UUTISET

26.10.2023

KARHUBASKETILLE TAPPIO ROSTOCKISSA

Karhubasket sai hyvän alun FIBA Europe Cupin ottelulleen keskiviikkona Saksassa. Isäntäjoukkue Rostock Seawolves sai koneensa käyntiin toisella kympillä ja eteni sen jälkeen selvään 93-65 (42-38) voittoon. Toinen tappio europelien alkulohkossa tarkoittaa sitä, että kauhajokiset ovat ensiviikolla pakkovoiton edessä Kyproksella, jos haaveet jatkolohkosta halutaan pitää elossa.

Oranssipaidat ottivat vajaassa viidessä minuutissa 0-8 johtopaikan, kun isännät sutivat kuusi ensimmäistä heittoaan ohi. Topias Palmi (18/6) teki alkuun neljä pistettä ja onnistui kaukoheitoissaan 60 prosentin tarkkuudella (3/5). Saksalaiset saivat avauspisteet hyökkäyslevypallon jälkeen, mutta Palmin kolmonen ja Tahj Eaddyn (4/4/2) kakkonen tekivät tilanteeksi 2-13, joten Rostock pyysi aikalisää. Isännät saivat vähän koneita käyntiin, mutta Courtney Fortson (13/4/5) johti vieraiden peliä hyvin ja Samme Givens (6/7/2) teki ensimmäiset pisteensä Karhubasketille, joten kauhajokiset johtivat avauskympin jälkeen 12-26.

Topias Palmi teki 18 pistettä

Toisen neljänneksen pari ensimmäistä minuuttia menivät Rostockille 10-2, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Kauhajokiset sinnittelivät johtopaikalle, kunnes juuttuivat pariksi minuutiksi toisen neljänneksen puolivälissä 32 pisteeseen, jonka aikana Rostock kampesi johtopaikalle. Eemi Luukkosen (4/5/1) donkki teki tilanteeksi 33-34, mutta siihen vieraiden ilonaiheet jäivät. Menetyksiä tuli enemmän kuin heittoyrityksiä, ja Rostock johti tauolla lukemin 42-38.

Palmin kolmonen toi vieraat pisteen etäisyydelle toisen puoliskon alussa. Karhubasket oli kolmisen minuuttia ilman hyökkäyspään onnistumisia, kunnes Shawn Hopkins (3) upotti kolmosen. Lukemat pysyivät kolmannella neljänneksellä kuitenkin siedettävinä, vaikka Rostock voitti kympin 22-16, niin päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 64-54.

Samme Givens pääsi ensimmäisessä ottelussaan heti pisteiden makuun

Viimeisellä neljänneksellä Rostock meni sitten menojaan. Kauhajokiset saivat aikaan vain 11 pistettä ja kun isännät löivät tauluun 29 pinnaa, niin saksalaisten voittomarginaali kasvoi 28 pisteeseen. Kotijoukkueen pisteykkönen oli Derrick Alston (23/3/2) 23 pisteellä, mutta myös neljä muutakin pelaajaa pääsivät yli 10 pisteen. Loppulukemat Rostockissa olivat 93-65.

Karhubasket voitti levypallot 37-43, mutta menetti pallon peräti 24 kertaa. Näistä 24 menetyksestä Rostock teki hurjat 34 pistettä. Eikä kauhajokisilla ollut paras heittopäiväkään. Kakkoset osuivat 48,8 ja kolmoset 20,8 prosentin tarkkuudella. Ilman Palmin onnistumisia kaaren takaan, oranssipaitojen heittoprosentti olisi ollut todella kehno.

Courtney Fortson ajamassa korille

-Todella hyvä alku meiltä, Janne Koskimies aloitti kommentoinnit pelin jälkeen. Onnistuimme niissä asioissa, joissa halusimme lähteä heitä vastaan hyökkäämään. Pidimme myös menetykset kurissa. Sen jälkeen tuli paljon menetyksiä, joista vastustaja teki 34 pistettä. Me saimme heidän kahdeksasta menetyksestä seitsemän pinnaa, joten siinä se iso ero joukkueiden välillä oli. Vastassa oli fyysinen joukkue, joka on aktiivinen puolustuspäässä ja he näyttivät meille mallia, mitä meidän pitäisi pystyä tekemään. Meillä on mukana uusi pelaaja, joten ihan perusasioiden toteuttamisessa on töitä pelin edetessä. Vastustaja oli hyvä ja ensimmäisellä kympillä omassa pelaamisessa oli hyviä asioita. Nyt päät ylös ja lähdetään keskittymään tärkeään lauantain Seagulls otteluun, Koskimies painotti.

28 pisteen tappio tietää sitä, että Karhubasket on pakkovoiton edessä ensi keskiviikkona Kyproksella, mikäli se mielii taistella jatkolohkopaikasta. Petrolina AEK on voittanut molemmat ottelunsa, kun Jonava CBet hävisi eilen kotonaan Liettuassa pistein 80-87.

Ennen ensi viikon seikkailua Karhubasketilla on ohjelmassa kotipeli IKH Areenalla, jonne tulevana lauantaina saapuu vieraaksi puolustava Suomen mestari Helsinki Seagulls, Okko Järven ja Rene Rougeaun johdolla. Lauantaina ottelu alkaa kello 18 ja lippuja saa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi. Areenan ovet avautuvat lauantaina kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti.