UUTISET

18.11.2019

KARHUBASKETILLE VOITTO KTP:STÄ – VOITTOPUTKI KASVOI SEITSEMÄÄN OTTELUUN

Karhubasket nappasi seitsemännen perättäisen kotivoiton maanantaina Alex Thompsonin johdolla (kuva: Erkki Hautaviita)

 

Maanantain ainoassa Korisliigakamppailussa kohtasivat kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket ja sarjan maratontaulukon ykkösjoukkue KTP. Karhubasket jatkoi erinomaista puolustuspeliä ja nappasi kolmannen perättäisen kotivoiton lukemin 95-71 (39-31).

Joukkueet hakivat avauspisteitä runsaan minuutin, ennen kuin Evan Yates (17/18/4) nosti ottelun avauspisteet hyökkäyslevypallon jälkeen. Yates askarteli kotijoukkueen 5-0 johtoon, ennen kuin KTP sai pistehanat auki JayVaughn Pinkstonin toimesta. Samme Givens (22/2) onnistui kolmosessa ja Okko Järvi (8/1 syöttö) ajoi tuloksekkaasti korille, joten taululle tulivat lukemat 10-2. Kun KTP takkuili heittojen kanssa ja menetykset vaivasivat joukkuetta, niin Tomi Kaminen kutsui kotkalaiset aikalisälle. KTP saikin hyökkäyspeliään käytiin. Byron Wesley (13/1/1) kutisti eron kahdella vapaaheitolla neljään pisteeseen (12-8). Givens piti oranssipaidat muutaman pisteen etumatkalla, mutta kummankaan hyökkäysvoimaisen joukkueen viimeistely ei vakuuttanut. Cameron Jones (16/2/10) sai heittopeliään käyntiin, joten kotijoukkue johti avauskympin jälkeen 22-13.

Cameron Jones tilastoi 10 syöttöä (kuva: Erkki Hautaviita)

Antti Niskasen (3/2/1) kolmonen kasvatti kotijoukkueen etumatkan 15 pisteeseen. Heti perään Järvi ajeli tilanteeksi 29-13. Michael Pounds (4/2 syöttöä) oli KTP:n herättäjänä. Poundsin johdolla kotkalaiset kavensivat eron 10 pisteeseen (29-19). KTP rynnisti Pinkstonin johdolla korille ja poimi ohiheittojen jälkeen hyökkäyslevypallot, joten tilanne kaventui lukemiin 31-27. Givens tuplasi tuon välimatkan kahdeksaan pisteeseen. Kun Alex Thompson (19/11/2) teki tilanteeksi 37-27, Tomi Kaminen kutsui KTP:n aikalisälle. Karhubasketilla oli mahdollisuus päästä puoliajalle yli 10 pisteen etumatkalla, mutta menetys loppuun, joten KTP:n Wesley teki taukolukemiksi 39-31.

Karhubasketin hyökkäyspeli jämähti staattiseksi toisen puoliajan aluksi. Pinkston siivitti vieraat kiriin ja DeAndre Daniels (14/10) oli talkoissa mukana. Ero kutistui nopeasti viiteen pisteeseen (50-45). Kapteeni Bojan Sarcevic (0/6/6) palasi kentälle ja rauhoitti oranssipaitojen pelintekoa. Thompson sai koneensa käyntiin näyttävän donkin jälkeen. Hänen johdollaan Karhubasket kasvatti eron taas 13 pisteeseen. Viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 65-52.

Karhubasket aloitti päätösneljänneksen 4-0 jaksolla, kun Yates ja Givens laittoivat pallon koriin. KTP oli kivittänyt ensimmäiset 31 minuuttia kolmoset 0/16, ennen kuin Joonas Lehtoranta (9/1/4) onnistui ensimmäisessä kolmosessa. Kotijoukkue jatkoi hyvää levypallopelaamista ja pääsi niiden jälkeen juoksemaan kenttää. Jones vapautti Givensin korintekoon, joten tilanteeksi tuli 76-59 ja KTP kokoontui aikalisälle. Thompsonin ja Jonesin kolmosten jälkeen Karhubasket johti jo 84-61, eikä ottelun voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Loppusummerin soidessa lukemat karhuluolassa olivat 95-71.

Joona Hakamaa upottamassa kolmosta (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket hallitsi levypalloja ja voitti ne 48-34. Hyökkäyskorilta kauhajokiset hakivat 17 levyriä, peräti 18 levypalloa hakeneen Evan Yatesin johdolla. Kun KTP kivitti kolmoset 1/20, niin voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Karhubasketin kaukoheitot upposivat 34 prosentin tarkkuudella, mutta oikeastaan vasta viimeisellä neljänneksellä kolmoset löysivät tiensä sukkaan.

Karhubasket hallitsi korin alustoja Evan Yatesin johdolla (kuva: Erkki Hautaviita)

– Mietin ennen ottelua, että kuinka peli sujuu, kun taukoa oli alla, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Kävimme puoliajalla hyökkäyspelaamista, kun siitä puuttui liike. – Pelissä oli sekavia tilanteita, mutta tuntui, että me saimme niistä tehtyä korit. – Olen tyytyväinen hyvään puolustuspeliin ja olemme pystyneet pitämään vastustajien korinteon kurissa. – Kun puolustus toimii, niin meillä on mahdollisuus voittaa pelejä, vaikka hyökkäys ei niin toisikaan, Koskimies painotti.

Voitto kasvatti Karhubasketin voittoputken seitsemään peliin. Samalla se tukevoitti puolustavan mestarin asemaa sarjataulukon kolmannella sijalla. Taulukko on kyllä kärkikaksikko Vilpas – Gulls takana ennätystasainen, sillä joukkueilla sijoilla kolme – kahdeksan on viisi tai kuusi tappiota rasitteena. Karhubasketilla on joukkueista eniten pelejä pelattuna, sillä se on ehättänyt pelata 14 kamppailua.

Seuraavan ottelun Karhubasket pelaa tulevana lauantaina, kun ”rakas” paikallisvastustaja Lapuan Kobrat saapuu karhuluolaan. Kauden toinen paikallisderby alkaa lauantaina kello 17.