UUTISET

21.11.2018

OTTELUENNAKKO: BC NOKIA – KARHUBASKET


Karhubasket (5 voittoa/5 tappiota) jatkaa Korisliigaa keskiviikkona, kun se matkaa Nokialle ja kohtaa sarjataulukon nelosena olevan BC Nokian (6 voittoa/5 tappiota). Karhubasket kärsi sunnuntaina kirvelevän pisteen tappion (82-81) Helsingissä, kun Seagulls nousi viime sekunnin vapareilla pisteen voittoon. BC Nokia pelasi edellisen ottelun perjantaina Kotkassa, jossa se hävisi pistein 88-68.

Karhubasket ja BC Nokia kohtasivat karhuluolassa lokakuun 20. päivä. Silloin nokialaiset päättivät oranssipaitojen pitkän kotivoittoputken, hakemalla voiton lukemin 86-94. BC Nokian tehomies oli vikkelä laituri Malcolm Bernard (23/9/3), joka pisteli palloja sisään joka etäisyydeltä (2p 56 %, 3p 80 %). Aapeli Alanen säesti Bernardia 17 pisteellä ja kirjautti joukkueensa parhaan lukeman +/-tilastoon 32 minuutin peliajalla, lukemalla +17. Dragan Labovic (18/7) upotti loppuhetkillä kakkoset varmasti ja sinetöi vieraiden voiton. Karhubasketin tehomies oli Michael Moser (33/6). Durrell Summers teki 18 pistettä, ja Bojan Sarcevic kokosi 13 pisteen saaliin.

Karhubasket hävisi levypallot 33-45 ja menetyksiä kertyi peräti 17 kappaletta. Kun nokialaiset upottivat omat kolmoset 52 prosentin tarkkuudella ja menettivät pelivälineen vain kahdeksan kertaa, ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. Näissä asioissa Karhubasketin pitää olla keskiviikkona parempia.

Karhubasketilta puuttui sunnuntain ottelusta kokoonpanosta Antti Niskanen. Hän on poissa myös keskiviikon ottelusta, samoin nyt on varmistunut että Michael Moserin flunssa on siinä mallissa että hänkään ei pelaa. (Edit. 21.11. klo 14.48, korjattu Antti Niskasen poissaolo sekä varmistettu Moserin poisjäänti)

Karhubasket on pelannut kauden viisi vierasottelua saldolla kaksi voittoa ja kolme tappiota. Voitot ovat tulleet Uudessakaupungissa (86-93) ja Kotkassa (77-86). Ilman sarjapisteitä kotimatkalle on lähdetty Lapualta (101-85), Salosta (83-77) ja viime sunnuntaina Helsingistä. Marraskuussa kauhajokiset ovat pelanneet neljä ottelua ja niistä on tullut ainoastaan yksi voitto (Kotkasta 77-86).

Karhubasket kuuluu sarjan parhaimpiin levypallojoukkueisiin. Voitto-otteluissa levyreitä on poimittu runsaan 43 kappaleen keskiarvolla, mutta tappioissa määrä on jäänyt 38 levyriin. Kolmosten osumatarkkuudessa on samansuuntainen trendi. Voitetuissa kamppailuissa kolmoset ovat uponneet 36,8 prosenttisessa, mutta tappioissa lukema on jäänyt 30 prosenttiin. Nämä tukevat näkemystä siitä, missä menetysten lisäksi, joukkueen pitää keskiviikkona onnistua.

– Ottelumme jatkuu kovan vieraspelin merkeissä, kun matkaamme Nokialle, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon kamppailua. – BC Nokia pelaa hyvin erilaista koripalloa kuin muut Korisliigan joukkueet, joka johtuu pitkälti heidän rosterissaan olevista taitavista isoista miehistä Labovic & O´Mara. – Molemmilla on viime aikoina ollut vaikeuksia loukkaantumisten kanssa ja se joukkue onkin vahvemmin kiinni sarjapisteissä, joka silti kykenee hyvään toteutukseen molemmissa päissä kenttää. – Levypallopeli ja pallon liike jälleen kerran isossa roolissa, Laakso korostaa.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa.

BC Nokia on todella kärsinyt loukkaantumisista. Se on hävinnyt kaksi edellistä ottelua. Viime perjantaina KTP oli kotkassa parempi ja sitä edelsi kotitappio sarjakärki Vilppaalle (86-89). Ottelusta Vilpasta vastaan kokoonpanosta puuttuivat Niko Mattila, Aapeli Alanen ja pitempää sivussa ollut Daniel Dolenc. Poissaolot nostivat Aleksi Kantosen (23 minuuttia) ja Teemu Sulosen (33 minuuttia) peliajan korkealle, mutta he vastasivat huutoon. Kuudella miehellä pelannut BC Nokia hävisi Salolle vain kolme pistettä. KTP:tä vastaan Mattila oli pelaavassa kokoonpanossa, mutta nokialaiset hävisivät levypallot 46-41. 30 kolmosta upposi vain 27 prosentin tarkkuudella ja menetyksiä tuli 15 kappaletta, joten joukkue ei pystynyt kamppailemaan voitosta. Sentteri Sean O’Mara jäi vaatimattomille tehoille KTP:tä vastaan. Kuusi pistettä ja seitsemän levypalloa oli vaatimaton saldo.

Karhubasketilla onkin täysi työ BC Nokian sentterien Dragan Labovic (16,8/6,5/2,3) ja O’Maran kanssa (18,8/7,5/2,4). Jos Moser puuttuu kokoonpanosta, pitää Mikael Laihosen auttaa puolustuspäässä Taylor Johnsia. Malcolm Bernard (17,7/5,9/2,5) ja takamies Vuk Malidzan (8/5,8/5,1) täydentävät nokialaisten ulkomaalaisnelikon. Aapeli Alanen (11,6/5/1,6) on noussut Korisliigan eliittiin kotimaisten pelaajien sarjassa. Jos hän puuttuu kokoonpanosta, helpottuu Karhubasketin hommat molemmissa kenttäpäädyissä huomattavasti. Niko Mattila (7,8/3,9/2,2) on ollut tutun inhottava puolustuspäässä ja kauhajokisten takamiehien pitää huolehtia pallosta erityisen tarkasti, jottei BC Nokia pääse juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Daniel Dolenc alkaa olla lähellä paluuta kentälle, mikä tuo lisää syvyyttä nokialaisten jo ennestään vahvaan isojen pelaajien rotaatioon.

– Tarkoituksena löytää taas oikeanlaista energiaa ja intensiteettiä hallitsevaa mestaria vastaan, Ville Tuominen pohtii otteluennakossa. – Sairastuvalta mahdollisesti saadaan myös tervetulleita pelimiehiä takaisin.

BC Nokian kokoonpano: Malidzan, Mattila, Bernard, Labovic, O’Mara, Alanen (GTD50), Sulonen, Kantonen, Ahonen (GTD50), Boman, Dolenc (GTD25).

Karhubasket saa tarvittavaa tukea fanibussilta, joka lähtee tukemaan joukkuetta Nokialle. Jos fanibussiin ei ehdi mukaan, peliä voi katsella suorana lähetyksenä Elisa Viihteen Sport kanavalta. Peliä voi katsella myös Pub Janoisessa leipurissa, mukavassa seurassa virvokkeiden ja Hot Wing Buffan äärellä.

BC Nokia – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 alkaen Nokian palloiluhallilla.