UUTISET

13.10.2018

KARHUBASKET VIERASVOITTOON UUDESSAKAUPUNGISSA

Michael Moser oli kentän hahmo lauantaina (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin peli lauantaina oli täysin kaksijakoinen. Avauspuolikkaalla vieraat puolustivat laiskasti ja tekivät hyökkäyspäässä paljon helppoja virheitä. Korihait olivat avauspuoliskolla hyviä ja hyödynsivät vieraiden virheet. Toisella jaksolla osat vaihtuivat.

Vaikka pelin hahmo Mike Moser (35/10) antoi Karhubasketille runsaassa minuutissa 0-4 johtoaseman, niin siihen vieraiden ilonhetket jäivätkin. Hait ottivat johtopaikan 9-0 jaksolla, Topias Kuukkasen (8) ja Mario Edwardsin (12/4/7) kolmosten johdattamana. Moserin yhdeksän pistettä antoivat hieman lohtua bussilastilliselle Karhubasketin faneja. Neljänneksen lopussa Mika Nuolivirta (5) kasvatti eron yhdeksään pisteeseen ja hetkeä myöhemmin Emil Djeen (17) siirsi eron yli 10 pisteen. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen oltiin lukemissa 26-17.

Toinen kymppi meni isäntien johdossa, eron pysytellessä 10 pisteen tuntumassa. Pari minuuttia ennen taukoa Stephon Jelks (17/10) heitti kolmosen sisään ja haki hetkeä myöhemmin hyökkäyslevypalloa, päästen tekemään vapariviivalta tilanteeksi 42-29. Djeen kasvatti eron 16 pisteeseen, ennen kuin Bojan Sarcevic (8/3/4) ja Bryan Coleman (11/6/2) vaihtoivat kolmoset, joten tauolle poistuttiin lukemissa 50-34.

Tauolta kentällä palasi ihan eri ilmeinen Karhubasket. Minuutissa vieraat leikkasivat eroa neljällä pisteellä ja Haiden valmentaja Damion Dantzler yritti herätellä joukkuetta aikalisällä. Mutta se ei tehonnut. Moser, Rene Rougeau (18/8/2) ja Okko Järvi (7/2/2) toivat vieraat tilanteeseen 55-51, kun neljännestä oli pelattu runsaat kolme minuuttia. Minuuttia myöhemmin tilanne oli 55-58. Loistavasti pelannut Djeen toi kotijoukkueen vielä tasoihin, mutta sitten Durrell Summers (21/5/3) oli lyömässä nauloja Haiden arkkuun. Hait eivät luovuttaneet, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 65-70.

Moser ja Summers johdattivat vieraat yhdeksän pisteen karkumatkalle viimeisen kympin puolivälissä. Neljä minuuttia ennen loppua eroa oli jo 11 pistettä ja kaikki odottivat, että peli vain pelaillaan loppuun. Haiparvi oli kuitenkin eri mieltä. Edwards ja Djeen heittivät kolmoset ja Jussi Laakso otti aikalisän tilanteessa 86-91. Haiden ratkaisut eivät enää onnistuneet, joten Moser teki vapariviivalta loppunumeroiksi 86-93.

Karhubasket voitti levypallot 27-40. Se oli jälleen aktiivinen hyökkäyskorilla ja pääsi tekemään pisteitä 12 hyökkäyslevypallon jälkeen. Joukkue menetti pallon 16 kertaa, mutta onneksi suurin osa menetyksistä kerääntyi avauspuolikkaalle. Molemmat joukkueet heittivät kakkoset tarkasti. Karhubasketin prosentti oli 66 ja Haiden 57. Siinä missä kotijoukkue otti 33 kolmosta (36 %), Karhubasket hyökkäsi kohti koria ja keräsi 23 vaparia (83%). Karhubasketille tilastoitiin 11 syöttöä, mutta ilmeisesti puoliajan osien vaihto sekoitti myös tilastopöydän.

– Peli oli hyvin kaksi jakoinen, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Ensimmäinen puolisko oli meiltä melko heiveröistä ja huolimatonta tekemistä molemmissa päissä kenttää. – Toinen oli enemmän sitä intensiteettitasoa ja aggressiivisuutta, jolla voitamme otteluita. – Korihait oli myös erittäin hyvä joukkue, etenkin ensimmäisellä puolikkaalla. – Meillä on sen verran kokeneita pelaajia, että heille on aivan turha räyhätä. – Puhuimme puoliajalla suht rauhallisesti siitä, että meidän pitää parantaa eteenkin mentaalipuolella. – Taitoa tästä joukkueesta löytyy. – Meidän piti ainoastaan vaihtaa isommalle vaihteelle toiselle jaksolle. – Kolmas neljännes olikin meiltä todella hyvä molemmissa päädyissä. – Tästä ottelusta voimme ottaa opiksi sen, että kuinka ottelut pitää aloittaa, Laakso sanoi.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa keskiviikkona, jolloin vieraaksi saapuu Kouvot. Jyri Lehtosen valmentama nippu on aina vaarallinen, tulevat he peliin millä kokoonpanolla tahansa. Se nähtiin jo Kouvojen avausottelussa, jossa se taisteli hyvin KTP:n vieraana, vaikka olikin vajaamiehinen.


Okko Järvi tekemässä koria (kuva: Erkki Hautaviita)


Rene Rougeau vapaassa heittopaikassa (kuva: Erkki Hautaviita)