UUTISET

10.11.2019

OTTELUENNAKKO: LAHTI BASKETBALL – KARHUBASKET

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket (7 voittoa/5 tappiota) matkustaa maanantaina Lahteen, jossa se kohtaa Korisliigamaanantai kamppailussa Lahti Basketball (4/7) joukkueen. Joukkueet kohtasivat Kauhajoella lokakuun alussa ja silloin sarjanousija nappasi voiton puolustustavalta mestarilta lukemin 84-92 (35-31).

Karhubasket johti ensimmäistä kohtaamista taukoon saakka. Kolmannen neljänneksen loppupuolella Lahti siirtyi 0-6 jaksolla 53-55 johtoon. Kympin lopussa lahtelaiset olivat terävämpiä ja pääsivät päätösneljännekselle 57-61 johtoasemassa. Karhubasket nappasi etulyöntiaseman numeroin 72-67, eikä enää luovuttanut johtopaikkaansa kauhajokisille.

Lahti upotti tuossa pelissä kakkoset 68 prosentin ja kolmoset 37 prosentin tarkkuudella. Kun levypallot (40-36), menetykset (13-14) ja syötöt (19-20) menivät lähes tasan, niin oranssipaitojen heikompi onnistumisprosentti heitoissa ratkaisi voiton lahtelaisille (KB 2p 51 %, 3p 34 %).

Karhubasket hävisi kotiavauksen jälkeen kotona vielä BC Nokialle (94-102) ja Seagullseille (93-100), ennen kuin se voitti kotonaan Korihait 81-67. Nyt kotivoittoja on kaksi putkessa, kun keskiviikkona 6. marraskuuta se voitti Kouvot pistein 96-79. Kolmessa ensimmäisessä kotiottelussa Karhubasket päästi omiin peräti 98 pistettä ja silloin otteluita on todella vaikea voittaa.

Karhubasket on pelannut vieraissa paremmin kuin kotiluolassa. Se aloitti Korisliigan lokakuun alussa vierasvoitolla Kotkassa, kun KTP taipui lukemin 88-93. Vieraista voitot ovat irronneet myös Kobrista (81-96), Kouvoista (75-87) ja viime sunnuntaina Urasta (83-117). Lauantain 80-106 vierasvoitto oli puolustavan mestarin viiden perättäinen. Karhubasketin vierassaldo 5 voittoa ja 2 tappiota on myös kovaa valuuttaa. Seitsemässä voittokamppailussa Karhubasket on upottanut kakkoset erinomaisella 60,1 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset ovat tuskailleet kotiluolassa kolmosten kanssa. Kotona kolmoset ovat uponneet 29,4 prosentin tarkkuudella, mutta vieraissa kaukoheitot ovat löytäneet tiensä sukkaan 37,7 prosenttisesti. Lauantaina kolmoset upposivat Joensuussa mukavalla 45 prosentin tarkkuudella, joten siitä on kiva jatkaa Lahteen.

Edellisessä kotiottelussa 28 pistettä tehnyt Alex Thompson ei pelannut Joensuussa flunssan takia. Juan Davis Jr paikkasi Thomsonia erinomaisesti, sillä hän kirjautti +/-tilastoon saldon +32 ja teki 12 pistettä sekä poimi 8 levypalloa. Jos Thompsonin flunssa ei ole parantunut, niin Davis jatkaa pelaavassa kokoonpanossa. Mukavaa oli myös Antti Niskasen paluu kokoonpanoon.

 

Lahti aloitti marraskuun kahdella voitolla. Se haki voitot Joensuusta (62-82) ja Lapualta (79-99), mutta hävisi perjantaina kotiottelun KTP:lle lukemin 95-98. Lahti on voittanut viidestä kotipelistä vain yhden. Lokakuun puolivälissä sarjajumbo Korihait lähtivät kotimatkalle 106-73 tappion jälkeen. Vierasvoitot lahdesta ovat hakeneet KTP:n lisäksi BC Nokia, Seagulls ja Kouvot.

Lahti on ollut vierasotteluissa piirun verran tarkempi pelitilanneheitoissaan. Kotiotteluiden tarkkuudessa (2p 56,9 %, 3p 37,7 %) ei ole moitittavaa. Voittokamppailuissa Lahti upottaa kakkoset 60,5 prosentin ja kolmoset 43,3 prosentin tarkkuudella, joten Karhubasketin pitää jatkaa hyvää puolustusta, jotta lahtelaiset eivät saa pelattua palloa hyviin heittopaikkoihin.

Lahdella on erinomainen kuuden pelaajan rotaatio. Takamies Tuomas Hirvonen (15/3,8/5,7) jakaa palloa erinomaisesti ja on siinä ohessa tehnyt 15 pistettä ottelua kohden. Kaiken kokenut ja nähnyt Vesa Mäkäläinen (12,4/4,9/2,5) on viilannut kaukoheitot kuntoon, sillä kolmoset uppoavat 50 prosentin tarkkuudella. Viimeksi kun Vesku nakutti samalla prosentilla kolmosia säkkiin, Lahdessa juhlittiin pantteripatsaan kanssa ja Vesa pokkasi finaalien MVP-palkinnon.

Hirvonen – Mäkäläinen kaksikon lisäksi viisikosta löytyvät sentteri Desmond Hubert (7,2/4,7), Devante Wallace (15,1/4/3,2) ja laituri Courtney Stockard (19,1/7,5/2,4). Penkiltä energiaa tuo Jerry Evans Jr (19,5/6,9). Evans on kohonnut vain runsaan 27 minuutin peliajalla joukkueensa ykköspistelingoksi. Evans upottaa kakkoset 56 prosentin ja kolmoset lähes 42 prosentin tarkkuudella sukkaan.

Näiden kuuden pelaajan jälkeen onnistujia pitää sitten etsiä, mutta joukkue tarvitsee niitä Arttu Saarijärveltä, Aleksanteri Aholalta tai Sami Ikävalkolta.

Lahti Basketball – Karhubasket maanantaina kello 18.30 Lahti Energia areenalla.

Korisliigamaanantailähetys alkaa Elisa Viihteen kanavalta kello 18. Virallinen kisakatsomo on taas Pub Janoisessa Leipurissa, Hot Wing buffan ja virvokkeiden kera.