UUTISET

22.11.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOBRAT

Mukavassa seitsemän ottelun voittoputkessa etenevä kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket (9 voittoa/5 tappiota) kohtaa lauantaina kotiluolassa Lapuan Kobrat (3/10). Jos kauhajokiset etenevät mukavassa voittoputkessa, niin lapualaiset lähtevät kauden toiseen paikallisotteluun kuuden ottelun tappioputkessa.

Karhubasketin seitsemästä perättäisestä voitosta kolme on tullut kotona ja neljä vieraissa. Oranssipaidat hävisivät kauden kolme ensimmäistä kotiottelua Lahdelle, BC Nokialle ja Seagullseille. Kurssi kääntyi kotivoitosta Korihaita vastaan, ja se jälkeen mestareiden kovuuden ovat kokeneet karhuluolassa Kouvot ja viime maanantaina KTP.

KTP:tä vastaan Karhubasket jatkoi hyvää puolustuspeliä. Jos alkukaudesta omissa soi tiheästi, niin voittoputken aikana, vastustajat ovat tehneet 76 pistettä ottelua kohden. Karhubasketin oma hyökkäyspeli on soljunut hienosti. Pallo on liikkunut ja pisteitä on tullut hyvillä prosenteilla bonuskaaren sisäpuolelta. Voittoputkessa kauhajokiset ovat tehneet 95,1 pistettä per ottelu.

Alex Thompson palasi pelaavaan kokoonpanoon viime maanantaina, oltuaan sivussa pari ottelua flunssan takia. Muuten puolustavan mestarin kokoonpano on pelikuntoinen ja joukkue on saanut treenata rauhassa, kun alkukauden tiivis pelitahti on toistaiseksi rauhoittunut.

– Kobrat tulevat peliin varmasti sisuuntuneena Korihaille kärsityn kotitappion jälkeen, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies ennakoi. – Joukkueessa on potentiaalia, kuten he ovat hetkittäin väläytelleet. – Pyrimme pitämään ottelun kontrollissamme estämällä heidän pääsyn nopeisiin hyökkäyksiin.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GTD 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen (GTD 50%), Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

 

Kauden ensimmäinen paikallispeli taisteltiin lokakuun 12. päivä Lapualla. Silloin Karhubasket haki voiton pistein 81-96. Tuossa ottelussa kauhajokiset voittivat levypallot 28-36 ja esitti kauden parasta kaukoheittopeliä, kun kolmoset upposivat Bojan Sarcevicin (6/7) ja Okko Järven (4/9) tahdittamana sukkaan 52 prosentin tarkkuudella. Prosentti on erinomainen, jos sitä vertaa joukkueen tarkkuuteen tällä kaudella. Voitto-otteluissa Karhubasket on onnistunut kolmosissa 34,6 prosentin tarkkuudella. Tappiopeleissä prosentiksi on jäänyt vain 31,4. Hieman yllättäen kauhajokiset ovat olleet selvästi tarkempia kolmosissa vieraskentällä. Kun kotiluolassa Pop Pankki kolmoset ovat uponneet 30,2 prosenttisesti, niin vieraissa onnistumisia kaaren takaa on tullut 35,9 prosentin tarkkuudella.

Korisliigassa on pelattu 33 paikallisottelua. Karhubasket on voitoissa selvästi niskan päällä, kun se on napannut 23 voittoa. Viimeiset neljä kohtaamista ovat päättyneet oranssipaitojen voittoon, 10 edellisestä kohtaamisesta se on voittanut kahdeksan ja Kobrien viimeisin voitto on yli vuoden takaa, kun Kobrat voittivat Lapualla 31.10. pistein 101-85.

 

Kobrien kausi alkoi hienosti. Se aloitti kauden 90-80 kotivoitolla KTP:stä syyskuun lopussa. Sitten se haki vierasvoiton Korihaista 88-94. Sitten Ura, Karhubasket, Nokia sekä Kouvot sysäsivät lapualaiset neljän ottelun tappioputkeen. Lokakuun lopulla Kobrat nappasivat 90-84 kotivoiton sarjakärki Vilppaasta ja kaikki näytti valoisammalta. Mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt kaikki kuusi ottelua. Lokakuu päättyi 91-67 tappioon Joensuussa ja marraskuussa tappiot ovat tulleet Gullseja (70-96), Lahtea (79-99), Pyrintöä (105-88) ja KTP:tä (109-97) vastaan.

Viimeisimmän tappion Kobrat koki keskiviikkona kotisalissa, kun sarjajumbo Korihait hakivat kauden avausvoiton viime sekunnin korilla pistein 88-89. Kobrien tappioputkessa vastustajat ovat tehneet pisteitä 98,2 per ottelu. Silloin kamppailuita on todella vaikea voittaa, mutta Ville Turjan ei varmasti ole vaikea kertoa joukkueelle sitä yksittäistä asiaa, mitä pitäisi parantaa, jotta voittoja alkaisi ropista.

Potentiaalia Kobrissa tällä kaudella on. KTP:stä saapuivat joukkuetta vahvistamaan Antto Nikkarinen ja Juho Lehtoranta. Jenkkinelikko on hyvä, ja kun Lauri Toivonen sekä Kobrien oma kasvatti Jussi Turja jatkoivat joukkueessa, niin joukkueen sijoitus pitäisi olla sarjataulukossa korkeammalla kuin nykyinen sija yhdentenätoista eli toiseksi viimeisenä. Jos voittoja ei ala tulla, niin pudotuspelipaikka eli kahdeksas sija alkaa jo alkukaudesta karata.

Kobrien puolustukseksi pitää sanoa, että joukkue on kärsinyt loukkaantumisista. Lauri Toivonen oli alkukauden sivussa ja poissa otteluista ovat olleet vuorollaan myös Lehtoranta, Turja, Nikkarinen ja pistelinko Jordan Capps. Loukkaantumissuman aikana se sai apuja omista junioreista, jotka pelasivat kokemukseen nähden hyvin.

Antto Nikkarinen teki Korisliigassa ensimmäisenä kotimaisena pelaajana tripla-tuplan eli tilastoi kaksinumeroiset lukemat kolmella eri osa-alueella. Vierastappiossa KTP:tä vastaan Nikkarinen teki 13 pistettä, poimi 11 levyriä ja jakoi 10 syöttöä. Kova suoritus. Nikkarinen (11,4/4,8/8,3) johtaa Korisliigan syöttötilastoa 8,3 syötön keskiarvolla. Toinen tilastokärki on Juho Lehtoranta (6,6/3,3/1,9), joka on upottanut kolmoset 55 prosentin tarkkuudella. Pistetilaston kärkinimi on Kobrien Jordan Capps (24,1/6/1,2), joka on tehnyt 24,1 pistettä per ottelu.

Capps upottaa kakkoset 56,8 ja kolmoset 40 prosentin tarkkuudella. Lisäksi tämä 201 senttinen laituri hankkii 7,9 vaparia per ottelu, mutta se uppoavat vaatimattomalla 56,3 prosentin tarkkuudella. Loput kolme jenkkiä ovat joukkueen ainoat pelaajat, jotka ovat pelanneet kaikissa 13 ottelussa. 193 senttinen takamies Julien Lewis (12,5/6/3,6), 204 senttinen Reggie Keely (14,8/6,2/2,2) ja 198 senttinen laituri Brandon Boggs (14,8/4,7/1,7) ovat Lewisiä lukuun ottamatta viisikon vakiokasvoja, yhdessä Cappsin ja Nikkarisen kanssa.

Jussi Turja (6,7/1,9/1,4) ja Lauri Toivonen (4/4,8/2,6) täydentävät valmentaja Ville Turjan pelaavan kokoonpanon. Kuten mainittua, niin omat kasvatit Niko Mantere (2,7), Tuukka Härsilä (2,7) ja Samuli Kujala (1,9/1,1) ovat tarvittaessa ottaneet hienosti vastuuta. Mutta voittaakseen Kobrien pitää saada avainmiehet puolustamaan paremmin.

Kolmessa voittopelissä Kobrat ovat tehneet 91,3 pistettä ja vastustajat ovat tehneet niissä 84 pistettä. Sekin on paljon, mutta jos vastustajat junttaavat koko ajan 94,7 pistettä ottelua kohden, kuten tähän mennessä 13 ottelussa, niin voittoja ei tule. Kolmessa voittopelissä Kobrat ovat hyökänneet kohti koria. Tästä kertoo 25 hankittua vaparia (tappiot 15 kpl). Myös kakkoset ovat näissä peleissä uponneet 66,4 prosenttisesti, mikä kertoo paremmista ratkaisuista, kun tappioissa kakkosten prosentiksi on tullut 55,6. Lisäksi levypallopeleissä joukkue on voitoissa onnistunut, sillä niissä se on poiminut 38,3 levyriä, kun tappioissa niitä on käsiin jäänyt vain 32,9 kappaletta. Toisaalta jos vastustaja heittää tarkasti ja hyvistä paikoista, niin levypalloja ei paljoa ole haettavissa.

Karhubasket – Kobrat lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Ovet avautuvat liikuntahallilla lauantaina kello 15.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Fanipisteestä voi pukin konttiin ostaa lahjaksi Karhubasketin fanituotteita tai lippuja Korisliigan otteluihin. Tervetuloa!