 voittoon. Karhubasket voitti levypallot peräti 27-40, mikä siivitti joukkueen voittoon. 66 prosentin tarkkuus kakkosissa auttoi myös tuota, kuten 23 hankittua vaparia, jotka upposivat 83 prosentin tarkkuudella. 16 menetystä meinasi olla liikaa ja kolmosten prosentti nousi yli 30 toisella jaksolla.

Haiden parhaan pistemiehenä on häärinyt laituri Stephon Jelks (14,5/9,4), joka on joukkueensa paras myös levypalloissa. Takamies Mario Edwards (13,3/4,7/6,1) pelaa joukkueesta eniten ja upottaa kolmoset lähes 40 prosentin tarkkuudella. 201 senttinen laituri Brandon Conley (11,7/5,2) ja sentteri Bryan Coleman (9,3/3,3) täydentävät jenkkinelikon.

Kotimaisella osastolla Topias Kuukkanen (11,3/2,7/1,6) on ollut isossa roolissa. Marius van Andringa (8,9/2,2/2) tunnetaan hyvänä heittäjänä, mutta tällä kaudella hän ei ole ylimääräistä heittotilaa kaarella saanut, sillä kolmosten prosentti on jäänyt 26. Emil Djeen (6,6/2,4/3), Mika Nuolivirta (5,9/2,6) ja Miikka Marttinen (2,7/1,6) täydentävät valmentaja Damion Dantzlerin pelaavan kokoonpanon. Jelks puuttui joukkueen kokoonpanosta keskiviikkona, mitä oli vaikuttamassa joukkueen tappioon.

Karhubasket – Korihait lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Ovet salilla lauantaina aukeavat kello 15.30 ja samaan aikaan alkaa myös lipunmyynti.

Hallin aulassa, Karhubasketin fanipisteellä voi ostaa myös mukavia lahjoja pukinkonttiin. Kannattaa käydä kurkkaamassa!