UUTISET

18.10.2018

KARHUBASKETILLE KOLMAS PERÄTTÄINEN VOITTO KORISLIIGASSA

Antti Niskanen löi ensitahdit Karhubasketin pelille (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket nappasi kauden kolmannen voiton Korisliigassa, kun se voitti keskiviikkona Kouvolan Kouvot kotiluolassa. Kouvot saapuivat Kauhajoelle vajaalla miehistöllä, sillä maajoukkueringissä olevan takamies Tuomas Hirvonen on sivussa, uusi jenkki Brian Asbury ei ole vielä saapunut maahan ja jenkki David Gonzalvez on poissa pelikentältä loukkaantumisen takia.

Karhubasket aloitti terävästi ja otti neljässä minuutissa 13-2 johtoaseman. Antti Niskanen (10/10) ja Michael Moser (14/3) johtivat kotijoukkueen ilotulitusta. Minuuttia myöhemmin tilanne oli 15-4, Rene Rougeaun (12/9/4) kahden onnistuneen vaparin jälkeen. Vieraat paransivat hyökkäyspelaamista ja loistavan ottelun pelannut, sekä Korisliigan piste-ennätyksensä tehnyt Severi Kaukiainen (19/2/5) ja Teemu Knihtinen (7/6/2) laittoivat palloa koriin tarkasti. Kouvojen Jerymy Morgan (13/5) päätti neljänneksen pistetehtailun kolmoseen ja toiselle kympille lähdettiin lukemista 22-14.

Toisella kympillä Karhubasket ei saanut peliään kulkemaan. Menetyksistä Kouvot pääsivät iskemään nopeita hyökkäyksiä, ja Knihtinen sekä Arttu Saarijärvi (5/6) päättelivät hyökkäykset tarkasti. Kotijoukkue sinnitteli pienessä johdossa, mutta neljänneksen lopussa Ville Kauniston (11/9) kolmonen ja Elbert Matthewsin (10/2) kakkonen veivät vieraat 38-39 johtoon, kun kymppiä oli pelaamatta hieman runsas minuutti. Moserin kolmonen palautti oranssipaidat johtoon, mutta Kauniston kakkonen tasoitti tilanteeksi 41-41, kun joukkueet lähtivät puoliajalle.

Kouvot veivät kolmannen kympin alkua, mutta kotijoukkueen Okko Järvi (13/3/2) piti suorituksillaan joukkuetta vieraiden kyydissä. Vili Nymanin (5/5) kolmonen muovasi tilanteeksi 60-63, minuutti ennen neljänneksen loppua, mutta Durrell Summersin (20/2/4) vaparit päättivät kympin lukemiin 62-63.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisen neljänneksen alussa. Kouvot eivät saaneet pistettäkään runsaaseen kuuteen minuuttiin ja Karhubasketin 17-0 jakso kympin alkuun sinetöi pelin. Kirivaiheen aikana Summers punnersi vahvoja koreja ja kapteeni Bojan Sarcevic (15/6/6) väläytteli kaukoheittotaitoaan. Kouvojen erinomaisesti pelannut nuorisokaarti kavensi vielä tilannetta, joten peli päättyi lukemiin 84-72.

Karhubasket voitti levypallot 40-37. Kouvojen 14 hyökkäyslevypalloa satutti ja erityisesti Kaunisto oli aktiivinen hyökkäyskorilla, josta kertoo viisi hyökkäyslevyriä. Karhubasket tilastoi 18 syöttöä (Kouvot 14 kpl), mutta kakkoset osuivat koriin vain 41 prosentin tarkkuudella. Välillä joukkue tyytyi vaikeisiin keski- ja pitkänmatkan heittoihin, joka laski prosenttia. Aktiivisesta hyökkäämisestä kohti koria kertovat 20 hankittua vaparia, jotka upposivat mukavalla 80 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin kolmoset upposivat hyvin, prosentin ollessa 50 (12/24). Kouvoilta puuttuu yksi iso pelaaja, joka tuo heittojen rakenteluun haasteita, joten kolmoset upposivat vierailla vain 28 prosentin tarkkuudella (9/32).

– Ei meidänkään rotaatio ollut tänään kovin laaja, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Meidän pitää opetella tekemään juttuja keskenään ja pelaamaan yhteen. – Meidän pitää olla kärsivällisiä ja välttää turhautumista. -Meidän joukkueessa on tarpeeksi taitoa kääntää näitä otteluita itselle, vaikka yksinkin, mutta sillä ei välttämättä mennä ihan loppuun asti. – Emme ole valmiita, vaikka alla on kovia pelejä. – Pitää nostaa Kouvoille hattua, kuinka kärsivällisesti he hyökkäävät ja hakevat puolustuksen virheitä. – Toisella ja kolmannella kympillä me teimme virheitä, Kouvojen löytäessä ne ja he rankaisivat meitä niistä. – Meidän pitää jatkaa treenaamista ja olla valmiita lauantaina BC Nokiaa vastaan, Jussi Laakso sanoi.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa lauantaina kotisalissa, kun vieraaksi saapuu BC Nokia. Viime kaudella joukkueet kohtasivat välierissä ja ottelusarja oli tasainen, kuten joukkueiden kohtaamiset ovat yleensä olleet. BC Nokia nappasi keskiviikkona kauden avausvoiton, joten nokialaisten itseluottamus on varmasti kunnossa lauantaina.


Bojan Sarcevic tekemässä koria (kuva: Erkki Hautaviita)


Joona Hakamaa ottamassa heittoa (kuva: Erkki Hautaviita)