UUTISET

07.11.2019

KARHUBASKETIN VOITTOPUTKI KASVOI NELJÄÄN OTTELUUN

Alex Thompson oli keskiviikon hahmo 29 pisteteellä ja 8 levypallolla (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti keskiviikkona hakemaan neljättä perättäistä voittoa Koriliigassa, kun Kouvolan Kouvot olivat saapuneet vierailulle liikuntahalliin. Joukkueet iskivät yhteen vain viikkoa aikaisemmin. Silloin Karhubasket nappasi vierasvoiton pistein 75-87. Eilen Karhubasket jatkoi hyvää puolustusta ja Alex Thompsonin johdolla hyökkäyspelikin soljui mukavasti, joten kauhajokisten voitto kirjattiin lukemin 96-79 (53-49).

Oranssipaidat ottivat neljässä minuutissa 15-8 johtoaseman Thompsonin (29/8) ja Cameron Jonesin (17/3/11) johdolla. Erinomaisessa heittovireessä oleva Silas Melson (19/8/5) piti Kouvoja mukana kaukoheitoilla ja Tomi Lommin (5) kolmonen teki tilanteeksi 22-19, kun avauskymppiä oli pelaamatta runsaat pari minuuttia. Karhubasket vastasi Thompsonin ja Jonesin toimesta minuutissa 7-0 jaksolla, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 29-21.

Cameron Jones jakoi 11 syöttöä (kuva: Erkki Hautaviita)

Mikael Laihosen (5/5) kolmonen antoi kauhajokisille 11 pisteen etumatkan. Sitten Kouvojen Melson ja Vili Nyman (3/2) onnistuivat omissa kaukoheitoissa. Kun vielä sentteri Duke Shelton (14/8/3) nosti pallon koriin, niin Janne Koskimies kutsui kotijoukkueen aikalisälle, tilanteen ollessa 32-29. Aikalisän jälkeen Evan Yates (20/9/4) ja Eero Innamaa (4/5) palauttivat Karhubasketin noin 10 pisteen etumatkalle. Vielä ennen puoliaikaa Kouvot kavensivat eroa. Severi Kaukiainen (10/2/2) ja Derrick Barden (14/5) antoivat tuke Melsonille, joten vajaat pari minuuttia ennen puoliaikaa oltiin lukemissa 51-47. Jones ja Barden vaihtoivat vielä korit, joten tauolle joukkueet lähtivät lukemista 53-49.

Kolmannella kympillä Karhubasket oli tiivistänyt puolustustaan. Kouvot olivat avauspuoliajalla osuneet kolmosissa yli 50 prosentin tarkkuudella, mutta nyt kauhajokisten puolustus ei jättänyt tilaa vapaille heitoille. Yates nosteli palloja koriin ja Samme Givens (8/3/5) esitteli monipuolista hyökkäysvalikoimaansa. Kauhajokiset vyöryttivät hyökkäyksiään määrätietoisesti kohti koria ja tekivät 56 pistettä Kouvon kolmen sekunnin alueelta. Neljän minuutin kohdalla oltiin lukemissa 66-53. Melson toi vielä Kouvot 10 pisteen etäisyydelle, mutta Givensin vaparisuman myötä, kymppi päättyi lukemiin 74-61.

Päätösneljänneksellä Karhubasketin voitto ei ollut uhattuna. Okko Järvi (10/2 syöttöä) nosteli pallot koriin, ja Yates sekä Thompson jatkoivat hyviä suorituksia. Kouvoissa viimeisen kympin onnistujiin kuului Teemu Knihtinen (9/4/2). Karhubasketin johto kasvoi nelisen minuuttia ennen loppua suurimmilleen, 23 pisteeseen (90-67). Lopussa kouvolaiset kaunistelivat lukemia, mutta Karhubasket nappasi itselleen neljännen perättäisen voiton lukemin 96-79.

Okko Järvi (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin voittoputken perustana on ollut tiivistynyt puolustuspeli. Keskiviikkona sentteri Shelton ja vahva laituri Barden pidettiin kurissa. Kouvot oli tehnyt pisteitä yli 90 per ottelu, mutta jäi nyt toistamiseen alle 80 pisteen kauhajokisia vastaan. Kuten sunnuntaina Turussa, niin kauhajokiset jatkoivat hyökkäystä korille. 56 pistettä korin läheisyydestä on kova lukema. Kakkoset upposivat 62 prosentin tarkkuudella ja 19 hankittua vaparia nakutettiin sukkaan 89 prosentin tarkkuudella. Karhubasket voitti levypallot 41-33 ja pääsi hyvän levypallopelin avulla juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. 27 syöttöä on kova lukema. Kolmoset upposivat vain 23 prosentin tarkkuudella, joten sitä voidaan jatkossa parantaa.

– Kouvot on ollut hyvä ja aktiivinen joukkue peleissä, mutta nyt näissä molemmissa kohtaamisissa me olemme olleet se aktiivisempi joukkue, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysinsä. – Tässä pelissä meillä oli 19 vaparia ja vastustajalla kuusi. – Me teimme kolmensekunninalueelta 56 pistettä ja Kouvot 36. – Meillä on nyt muutamassa pelissä ollut aktiivinen ote ja toimme tänään sitä kentälle. – Tuntuu, että meidän nopeat alkavat sujua. – Kouvot sai luotua hyviä heittopaikkoja, mutta eivät saaneet heittoja sisään toisella puoliajalla ja me poimimme levypallot. – Olemme parantaneet puolustuspeliä, ja se alkaa nyt pikkuhiljaa toimia, Koskimies sanoi tyytyväisenä.

Karhubasketin ohjelma jatkuu tiiviinä. Lauantaina joukkue lähtee Joensuuhun, Kataja Basketin vieraaksi. Ensi maanantaina on ohjelmassa korisliigamaanantai peli Lahdessa, jonka jälkeen joukkue saa vetää happea ja parannella pikkuvammoja viikon verran, ennen kuin Karhubasket kohtaa kotiluolassa KTP:n maanantaina 18. marraskuuta.