UUTISET

30.10.2023

KARHUBASKETILLE TIUKKA TAPPIO IKH AREENASSA

Shavon Coleman upotti voittokorin muutama sekunti ennen loppua (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti lauantaina hakemaan neljättä perättäistä voittoa Korisliigassa. Vieraaksi oli saapunut viime kauden mestari Helsinki Seagulls. Viime kevään finaalien uusinta oli houkutellut paikalle kauden ennätysyleisön, kun IKH Areenassa oli ottelua seuraamassa 1845 katsojaa.

Karhubasket aloitti räväkästi. Topias Palmi (19/8) upotti ensimmäisten kahden minuutin aikana kaksi kolmosta ja ensimmäisen Korisliigaottelun pelannut Sammy Givens (17/6) nosti kakkosen. Seagulls käytti ensimmäisen aikalisän lukemissa 8-0, mutta kauhajokiset jatkoivat sen jälkeen, mihin olivat jääneet. Avausneljänneksen puolivälissä lukemat olivat 15-2. Vieraiden herättäjänä toimi Okko Järvi (12/3) upottamalla kolmosen. Mar’Qualen Grant (12/4/1) sijaisti takamiehen tontilla, kun Lassi Nikkarinen (7/5/5) sai kaksi nopeaa virhettä. Avauskymppi päättyi lukemiin 21-12.

Samme Givens pelasi ensimmäisen ottelunsa IKH Areenassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vieraat tekivät kolme nopeaa pistettä, eikä kotijoukkueen Janne Koskimies ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen, joten hän pyysi aikalisää vain 30 sekunnin jälkeen. Tämä herätti kotijoukkueen ja Givens jatkoi pisteiden tekemistä. Tahj Eaddyn (14/4/4) kolmonen muovasi lukemiksi 31-20 ja oli vieraiden aikalisän vuoro. Järvi aloitti Gullsin 0-10 jakson, jonka päätteeksi Timo Heinonen (5/3/2) naulasi kolmosen, joten oltiin lukemissa 31-30. Palmin kolmonen ja Horace Spencerin (4/16/4 torjuntaa) kakkonen päättivät avauspuoliajan lukemiin 36-30.

Tahj Eaddy upotti viidestä kolmosestaan neljä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket piti johtopaikkaa läpi kolmannen neljänneksen. Eaddyn kaksi perättäistä kolmosta kasvattivat etumatkan kympin puolivälissä 10 pisteeseen, mutta ratkaisevaa iskua ei pystytty antamaan. Tomas Pihlajamäki (6/4) ja Grant pitivät vieraita mukana, joten päätöskympille lähdettiin lukemista 57-50.

Topias Palmi oli jälleen hyvässä pelivireessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Gulls tuli kahdessa minuutissa tasoihin, Nikkarisen kolmosella ja Shavon Colemanin (21/4) kakkosella. Oranssipaitojen aikalisän jälkeen Courtney Fortson (14/5/3) onnistui kakkosessa, mutta Nikkarisen toinen kolmonen antoi vieraille ensimmäisen johtoaseman lukemissa 59-60. Joukkueet vaihtelivat koreja, kunnes Palmin pari perättäistä ajoa ja Eaddyn kolmonen muokkasivat lukemiksi 71-67, kun pelaamatta oli vajaat neljä minuuttia. Coleman kavensi nopeasti kolmosella ja sentteri Chuba Ohams (10/15/2 torjuntaa) nosteli kaksi perättäistä kakkosta, joten minuutti ennen loppua oltiin tilanteessa 71-74. Fortson toi isännät pisteen päähän kahdella vaparilla ja Palmin kaksi vaparia antoivat kauhajokisille 20 sekuntia ennen päätössummeria. Gulls sai vielä aikalisän, jonka jälkeen pallo pelattiin Colemanille, jonka kakkonen meni sukkana sisään ja antoi vieraille 75-76 voittolukemat. Karhubasket sai lopussa vielä voittoheiton ilmaan, mutta se ei enää lopputulosta muuttanut.

Courtney Fortson piti isänti voittotaistelussa viimeisellä kympillä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketille tuli ottelussa 12 menetystä, joita Gulls rokotti 10 pistettä. Vieraat menettivät vain kuusi kertaa, joten Gulls sai muutaman ylimääräisen heittoyrityksen. Kun levypallot kirjattiin 54-49 ja helsinkiläiset hyödynsivät 20 hyökkäyslevypallosta tulleet 15 pinnaa, niin nuo ylimääräiset pallonhallinnat osoittautuvat ratkaiseviksi. Gulls onnistui kakkosissa 35 ja kolmosissa 29,3 prosentin tarkkuudella, eikä kauhajokisten heittoprosentit olleet kakkosissa juurikaan parempia. Karhubasketin kakkoset onnistuivat 36 ja kolmoset 40 prosentin tarkkuudella. Gulls otti peräti 41 kolmosta.

-Pisteet pallon menetyksistä menivät 2-12, joten vastustaja teki 10 pistettä meitä enemmän niistä, päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Tämä tilasto on aikaisemmin ollut toisinpäin. Ottelun edetessä meidän hyökkäyspään toteutus ei toiminut. Ehkä muutamilla meidän pelaajille tuli liian pitkiä vaihtoja, joten tempo hyökkäyspäässä tippui. Seagulls on hyvä hyökkäyspään joukkue. Tänään he heittivät huonosti ja jäivät 76 pisteen, joten tappio harmittaa. Johdimme ottelua 35 minuuttia, joten voittoa tarjottiin. Meidän pitää viimeistellä korin läheisyydestä paremmin ja olla tehokkaampi. Huomenna lepoa ja maanantaina harjoitellaan. Sitten lähdemme Kyprokselle viiden päivän pelireissulle, Koskimies kertoi tulevan viikon suunnitelmasta.

Karhubasketin ohjemassa on seuraavana FIBA Europe Cupin ottelu Kyproksella, jossa Petrolina AEK isännöi kauhajokisia. Kauhajokiset ovat aloittaneet europelit kahdella tappiolla, joten joukkue on pakkovoiton edessä, jos se mielii edetä alkulohkosta jatkoon. Petrolina AEK on aloittanut lohkovaiheen kahdella voitolla. Matka Kyprokselle näin talven kynnyksellä on haastava, joten joukkue lähtee matkaan jo maanantaina, pelaa keskiviikkona ja palaa Kauhajoelle vasta perjantaina. Seuraava Korisliigan ottelu on ohjelmassa sunnuntaina, jolloin kauhajokiset kohtaavat Loimaalla Biisonit kello 17 alkavassa ottelussa.

Palmin voittoheitto summerin soidessa ei tällä kertaa uponnut (kuva: Janne Yli-Korhonen)