UUTISET

16.11.2018

OTTELUENNAKKO: HELSINKI SEAGULLS – KARHUBASKET

Keskiviikkona karvaan jatkoaikatappion kärsinyt Karhubasket (5 voittoa/4 tappiota) matkaa sunnuntaina Helsinkiin, jossa se kohtaa Seagullsit (1/5). Gulls on pelannut harvakseltaan ja tehomies Wayne Balckshearin loukkaantuminen tuli joukkueelle pahaan aikaan. Gulls yrittää kääntää kurssia pikaisesti, ettei pudotuspelipaikka karkaa liian kauas jo ennen joulua. Gulls hankki viikolla kaksi uutta pelaajaa, jotka tekevät ensiesiintymiset joukkueen kokoonpanossa sunnuntaina.

Karhubasketin tappio keskiviikkona KTP:lle tuli pistein 84-87. Kauhajokiset hankkivat kolmannella kympillä yli 10 pisteen etumatkan, mutta kun kotkalaiset veivät viimeisen neljänneksen pistein 11-22, niin ottelu eteni jatkoajalle. Karhubasket heitti viimeisellä neljänneksellä joukkueen pelisysteemin roskikseen ja pelaajat alkoivat vuorotellen ottaa huonoja ratkaisuja. Yliyrittämisestä seurasi myös menetyksiä, joista KTP sitten pääsi rankaisemaan. Vääryys ei olisi ollut KTP:n voitto varsinaisella peliajalla, mutta Michael Poundsin vapaat kolmoset sinetöivät pelin vieraille.

Ennen kotitappiota KTP:lle Karhubasket haki vierasvoiton Kotkasta 77-86 ja hävisi sarjakärki Vilppaalle Salohallissa 83-77. Nämä kaksi ottelua olivat kuitenkin parannusta edellisiin, mutta keskiviikon viimeisellä neljänneksellä joukkue palasi sitä vaivanneiden virheiden pariin.

Ilahduttavaa keskiviikkona oli nähdä uuden sentterin Tyler Johnsin peli. Johns antoi hyvän kuvan itsestään ja teki 17 pistettä sekä poimi kuusi levypalloa. Johns omaa pitkät ja nopeat kädet, mutta on myös liikkuva. Nyt alle tulee muutamat lisäharjoitukset, joten toivottavasti yhteispeli sujuu jo paremmin.

– Tekemisemme taso on ollut viime otteluiden aikana melkoisessa turbulenssissa, Jussi Laakso harmittelee. – Keskittyminen perusasioihin ja niiden toteuttaminen on tärkein asia, mihin tarvitaan jokaisen joukkueen jäsenen panos. – Tämän em. asian ollessa kunnossa meillä on mahdollisuus hakea sarjapisteet Helsingistä.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa (GTD50%), Mike Moser.

Seagulls on vahvistanut joukkuetta kahdella uudella pelaajalla. Takamies Andre Hollins saapuu Helsinkiin Liettuasta, jossa aloitti kauden Kadainiai Nevezinis joukkueessa. 188 senttinen Hollins on Liettuan lisäksi pelannut Belgiassa, Saksassa, Unkarissa ja Ranskan Pro B:ssä. – Etsimme joukkueeseemme vahvistusta ja Andre Hollins oli Liettuassa vapaana, Gullsien valmentaja Mikko Larkas kertoo joukkueen tiedotteessa. – Andre on pelannut Euroopassa useamman kauden ja pelannut mm. FIBA Europe Cupia viime kaudella. – Hollins tuo meille korintekovoimaa ja kokemusta. – Etuna on myös se, että Juwan Staten tuntee pelaajan ennestään. Juwanilta saamamme palaute oli kokonaisuudessaan positiivista.

Toinen uusi pelaaja on Salon Vilppaasta tuttu takamies Juwan Staten. Kaudella 2016-2017 Staten pelasi Vilppaassa 48 ottelua ja kirjautti tilastoihin 13,9 pistettä, 2,9 levypalloa ja 4,3 syöttöä ottelua kohden. Staten päätti kauden salolaisten kanssa hopeisiin mitaleihin, kun Vilpas hävisi Korisliigan finaaleissa Joensuun Katajalle. 180 senttinen takamies valittiin kauden 2016-2017 vuoden ulkomaalaispelaajaksi Korisliigassa.

Samalla helsinkiläiset tiedottivat, että ovat purkaneet Andre Spightin pelaajasopimuksen. Spight suuntaa seuraavaksi Turkkiin. Jenkki Wayne Blackshear on sivussa Gullsien pelaavasta kokoonpanosta, loukkaantumisen takia.

Hollinsin ja Statenin lisäksi Gullsien kokoonpanossa nähdään sunnuntaina 185 senttinen takamies Tyler Thornton (6,3/2,3/4,2) ja 203 senttinen sentteri Christopher Ortiz (6,3/5). Ortiz pelasi viime kaudella Kobrissa 40 ottelua, tehoilla 16,8 pistettä ja 7 levypalloa, joten viime kauden tasolle mies ei vielä ole yltänyt. Jenkkien lisäksi Gullsien avainpelaajat ovat vuonna 1981 syntyneet Timo Heinonen (10,7/2,5/1,5) ja sentteri Tuukka Kotti (20,2/8,8/4,2). Varsinkin Kotti on ollut joukkueelleen tärkeä pelaaja, sillä Spightin lähdettyä, hän johtaa joukkueensa piste-, levypallo- ja syöttötilastoa. Heinonen on pelannut peräti 788 Korisliigaottelua, joka on Korisliigahistorian suurin määrä.

Muista pelaajista pitää nostaa esille takamies Alex Vaenerberg (3,8/2,3/3) ja nuori Ricky Waxlax (6,8/2,7), joka on ottanut vastuuta, kun sitä on ollut tarjolla. Mikko Larkaksen pelaavaan kokoonpanoon kuuluvat lisäksi Sakari Laakso (2,6/1,2), Jesper Granlund (1,6/1) ja Erik Waxlax.

Seagulls majailee Korisliigan jumbopaikalla, eikä se ole voittanut kuudesta ottelusta kuin yhden. Tuo voitto tuli sen kauden avausottelussa Kisahallissa. Korihait lähtivät silloin kotimatkalle 87-72 tappion jälkeen. Sen jälkeen on tullut tappiot kotona Kobrille ja Vilppaalle. Vieraissa helsinkiläiset ovat hävinneet Pyrinnölle, KTP:lle ja Ura Basketille.

Gullsien ongelmat ovat olleet levypallopelissä, jossa Kotin on saatava apuja. Gulls on Korisliigan huonoin joukkue levypalloissa 32,5 irtopallon keskiarvolla. Karhubasket on paraslevypallojoukkue, mutta kuten keskiviikkona nähtiin, pitää ne levypallot silti ottaa ja ennen kaikkea haluta. Gulls menettää pallon vain 10,8 kertaa ottelua kohden, mutta aivan kuten kauhajokisetkin, kaipaa se onnistumisia kolmosissa. Nyt Gullsien prosentti kaaren takaa on 30,8, kun se Karhubasketilla on 32,6.

– Joukkueessa paljon muutoksia ja pelivalmius on hieman kysymysmerkki, Mikko Larkas ennakoi sunnuntaina ottelua. – Uskon kuitenkin meidän olevan valmiita haastamaan kotisalissa hallitsevan suomen mestarin.

Kokoonpano: Thornton, Vaenerberg, Staten, Hollins, E.Waxlax, Heinonen, Kotti, Ortiz, Laakso, Granlund, R.Waxlax.

Helsinki Seagulls – Karhubasket sunnuntaina Kisahallissa kello 17. Jos ei pääse paikanpäälle, niin ottelua voi katsoa suorana lähetyksenä Elisa Sport kanavalta.

Virallinen kisakatsomo on Pub Janoisessa Leipurissa, jossa peliä voi katsella mukavassa seurassa ja nauttia virvokkeita sekä siipiä herkullisesta Hot Wings buffasta.