UUTISET

19.11.2018

KARHUBASKETILLE TAPPIO KISAHALLISSA

Karhubasket matkusti sunnuntaina Helsinkiin, jossa Korisliigan jumbopaikalla ollut Seagulls isännöi kauhajokisia. Gulls oli ehättänyt pelaamaan vain kuusi ottelua Korisliigaa, kun taasen Karhubasketille kyseessä oli jo kauden kymmenes ottelu.

Karhubasketin lähtökohdat olivat jälleen haastavat, sillä Antti Niskanen oli sivussa flunssan takia ja uusi pelaaja Taylor Johns oli kärsinyt lauantain viimeistelyharjoituksissa alavartalovamman, eikä hänen pelaaminen varmistunut kuin vain tuntia ennen ottelua.

Karhubasket pelasi ottelun ensimmäisen tekopaikan Okko Järvelle (10/3/4), jonka kolmonen upposi sukkaan. Sitten Christopher Ortiz (28/6) antoi varoituksen tulevasta ja hänen back to back kolmoset siivittivät lokit 8-3 johtoon. Mike Moser (17/13/5) osui illan ensimmäisessä kolmosessaan, Rene Rougeau (11/7/2) punnersi korille ja Taylor Johnsin (11/9/3) vaparit veivät vieraat johtoon, kun ensimmäistä kymppiä oli jäljellä pari minuuttia. Karhubasket vaihto kentälle Eero Innamaa (5/3 syöttöä), joka ajoi korille ja upotti hetkeä myöhemmin kolmosen, joten vieraat johtivat jo 10 pisteellä. Ensimmäistä ottelua Gullseissa pelannut takamies Juwan Staten (22/2/4) kavensi eroa, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 13-21.

Kumpikaan joukkue ei saanut toisella neljänneksellä pistehanoja auki. Ricky Waxlax (7/5) ja Staten onnistuivat kotijoukkueelta ja Durrell Summers (23/2) punnersi koreja, joten peli eteni vieraiden muutaman pisteen johdossa. Staten oli Gullsien hahmo, eikä hän päästänyt oranssipaitoja karkuun. Staten teki puoliakaan mennessä 12 pistettä ja tauolle lähdettiin lukemissa 30-34.

Kolmannen neljänneksen loppupuolella Moser upotti pari perättäistä kolmosta, ja Karhubasket siirtyi 47-55 johtoon. Staten ja Ortiz kutistavat eron viiteen pisteeseen ja päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 52-57.

Peli näytti olevan jo vieraiden hallussa, kun Järvi upotti kaksi vaparia ja teki niillä tilanteeksi 67-73. Hetkeä myöhemmin Waxlax upotti kolmosen. Karhubasket menetti pallon, Ortiz haki hyökkäyslevypallon, päästen kahdella vaparilla kaventaman eron pisteeseen. Bojan Sarcevic (4/5) unohtui vapaaksi ja Järvi löysi hänet syötöllään, mutta Ortiz kuittasi sen heti perään, joten oltiin lukemissa 74-75, kun peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Ortiz jatkoi vahvaa pelaamistaan, upottaen pitkän kakkosen, joten vieraat suuntasivat aikalisälle, kun pelikellossa oli aikaa minuutti. Summersin kakkonen meni ohi ja nyt oli Statenin vuoro onnistua kakkosessa, joten oli jälleen Karhubasketin aikalisän vuoro. Vieraat lähtivät hakemaan kolmosta, mutta pari hyvää heittopaikkaa meni ohi. Staten lisäsi Gullsien etumatkan neljään ja peli näytti menetetyltä. Karhubasket tuli kuitenkin vielä. Summers punnersi kakkosen ja upotti sitä seuranneen vaparin. Staten onnistui taas yhdessä vaparissa ja Rene Rougeau pääsi vapaaheittoviivalle, kun peliaikaa oli jäljellä vain neljä sekuntia. Ensimmäinen sisään, mutta toinen meni ohi. Mike Moser kuitenkin haki hyökkäyslevypallon ja nosti pallon koriin. Tuomaristo ei koria hyväksynyt, joten Moser sai tyytyä kahteen vapaaheittoon. Molemmat sisään ja vieraat johtivat 80-81, vain kolme sekuntia ennen loppua. Gulls pelasi aikalisän jälkeen pallon Statenille, jota rikottiin ajossa korille. Staten loukkaantui, joten Timo Heinonen (7/2) tuli penkiltä ja upotti vaparit ja kotijoukkueen kauden toinen voitto kirjattiin lukemin 82-81.

Jos ennen peliä olisi sanottu, että Heinonen ja Tuukka Kotti (5/12) olisivat jääneet alle 10 pisteen ja uusi jenkki Andre Hollins (2/2) tekisi vain kaksi pistettä, niin vieraiden voittoa olisi voinut pitää selviönä. Nyt kävi kuitenkin niin, että kaksi pelaajaa, Ortiz ja Staten voittivat pelin isännille. Karhubasket oli kakkosissa tarkempi, mutta osumatarkkuus jäi vain 44 prosenttiin (Gulls 41 %). Vieraat olivat myös levypalloissa parempia, vieden ne 37-44, mutta 16 menetystä käänsi vaakakupin helsinkiläisille (Gulls 10 menetystä).

– Aika samanlaista taaperrusta, kun on ollut tässä jo pari viikkoa tai enemmänkin, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Ottelussa oli ihan hyviäkin asioitakin, mutta meille ei ole vieläkään osunut ehjää 40 minuuttista tälle kaudelle. – Tuntui siltä, että olimme ihan hyvin pelissä kiinni, mutta taas kävi näin.

Okko Järvi oli samoilla linjoilla pelin jälkeen. – Vähän nihkeä ottelu. – Koko ajan tuntui siltä, että meillä olisi ollut kontrolli pelistä, vaikka eroa ei ollut paljon. – Ottelussa oli hyviä vaiheita, mitä meillä ei ole ollut parissa viime pelissä. – Pallo liikkui tosi nätisti, mutta niitä huonoja hetkiä tuli sitten väärin paikkoihin. – Puolustuksessa tuli itsellenikin muutama nukahdus liikaa, Järvi pohti pelin jälkeen.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa keskiviikkona, kun se matkaa BC Nokian vieraaksi. Nokialaiset ovat kärsineet loukkaantumisista, jotka ovat ajaneet joukkueet kahden ottelun tappioputkeen. Nokialle on lähdössä myös fanibussi, mutta sinne tarvitaan lisää porukkaa. Kotiluolaan Karhubasket palaa ensi lauantaina, kun vieraaksi saapuu Korihait.

Christoper Ortiz pelasi kauden parhaan pelinsä sunnuntaina