UUTISET

20.07.2020

DANIEL UTOMI VAHVISTAMAAN KARHUBASKETTIA

Karhubasket on solminut vuoden sopimuksen 198 senttisen ja 102 kiloisen laituri Daniel Utomin kanssa. Utomin sopimuksessa on lokakuun puoliväliin ulottuva koeaika. Utomi ja kaksi jo julkaistua vahvistusta saapuvat todennäköisesti Kauhajoelle jo elokuun alkupuoliskolla.

Viime kaudella Utomi pelasi USC yliopistossa. Kovassa PAC 12 divisioonassa hän teki 31 ottelussa 8,2 pistettä ottelua kohden ja repi 3,8 levypalloa. Neljä aikaisempaa yliopistokautta eli kaudet 2015-2019 Utomi pelasi Akronin yliopistossa. Kaudet 2017-2018 ja 2018-2019 hän kuului yliopistojoukkueensa luottopelaajiin. Yli 30 ottelussa per kausi pisteitä syntyi kaudella 2017-2018 16,7 ottelua kohden. Kolmoset upposivat 40 prosentin ja pelitilanneheitot 45 prosentin tarkkuudella.

-Haimme laituriosastolle pelaajaa, joka tuo kokonsa puolesta uuden vaihtoehdon 3-paikalle ja on riittävän vahva siirtymään tarvittaessa myös 4-paikalle, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies taustoittaa uutta sopimusta. – Daniel Utomi on pelannut juuri tässä roolissa viimeisellä kaudella USC:n koulussa. – Miehen vahvuusalueet ovat heittotaidossa ja korinaluspelaamisessa. – Koulusta saamamme palaute tuki sitä kuvaa, joka meille oli syntynyt hänen pelaamistaan katsoessamme. – Kyseessä on pelaaja, joka pysyy omassa roolissaan ja tekee kaikkensa auttaakseen joukkueen voittoon.

– TJ Holyfieldin tavoin myös Daniel siirtyi viimeiseksi kaudeksi kovemman tason yliopistoon. – PAC-12 edustaa yliopistokoriksen huipputasoa, joten vaikka eurooppalaiseen pelityyliin on tietysti oma totuttelemisensa, niin Korisliigan pelin tempo ja fyysisyys eivät sinänsä tule hänelle yllätyksenä. – Stanfordin yliopistossa pelannut Marcus Allen tuli kolme vuotta sitten Kauhajoelle samasta konferenssista  ja pelasi vahvan rookie-kauden keväällä tapahtuneeseen loukkaantumiseen saakka.

– Nyt meillä on sopimukset kolmen mielenkiintoisen, mutta nuoren ulkomaalaispelaajan kanssa, joten haemme vielä kokeneempaa viimeistä palasta täydentämään joukkuettamme, Koskimies paljastaa.

Karhubasket aloittaa yhteistreenit Kauhajoella elokuun alussa, jolloin kaikki kotimaisetpelaajat saapuvat paikkakunnalle. Pelaajat ovat treenanneet koko kesän Koskimiehen ohjeiden mukaan. Karhubasketilla on nyt pelaajasopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Mikael Laihonen, Antti Niskanen, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Kalle Peltonen, Thomas Vehmanen, TJ Holyfield, Collin Malcolm, Daniel Utomi.