UUTISET

02.11.2023

KARHUBASKETILLE VOITTO KYPROKSELTA

Karhubasket voitti levypallot selvästi

FIBA Europe Cupin kahdella tappiolla aloittanut Karhubasket oli pakkovoiton edessä keskiviikkona Kyproksella, kun kauhajokisia isännöi alkulohkon kolmannessa ottelussa Petrolina AEK. Kyproslaiset olivat voittaneet kaksi ensimmäistä otteluaan Jonavaa ja Rostockia vastaan.

Nick Griffin (4/2 syöttöä) antoi isännille runsaassa minuutissa 4-0 johtopaikan. Samme Givens (18/9) käänsi edun vieraille upottamalla kaksi kolmosta ja kaksi vaparia. Oranssipaidoille tuli kaksi huolestuttavaa menetystä ottelun alkuun ja menetysten välttäminen oli valmentaja Janne Koskimiehen voittosuunnitelmissa kirjoitettu isoin kirjaimin. Avausneljännes kertoi myös sen, ettei Larnacassa vietetty korijuhlia. Avauskymppi oli puolivälissä lukemissa 6-8, ja Nurmimaisen tarkalla aikataululla toiselle neljännekselle lähdettiin lopulta lukemissa 16-16.

Samme Given pelasi jälleen hyvin

Kauhajokiset ottivat toisen kympin alkupuoliskolla 18-23 johtopaikan, Topias Palmin (7/5) kolmosella ja Horace Spencerin (21/11) donkilla, joka tuli riiston jälkeen. Isännät kokoontuivat aikalisälle, jonka jälkeen he kehittävät Takamies Tookie Brownin (6/6/2) johdolla 12-0 jakson. Sen päätteeksi tilanne olisi voinut olla huonompikin, mutta Shawn Hopkins (4/8/4) toi oranssipaidat pisteen etäisyydelle, kun puoliaikaan oli matkaa vain parisen minuuttia. Lopulta tauolle poistuttiin lukemissa 33-31.

Kauhajokiset pitelivät kolmannella kympillä pitkään muutaman pisteen etumatkaa, mutta Petrolina kavensi lukemiksi 51-52, kun edessä oli ratkaiseva kymmenminuuttinen. Kyproslaiset ottivat viiden pisteen johtoaseman Jesse Huntin (17/6) vapareilla. Ennen neljänneksen puoliväliä Oliver Kandenin (3) kolmonen tasoitti lukemiksi 59-59. Karhubasket poimi levypallot ja Spencer sai nauttia Hopkinsin erinomaisesta tarjoilusta, joten näyttävä donkki teki lukemiksi 59-65, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä runsaat kolme minuuttia. Karhubasket ei enää antanut vierasvoiton livetä käsistä, vaan hoiti Courtney Fortsonin (18/6/6) johdolla kauden avausvoiton FIBA Europe Cupissa lukemin 66-75.

Horace Spencer hallitsi korin alustoja

Karhubasket sai pidettyä takamieskaksikko Brown – Taveion Hollingsworth (9/5/5) yhteensä vain 15 pisteessä. Ehkäpä Jesse Hunt ja Christian Jones (18/7) hieman yllättivät, mutta he eivät pystyneet hoitamaan sarjapisteitä kotijoukkueelle. Petrolina heitti kolmoset vain 16 prosentin tarkkuudella (4/25) sisään.

Kauhajokisetkaan eivät heittotarkkuudella mässäilleet. Kolmoset upposivat 20 prosenttisesti (5/25), mutta 16 vaparia laitettiin sisään 100 prosentilla, mikä helpotti voittotaistelua. Karhubasket menetti pelivälineen vain 11 kertaa ja voitti levypallot murskaavasti 34-49. 17 hyökkäyslevypallosta tehtiin 22 pistettä.

-Pitää olla erittäin tyytyväinen voittoon, verkkotoimituksen tavoittava Janne Koskimies aloitti tyytyväisenä. Kun heitämme kolmoset 5/25 eli 20 prosentilla ja otamme europeleissä vierasvoiton, niin se on kova juttu. Saimme nyt hyvin levypalloja ja menimme koko viisikolla hyökkäyslevareihin, kuten meidän kuuluukin. Toteutimme hyvin meidän omaa konseptia. Toinen iso asia oli menetykset, joita meille tuli vähemmän kuin monessa muussa pelissä. 11 menetystä on meille hyvä lukema. Menetykset ja levypallopeli ratkaisi meille tänään voiton, Koskimies tiivisti.

C-lohkon toisessa ottelussa Jonava CBet voitti kotonaan Liettuassa Rostockin pistein 84-65, joten alkulohkon kärjessä jatkaa Petrolina AEK (2 voittoa/1 tappio), mutta Jonava on sen kanssa tasapisteissä (2/1). Rostock on kolmantena (1/2) ja kauhajokiset pitävät lohkon viimeistä sijaa hallussaan (1/2), mutta omaavat mahdollisuudet jatkoon, mikäli voittavat kolme viimeistä otteluaan.

Karhubasketin taival FIBA Europe Cupissa jatkuu tulevana keskiviikkona 8. marraskuuta, jolloin se kohtaa Liettuan Jonavassa CBetin kello 18.30. Tuokin ottelu on katsottavissa KorisTV:n välityksellä. Ennen ensi keskiviikon liettuan matkaa Karhubasket kohtaa tulevana sunnuntaina kello 17 vieraissa Loimaan Biisonit.