UUTISET

10.11.2019

KARHUBASKET JATKOI VOITTOPUTKEA JOENSUUSSA

Cameron Jones johdatti karhubasketin viidenteen perättäiseen voittoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket haki lauantaina viidennen perättäisen voiton Joensuusta, kun se voitti Kataja Basketin lukemin 80-106 (36-55). Kauhajokiset joutuivat peliin ilman keskiviikkona loistanutta Alex Thompsonia, mutta Juan Davis Jr paikkasi flunssaista laituria hyvin. Joensuulla oli myös poissaoloja, sillä Aapeli Alanen oli loukkaantunut europelissä ja jenkkilaituri Jarekious Bradley oli loukkaantunut matkalla sieltä kotiin.

Juan Davis Jr (3) oli kauhajokisten kokoonpanossa ja teki +/-tilastoon salson +32 (kuva: Erkki Hautaviita)

Katajan sentteri Brandon Walters (18/8) nosti ottelun avauspisteet, mutta sitten ote siirtyi vieraille. Karhubasket poimi levypallot, kun Katajan heitot pomppivat raudoista ulos. Davis Jr (12/7) niittasi kolmosen, Okko Järvi (11/1/2) toisen samanlaisen ja Samme Givensin (21/9/3) kakkosen jälkeen kauhajokiset johtivat 4-14. Katajan valmentaja Juha Sten halusi herätellä joukkuettaan vajaan neljän minuutin kohdalla, mutta kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket painoi kaasua. Mikael Laihosen (14/2) kolmonen ja näyttävä donkki riiston jälkeen muovasivat lukemiksi jo 9-26. Samuli Vanttajan (10/1/3) pisteen antoivat isännille kympin lopussa pientä toivonkipinää, sillä toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 16-30.

Joukkueet vaihtelivat koreja toisen kympin alussa. Omar Calhoun (14/5/4) alkoi päästä vauhtiin ja kavensi eron 11 pisteeseen (24-35) runsaassa minuutissa. Ote kuitenkin palautui vieraille. Kataja ei saanut Cameron Jonesia (19/5/5) kuriin ja Evan Yates (12/9/3) nosteli palloja koriin tarkasti. Jos Karhubasket heitti ohi, niin Eero Innamaan johdolla oranssipaidat hakivat runsaasti hyökkäyslevypalloja. Jos Walters ei olisi saanut omia ratkaisujaan uppoamaan, niin taukolukemat 36-55 olisivat voineet olla rumemmat Katajan kannalta.

Samme Givens teki 21 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Jarred Ogungbemi-Jackson (12/2/2) sai rytmistä kiinni tauon jälkeen. Myös Fiifi Aidoo (10/1/6) teki pari koria, joten kolmannen kympin puolivälissä oltiin lukemissa 49-68. Givens johdatti Karhubasketin hyökkäyspelaamista. Kataja sai onnistuneet kolmoset Joni Herralalta (7/2/6) ja Valtteri Leppäseltä (3/1), joten kolmas neljännes umpeutui tilanteessa 57-75.

Okko Järven kaksi kolmosta ja Evan Yatesin vahva sisäpeli siivitti vieraat 0-10 jaksolle päätösneljänneksen alkupuolella ja peli oli sillä taputeltu. Lukemista 63-90 Katajalla ei enää ollut toivoa voitosta ja joukkueet pääsivätkin pelaamaan loppuhetket koko miehistöillä. Kun LähiTapiola areenan summeri päätti ottelun, niin valotaululla olivat lukemat 80-106.

Yates dominoin korinalustoja (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket paranteli asemiaan tasaisessa Korisliigan sarjataulukossa viidennellä perättäisellä voitolla. Voiton avaimena oli vahva levypallopeli, sillä kauhajokiset voittivat levyrit 28-47 ja hakivat peräti 19 hyökkäyslevypalloa Korisliigan parhaan levypallojoukkueen keskeltä. Karhubasket teki myös 44 pistettä kolmen sekunnin alueelta ja hankki 21 vaparia. Ne upposivat mukavalla 81 prosentin tarkkuudella. Kataja sai vain 11 vapaaheittoa. Kataja oli tuskaillut kolmosten kanssa ja sai ne nyt sukkaan 40 prosentin tarkkuudella. Karhubasket upotti omat kaukoheitot 45 prosenttisesti, mikä sinetöi voiton vieraille.

– Tämä oli jatkumoa edellisiin peleihin, kun olemme lähteneet peleihin isommalla viisikolla, tyytyväinen Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Levypallopelaamisessa varmasti näkyi se, että Katajalta puuttui Bradley. – Olemme alkaneet ymmärtää, että haemme koko joukkueena levypalloja ja olemme kehittyneet siinä. – Mieltä hyvää pelaamista, emme menettäneet palloa ja saimme muutaman heittoyrityksen enemmän, kuin Kataja. – Tulevan tauon aikana pitää edelleen miettiä sitä, että mikä on meidän joukkueelle oikea tapa puolustaa. – Lahtea vastaan pitää lyhyessä ajassa palautua ja saada energiat taas ylös, jotta voisimme saada haettua voiton Lahdesta, Koskimies pohti.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa jo maanantaina, kun joukkue matkaa Lahteen. Sarjanousija Lahti Basketball haki joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa sarjapisteet karhuluolasta, joten kauhajokisilla on revanssin paikka. Karhubasket pääsee myös maanantain ottelun jälkeen viikon tauolle, joten voitolla pieni loma maistuu paremmalta.