UUTISET

15.11.2018

KTP HAKI SARJAPISTEET KARHULUOLASTA

Taylor Johns esiintyi ensimmäistä kertaa oranssipaidassa keskiviikkona

KTP ja Karhubasket uusivat keskiviikkona viime perjantaisen ottelun Kotkasta. Steveco Areenalla Karhubasket oli parempi pistein 77-86. KTP oli sisuuntunut ja kuittasi voiton Kauhajoelta lukemin 84-87.

Karhubasket oli saanut kokoonpanoon uuden sentterin, 201 senttisen Taylor Johnsin. Johns pelasikin kelpo debyytin, tehden 24 minuutissa 17 pistettä ja poimimalla kuusi levypalloa. Hänen +/-tilastonsa osoitti lukemaa +11, johon voi olla tyytyväinen. Johns olisi varmasti pelannut enemmänkin, jatkoajalle venyneessä ottelussa, mutta hän sai virhetilinsä täyteen.

Ottelun ensimmäinen kymppi eteni tasatahtiin, sen puoliväliin saakka. KTP:n Kevin Langford (17/6/7) upotti tarkasti kakkosia ja viiden minuutin kohdalla oltiin lukemissa 10-10. Antti Niskanen (4/2) ja Johns pääsivät Bojan Sarcevicin (7/4/7) tarjoilusta nostamaan kotijoukkueen johtoon. Mike Moser (18/9/3) venytti kotijoukkueen etumatkan kuuteen pisteeseen kakkosella, mutta Tyrell Nelson (8/10) muovasi lukemiksi 21-17. Kymppi päättyi Sarcevicin kolmoseen, joten toiselle kympille siirryttiin lukemista 24-17.

Toinen neljännes alkoi vähäkorisesti. Rene Rougeau (16/4/3/5 torjuntaa) aiheutti vieraille päänvaivaa vahvoilla ajoilla korille.

KTP:n Matt Williams (19/10) ja Moser vaihtoivat kolmoset, joten neljä minuuttia oltiin lukemissa 30-24. Aikalisän jälkeen KTP vei runsaan minuutin jakson 0-6, Williamsin kolmosella ja Michael Poundsin (10/3) sekä Langfordin kakkosilla. KTP jatkoi vahvasti. Donte Thomasin (15/12) vapari ja sitä seurannut hyökkäyslevypallo toivat Williamsille neljänneksen kolmannen onnistuneen kolmosen, joten lukemat olivat 32-35. Sarcevic vapautti Johnsin donkkiin, mutta Thomas nappasi heti perään hyökkäyslevypallon ja nosti helpon korin. Moser onnistui kahdessa vaparissa ja Karhubasketin aikalisän jälkeen vielä kolmosessa, joten kotijoukkue johti summerin soidessa 39-37. Pelikelloon olisi kuitenkin vielä pitänyt jäädä aikaa, joten viimeisiä sekunteja pelattiin harvinaisen pitkään. KTP avasi pitkällä syötöllä puoleen kenttään, mutta pallo meni sivurajasta yli. Aikaa oli vieläkin jäljellä ja KTP löysi Thomasin korin alta suht vapaana. Hänen kakkonen tasasi puoliaikalukemiksi 39-39.

Kolmannella kympillä KTP juuttui kolmen pisteen johtoasemassa runsaaksi kolmeksi minuutiksi 46 pisteeseen. Johns ja Rougeau antoivat Karhubasketille 8-0 jakson, joten kotijoukkue meni 51-46 johtoon. Durrell Summers (19/8/3) kärsi virhevaikeuksista, mutta heräsi kolmannella kympillä pelaamaan. Hänen johdollaan kotijoukkue johti kolmisen minuuttia ennen kympin päätöstä 12 pisteellä. Sarcevic kasvatti eroa vielä kakkosella ja KTP tuntui olevan köysissä. Williamsin kolmonen päätti neljänneksen lukemiin 64-53.

Kotiyleisö odotti Karhubasketin etenevän helppoon voittoon. Ilmeisesti sitä odottivat myös kotijoukkueen muutamat pelaajat, sillä Karhubasket alkoi menettää palloa ja ottaa huonoja ratkaisuja. Antto Nikkarinen (9/5/9), Williams ja Thomas siivittivät vieraat 0-6 jaksolla viiden pisteen etäisyydelle, joten Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle. Tämä ei tuonut toivottua parannusta Karhubasketin peliin. Tomi Kaminen vaihtoi kentälle nuoren Okko Ailion (3), joka puolusti hyvin ja teki uransa ensimmäiset Korisliigapisteet kolmosella. Lukemat olivat sen jälkeen 73-71. Kun peliaikaa oli vähän yli minuutti jäljellä, Thomas ja Pounds tasoittivat lukemiksi 75-75. Lopussa KTP oli lähellä voittoa, mutta peli eteni jatkoajalle.

Okko ailion ensimmäiset Koriliigapisteet

Jatkoaika eteni pari minuuttia tasatahtiin, ennen kuin Pounds heitti kolmosen sukkaan, jolla vieraat siirtyivät 79-82 johtoon. Tätä paikkaa KTP ei enää luovuttanut, vaan Poundsin toinen kolmosen pakotti kotijoukkueen aikalisälle tilanteessa 79-85, kun jatkoaikaa oli jäljellä minuutti. Okko Järven (3) lay-up ja sitä seurannut onnistunut vapari, antoi Karhubasketille pienen toivonkipinän. KTP missasi vielä kaksi vaparia, mutta Sarcevicin tasoitusyritys kolmosella kimposi takaraudasta ulos ja Williams pääsi varmistamaan vapariviivalta vieraiden voiton. Summers juoksi vielä lopussa kakkosen, mutta se oli vain kosmetiikkaa ja peli päättyi lukemiin 84-87.

Michael Pounds on juuri sinetöinyt KTP voiton jatkoajan toisella kolmosella

KTP oli Korisliigan parasta levypallojoukkuetta parempi levypalloissa. Vieraat veivät ne 37-51 ja hakivat 13 hyökkäyslevypalloa. Karhubasket sai haettua hyökkäyskorilta vain kolme levyriä ja kun joukkue menetti pelivälineen toisella puoliajalla 10 kertaa, päättyi ottelu tappioon. Vaikka Karhubasket onnistui kakkosissa 55 prosentin tarkkuudella (KTP 46 %), sen prosentti jäi kolmosissa vain kahdeksaantoista (KTP 42 %).

– Onnittelut KTP:lle voitosta, Jussi Laakso aloitti pelin jälkeisen analyysin, tunnustamalla vieraat paremmiksi. – Ottelun ratkaisu nähtiin neljännellä neljänneksellä, kun palasimme siihen paskaan, missä olemme olleet ennen paria edellistä peliä. – Hyppäämme täysin pois meidän hyökkäyspelin kurinalaisuudesta. – Otamme huonoja ratkaisuja ja suutumme niistä ratkaisuista niin paljon, että otamme toisen huonon ratkaisun perään. – Luovutamme pallon vastustajalle ja annamme heille vuorot yrittää. Saimme viimeisellä kympillä vain 11 pistettä ja KTP voitti sen 11 pisteellä. – He pääsivät yrittämään voittoa jo varsinaisella peliajalla ja ottivat sen sitten jatkoajalla. – Tällä tavoin ei hyvä heilu, jos jatkamme hyökkäämistä tällä tavoin. – Ensimmäisellä jaksolla ja kolmannella kympillä oli niitä asioita, jotka toimivat Kotkassa. – Sunnuntaiksi pitää koota joukot ja lähteä voittamaan. – Pitää pelata koko 40 minuuttia, eikä vain 30 tai 35 minuuttia ja jättää sooloilut pois, Laakso painotti.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa sunnuntaina Helsingissä, kun Korisliigan jumbopaikalla oleva Seagulls isännöi Kisahallissa kauhajokisia. Helsinkiin olisi lähdössä myös fanibussi, mutta sen varmistumiseen tarvitaan vielä lisäilmoittautumisia. Ohjeet fanibussista löytyvät omasta uutisesta.

Helsingin vierailun jälkeen on ohjelmassa vieraspeli Nokialla ja kotiluolaan Karhubasket palaa lauantaina 24. marraskuuta, kun vieraaksi kello 17 alkavaan otteluun saapuu Uudenkaupungin Korihait.