UUTISET

05.11.2023

BIISONIT PUSKI KARHUBASKETIN KUMOON LOIMAALLA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lähdettiin peliin takki auki, ei oltu valmiina pelaamaan, jalat jäivät bussiin,… Kliseitä on monia, ja jonkun niistä luulisi osuvan kauhajokisten esitykseen pimeänä marraskuun sunnuntaina Loimaan liikuntahallissa. Keskiviikkona Karhubasket oli pelannut Kyproksella ja voittanut FIBA Europe Cupin vierasottelun. Matka Kyprokselta Loimaalle on pitkä, mutta niin on piiiitkä matka myös Loimaalta Kauhajoelle tappion jälkeen.

Bisons voitti ottelun heti ensimmäisellä kympillä. Kauhajokisten kuulusta tiukasta puolustuksesta ei tehty liikuntahallissa näköhavaintoja avauspuoliskolla, vaan loimaalaiset tekivät mitä halusivat. DeVante Brooks (20/12/1) nakutti pisteitä ja haki peräti kuusi hyökkäyspään levypalloa. Dylan Painter (11/9/3 torjuntaa) punnersi vahvoja kuppeja ja upotti molemmat yritykset bonuskaaren takaa. Bisons otti jo 16 pisteen etumatkan, mutta kauhajokiset leikkasivat puoliaikalukemiksi 49-38.

Eero Innamaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Pukukopista toiselle puoliajalle palasi parempaa puolustusta esittänyt Karhubasket. Ero kutistui, kun puolustuksessa otettiin muutamia riistoja. Loimaalaisten 17 menetyksestä tehtiin vain 12 pistettä, kun mahdollisuuksia olisi ollut enempäänkin. Karhubasket olisi ottanut jo johtopaikan, mutta luokattoman huonot vaparit pilasivat tuon mahdollisuuden. Vieraiden vapaaheitot upposivat vain 46 prosentin tarkkuudella (11/24).

Samme Givens (15/11) teki 15 pistettä. Topias Palmi (13/2/3) sai heittopeliään kulkemaan toisella puoliajalla ja Eero Innamaa (10/2/4) kirjasi runsaassa 16 minuutissa joukkueensa parhaan +/-lukeman +10. Kauhajokisten kiri kuihtui vaparien lisäksi takamies Courtney Fortsonin (11/5/5) hölmöiltyä itsensä suihkuun ennen aikojaan.

Courtney Fortson (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket pääsi muutaman pisteen etäisyydelle, mutta tasoihin, saati johtoasemaan se ei päässyt. Lopullisen niitin teki Isaac Davidson (17/5/6) kolmosellaan. Bisons saa Davidsonin ohella kiitellä voitosta upean ottelun pelannutta Emil Uotilaa (14/3/4).

Bisons voitti levypallot 44-39, heitti tarkemmin sekä kakkosissa että kolmosissa, eikä sen 17 menetyksestä pystytty rankaisemaan tarpeeksi, joten Bisons kirjasi kauden toisen voittonsa lukemin 85-80.

-Vastustaja oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla meitä useamman askeleen edellä, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeiset kommentit. Omasta joukkueesta ei ole mitään hyvää sanottavaa ja täytyykin pahoitella meidän faneille esitystä. Hävisimme alussa kaikki yksi vastaan yksi tilanteet, emmekä sulkeneet levypallotilanteissa. Otan valmentajana omaan piikkiin meidän huonon alun, sillä yleensä tulemme peliin hyvin valmistautuneena. Kolmannella kympillä missasimme seitsemän vaparia, mikä vesitti meidän kiriä. Tahti jatkuu kovana, sillä tiistaina lähdetään kello viisi Liettuaan, mutta europelit eivät ole mikään selitys tämän päivän esitykselle, Koskimies painotti.

Karhubasketin ottelut jatkuvat ensi keskiviikkona Liettuassa, jossa Jonava CBet isännöi kauhajokisia FIBA Europe Cupin ottelussa. Seuraava Korisliigan kamppailu on ohjelmassa lauantaina 11. marraskuuta, kun IKH Areenaan vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Ottelu alkaa kello 18 ja liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.