UUTISET

21.11.2018

KARHUBASKET VOITTOON NOKIALLA

 

Karhubasket lähti keskiviikkona kääntämään kurssia kahden tappion jälkeen, kun se matkasi Korisliigan sarjataulukon neljäntenä majailleen BC Nokian vieraaksi. Kolmen pisteen tappio KTP:lle kotiluolassa ja viime sunnuntain pisteen tappio Kisahallissa olivat vain kaukainen muisto, sillä Karhubasket pisti pystyyn melkoisen näytöksen.

Liekö kauhajokisia siivittänyt hyvään peliin fanibussillinen omia kannattajia, jotka pitivät hyvää mökää hallissa läpi ottelun? Jos näin on, niin fanibussi pitää saada liikkeille vaikka väkisin. Toki BC Nokian loukkaantumiset (Aapeli Alanen ja Daniel Dolenc) antoivat apua vieraille, mutta Karhubasketilta puuttui myös kokoonpanosta Michael Moser ja Antti Niskanen.

BC Nokia sai otteluun vahvan alun. Sean O’Mara (19/7/3) punnersi palloa sisään korin läheltä, eikä hänelle löydetty pysäyttäjää. Toki tämä oli tiedossa, että O’Maran pysäyttäminen on todella hankalaa, mutta alussa muut pelaajat eivät pysyneet kurissa. Dragan Labovic (12/5/2) unohtui pari kertaa bonuskaaren taakse vapaaksi ja hän ei erehtynyt. Kävipä Labo nostamassa myös kakkosen sisään, joten neljän minuutin kohdalla BC Nokia johti 12-6. Karhubasket tiivisti puolustustaan ja Durrell Summers (21/2/2) sekä Rene Rougeau (18/8/7) pistivät palloa kuppiin. Minuutti ennen avauskympin loppua oltiin lukemissa 20-20, kun Mikael Laihonen (4/2) laittoi pallon koriin Bojan Sarcevicin (12/6/8) tarjoilusta. Viimeisellä minuutilla ainoastaan kotijoukkueen Teemu Sulonen (5/4/3) onnistui, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 22-20.

Okko Järvi (28/9) toi vieraat tasoihin nopeasti, mutta Niko Mattila (11/1) palautti isännät edelle. O’Mara jatkoi murjomista sisällä, ja jos pallo ei heti mennyt koriin, niin vaparit upposivat varmasti. Neljän minuutin kohdalla isännät johtivat 31-28, mutta Summers kavensi eron pisteeseen kakkosella. Seuraavat kuusi minuuttia ennen puoliaikaa Karhubasket vei 2-12 ja piti isäntiä runsaat neljä minuuttia ilman pisteitä. Karhubasketin tahtipuikkoa heilutti Okko Järvi, joka ajoi vahvasti korille ja poimi levypallot itselleen. Järvi oli taukoon mennessä tilastoinut 16 minuutissa 14 pistettä ja 7 levypalloa. BC Nokian korittoman jakson päätti O’Mara, joten puoliajalla oltiin lukemissa 35-40.

Karhubasket jatkoi kolmannella kympillä hyvin. Rougeau kasvatti eron yhdeksään pisteeseen ja Okko Järvi paukautti donkin O’Maran leukaan, joten nopeasti oltiin lukemissa 35-46. BC Nokia rimpuili noin 10 pisteen etäisyydellä, mutta kympin puolivälissä Taylor Johns (9/13/5) kasvatti eron 15 pisteeseen. Vuk Malidzan (13/8/4) piti isäntien toivoa yllä, kun viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 56-70.

BC Nokian valmentajalta Ville Tuomiselta alkoivat loppua pelaajat, ja kun Malcolm Bernard (4/6) vaelsi Pirkanmaalaisessa marraskuun pimeydessä läpi ottelun, niin Tuominen siirtyi 2-3 paikkaan. Karhubasketilla on ollut kaukoheittopelissä ongelmia, mutta nyt niistä ei ollut tietoakaan. Sarcevic, Summers kahdesti ja Järvi upottivat heittonsa, joten päätöskympin puolivälissä oltiin lukemissa 60-85 ja taistelu voitosta oli ohi. Karhubasket kirjasi sen lopulta pistein 69-94.

Karhubasket oli hyvä niissä asioissa, joissa sen pitikin olla. Se voitti levypallot 37-48, menetti pallon vain kahdeksan kertaa ja viimeisellä kympillä, nokialaisten pakotettua joukkueen heittämään, nosti kolmosten heittoprosentin 38. BC Nokia tarvitsee loukkaantuneita pelaajia, mutta aika kapealla rosterilla joutui myös Karhubasket operoimaan. Hehkuttamatta ei voi olla 28 pistettä tehnyttä Okko Järveä. Mies tuntui olevan joka paikassa. Karhubasketin ilme oli muutenkin iloinen ja pallon liike oli hyvää. Näillä otteilla olisi hienoa jatkaa.

– Meillä pelaaminen ollut viime aikoina mollivoittoista, joten siihen nähden tämä suoritus oli jopa hieman yllättävä, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Otan toki mielelläni tällaisia yllätyksiä vastaan. – Toinen puoliaika ja pelaaminen hyökkäyspäässä, erityisesti pallon liike, oli sitä mitä haetaan. – Bernardia vastaan puolustimme hyvin. – Nokian isot pääsivät vielä hieman mellastamaan, mutta jos jotain ottaa pois, niin jotain pitää antaa. – 48 levypalloa, 24 syöttöä ja vastustajalla pienemmät lukemat molemmissa, niin silloin on aina lähellä voittoa.

Karhubasket pelaa seuraavan ottelun Korisliigassa tulevana lauantaina, kun sen kotiluolaan uivat Korihait Uudestakaupungista. Ottelu alkaa kello 18.30.