UUTISET

12.10.2018

OTTELUENNAKKO: KORIHAIT – KARHUBASKET

Kauden ensimmäinen Korisliigan vierasottelu nyt lauantaina.

Korisliiga jatkuu lauantaina Uudessakaupungissa, missä kauhajokiset kohtaavat Korihait. Karhubasket avasi Korisliigan tiukalla väännöllä Solon Vilpasta vastaan kotisalissa viime sunnuntaina. Voittoa haettiin jatkoajalta, jonka jälkeen Karhubasket nappasi sarjapisteet lukemin 115-112. Jatkoajalle venynyt ottelu toi lisäkuormaan kauhajokisille, jotka olivat ennen sarja-avausta urakoineet kuusi kovaa BCL karsintaottelua. Nyt Karhubasket on saanut parannella pikkukolhuja ja ottaa pienen fyysisen levon, ennen lauantaina kohtaamista.

Karhubasketin kokoonpanossa on pieni muutos, sillä Kazembe Abif on sivussa. Pelaavaan kokoonpanoon nousee Marvin Singleton, joka oli kentällä myös BCL otteluissa. Sivussa ovat myös seuran omin U19-poikien peliä pelaavat Jussi Myllyniemi ja Joona Hakamaa. Muuten joukkue on huippuiskussa ja pelituntuma on hyvä. Bojan Sarcevic aloitti Korisliigauransa juuri Uudessakaupungissa, joten hänen esiintyminen Uusikaupunki 400 areenalla on aina hieno juttu.

Korihait aloittivat oman urakkansa Korisliigassa viime keskiviikkona. Helsinki Seagulls oli tyly isäntä ja vei ottelun pistein 87-72. Korihait pääsivät kaunistelemaan lukemia viimeisellä kympillä, jonka vieraat voittivat 19-28. Korihait upottivat kolmoset mukavalla 35 prosentin tarkkuudella (9/26), mutta kakkosissa osumatarkkuus jäi vain 38 prosenttiin. Gulls upotti omat heittonsa 60 (2p) ja 24 (3p) prosentin tarkkuudella. Korihait myös menettivät pelivälineen 19 kertaa. Korihaiden parhaat olivat Mario Edwards (16/3/6) ja Stephon Jelks (10/13/2 riistoa). Myös kotimaiset Marius van Andringa (11/1) ja Topias Kuukkanen (12/3) pelasivat hyvin. Kuukkanen upotti neljä kolmosta, 57 prosentin tarkkuudella. +/-tilastossa Haiden paras oli Brandon Conley (6/6) saldolla +4, mutta hänen virhetilinsä tuli täyteen vain runsaan 18 minuutin jälkeen.

Korihaiden rivistössä jenkit ovat takamies Mario Edwards, 201 senttinen laituri Brandon Conley, 198 senttinen laituri Stephon Jelks ja 198 senttinen sentteri Bryan Coleman.

191 senttinen takamies Edwards pelasi 29 ottelua Lapuan Kobrissa kaudella 2016-2017. Silloin hänen tilastoihin tuli rivi 9,8 pistettä/3,7 levypalloa/4,1 syöttöä. Edwards on erinomainen heittäjä, sillä Kobrissa hän upotti kolmoset 48,5 prosentin tarkkuudella. Keskiviikkona hän säkitti ne 75 prosenttisesti (3/4).
Sentteri Coleman pelasi keskiviikkona 26 minuuttia, tehden kuusi pistettä ja poimien viisi levypalloa. Conleyn otteet olivat varsin lupaavat, mutta virhetilin täyttyminen esti hänen koko potentiaalinen esilletulon. Jelks poimi 13 levypalloa, mutta viimeisteli kakkoset vain 25 prosentin tarkkuudella. Toki vaparit upposivat 100 prosenttisesti (6/6).

Kotimaisella osastolla avainasemassa on tarkkana heittäjänä tunnettu Marius van Andringa. 187 senttinen laituri Topias Kuukkanen siirtyi Uuteenkaupunkiin Salossa, jossa Jyväskylän HoNsU:n kasvatti pelasi kaksi edellistä vuotta. Kuukkanen pussitti keskiviikkona neljä kolmosta, joten alku Haiparvessa oli lupaava.

Mielenkiintoinen tulokas on myös RU:n kasvatti Mika Nuolivirta. Nuolivirta pelasi keskiviikkona Gullseja vastaan 18 minuuttia (7/3/2) ja upotti kakkoset 75 prosentin tarkkuudella. Viime kaudella Nuolivirta pelasi yliopistokoripalloa NCAA:n RMAC konferenssissa CSU-Pueblo Wolves joukkueessa. Siellä hän teki 10,4 pistettä ja otti 3,4 levypalloa 27 ottelussa, noin 19 minuutin peliajalla. Nuolivirralla on myös pelattuna 74 nuorten maaottelua eri ikäluokissa.

195 senttinen Miikka Marttinen liittyi Korihaiden vahvuuteen Jyväskylän JBA:sta. Viime kaudella divarissa Marttinen teki 13,1 pistettä ja otti 4,8 levypalloa. Keskiviikkona Marttinen pelasi Runsaat 14 minuuttia ja teki kaksi pistettä. Valmentaja Damion Dantzler pelaavassa kokoonpanossa ovat myös Joensuun Katajasta siirtynyt takamies Emil Djeen ja kolmannen kautensa Uudessakaupungissa aloittanut Vesa-Pekka Laine.

– Olemme päässeet palautumaan melko hyvin ottelurumbasta ja samalla olemme voineet harjoitella meidän toteutusta niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, valmentaja Jussi Laakso kertoo. – Korihait pistävät vastustajat ahtaalle varsinkin kotiluolassaan, joten meidän fokuksemme vierasotteluun pitää olla kunnossa lauantaina. – Heidän kokoonpanostaan löytyy muutamia kovia heittäjiä, joiden päivää meidän tulee hankaloittaa, ettei Korihait pääse hurmokseen, Laakso painottaa.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Mike Moser.

Korihait – Karhubasket lauantaina kello 17 Uudenkaupungin 400 areenalla. Pub Janoisessa Leipurissa on virallinen kisakatsomo ja samalla voi nauttia herkullisesta Hot Wing buffasta virvokkeiden kera. Peliä voi katsoa myös suorana ja selostettuna Elisa Sport kanavalta.

Uuteenkaupunkiin on lähdössä myös fanibussi. Bussissa saattaa vielä olla tilaa, joten nyt heti ilmoittautumaan. Ohjeet löytyvät omasta uutisesta www.karhubasket.net sivustolta.