UUTISET

16.10.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOUVOT

Korisliiga jatkuu keskiviikkona karhuluolassa

Kahdella voitolla Korisliigan aloittanut Karhubasket saa syyslomaviikon keskiviikkona vieraaksi Kouvolan Kouvot. Kouvoilla on alla vasta yksi ottelu, koska kauden kynnyksellä joukkueen kotikenttä Jatke Areenalla kärsi vesivahingon ja muutama joukkueen ottelu on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Karhubasket aloitti sarjakauden kohtamaalla viime kevään finaaliuusinnassa Salon Vilppaan. Aivan kuin viime toukokuussa ratkaisevassa kuudennessa finaalissa, nytkin jouduttiin voittajaa hakemaan jatkoajalta. Karhubasket voitti ottelun 115-112 Michael Moserin viime sekunnin kolmosella. Viime lauantaina kauhajokiset vierailivat Uudessakaupungissa. Siellä peli oli hyvin kaksijakoinen. Korihait veivät ottelua ensimmäiselle puoliajalla niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä ja johtivat tauolla 50-34. Karhubasket käänsi ottelun kolmannella kympillä ja eteni 86-93 voittoon.

Kazembe Abif on edelleen sivussa ylävartalovamman takia, joten Marvin Singleton jatkaa pelaavassa kokoonpanossa. Karhubasket omat kasvatit Jussi Myllyniemi ja Joona Hakamaa olivat viime lauantaina sivussa U19 pelien takia, mutta palaavat nyt kokoonpanoon.

Karhubasketin pistetilaston kärjessä on Michael Moser, joka on kahdessa ottelussa tehnyt pisteitä 27,5 keskiarvolla. Sama herra johtaa koko Korisliigan levypallotilastoa 13,5 keskiarvolla. Myös Durrell Summers (25/5/2,5) ja Rene Rougeau (18,5/7,5/2,5) ovat hyvin tilastoissa esillä. Kapteeni Bojan Sarcevic (12/3,5/5,5) on ollut mainiossa vedossa ja johtaa joukkueen peliä mallikkaasti.

Kouvoilla on kotiareenan lisäksi ollut vaikeuksia miehistön kanssa. Leland King sai lähtöpassit jo ennen kauden avausottelua. KTP ottelusta puuttuivat lisäksi jenkki David Gonzalvez, ykköstakamies Tuomas Hirvonen ja Sebastian Booker. Poissaoloista huolimatta Kouvot taisteli sitkeästi KTP:tä vastaan ja taipui lopulta pistein 82-78.

Poissaolot näkyivät levypalloissa, jotka Kouvot hävisi 40-29. Parhaana levypallopelaajana hääri 198 senttinen laituri Jeremy Morgan. Kuuden levypallon lisäksi Morgan teki 11 pistettä ja jakoi kuusi syöttöä. Normaalisti liigan parhaimpiin levypallopelaajiin kuuluva Ville Kaunisto jäi kotkalaisten keskellä vain kahteen levypalloon. Kouvojen tehokkain oli 196 senttinen laituri Elbert Matthews 23 pisteellä. Yli 10 pisteen pääsivät Matthewsin ja Morganin lisäksi Kaunisto (12) ja Teemu Knihtinen (13). Kouvot upottivat kakkoset 49 prosentin ja kolmoset 38 prosentin tarkkuudella. Kouvot aiheuttivat KTP:lle 21 menetystä, joista kouvolalaiset tekivät 21 pistettä.

Valmentaja Jyri Lehtonen peluuttaa aina joukkuetta rohkeasti. KTP:tä vastaan kahdeksan pelaajaa pelasi hyvät minuutit ja materiaali vain laajenee, jos Booker, Hirvonen ja Gonzalvez palaavat kentälle. Lisäksi Kouvoilla saattaa olla mukana uusi sentteri, mutta siitä ei vielä ole varmuutta. Ilmeisesti ainakin Gonzalvez on sivussa muutaman ottelun ajan, eikä Bookeria tai Hirvostakaan ole keskiviikon kokoonpanoon ilmoitettu.

Maanantaina Kouvot tiedottivat, että he ovat palkanneet vahvistukseksi jenkki Brian Asburyn. Viime kaudella 201 senttinen sentteri pelasi 43 ottelua Pyrinnön paidassa. Hän oli Korisliigan neljänneksi paras pistemies, 19,1 pisteen keskiarvolla. Kakkoset Asbury upotti hyvällä 54,6 prosentin tarkkuudella. Pisteiden lisäksi South Miami yliopiston kasvatti poimi 8,4 levypalloa ja antoi 1,8 syöttöä ottelua kohden. – Joukkue on nyt kasassa ja kuukauden kuluttua on tarkoitus haastaa kärkijengit tosissaan, päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Kouvojen tiedotteessa. – Brian on erinomainen pelaaja, joka juoksee kenttää hyvin ja pelaa mielestäni vitospaikkaa jopa paremmin kuin nelosta. Hän on kokenut pelaaja, joka oli meille yksi vaikeimmista pysäyttää viime kaudella, Lehtonen luonnehtii uutta pelaajaansa. Asbury ei todennäköisesti pelaa keskiviikkona.

– Kouvojen pre-season on uutisten mukaan ollut kaikkea muuta kuin helppo loukkaantumisineen ja vesivahinkoineen, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertaa. – Coach Lehtonen osaa kuitenkin toimia kokeneena kehäkettuna hankalissakin olosuhteissa ja tuo varmasti Kauhajoelle nälkäisen ryhmän kilpailemaan ottelun voitosta priimusmoottorinaan yksi sarjan parhaista pelaajista, Ville Kaunisto. – Meillä kahden kotiottelun viikko, jota kohti olemme valmistautuneet hyvin.- Kazembe Abifin yläraajavamma pitää miehen sivussa kokoonpanosta.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Mike Moser.

– Karhu on ollut jäätävän hyvä koko alkukauden, Jyri Lehtonen ennakoi keskiviikon ottelua. – Sarcevicilla on ympärillään korintekovoimaisia laitureita ja muutama huippuyksilö, jotka pystyvät luomaan itselleen korkean prosentin korintekopaikkoja. – Rougeau taas sarjan parhaana glue guyna hoitaa puolustuksen toimivuuden. –
Meillä odotellaan loukkaantuneiden paluuta ja Asburyn saapumista Kouvolaan. – Harjoittelemme laadukkaasti ja keskittyminen isossa kuvassa ei ole niinkään yksittäisessä ottelussa. – Nuorisoketju odottaa innolla mestarien tarjoamaa haastetta. – Karhun organisaatio ja joukkue on tehnyt hienoa työtä suomalaisen koripallon eteen mahtavilla otteilla Champions Leaguen karsinnoissa.

Kouvojen kokoonpano: Matthews, Saarijärvi, Nyman, Kaukiainen, Kaunisto, Morgan, Knihtinen ja Toikkanen.

Karhubasket – Kouvot keskiviikkona kello 18.30 alkaen Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Otteluisäntänä Kauhajoen Lämpöhuolto. Tervetuloa!