UUTISET

07.01.2019

KARHUBASKET KOTIVOITTOON KTP:STÄ

Okko Järvi jatkoi vahvaa virettä

Karhubasket sai viime perjantaina vieraaksi KTP:n. Kotkalaiset ovat olleet viime aikoina vahvassa vireessä ja nousseet Korisliigan sarjataulukossa toiseksi.

Kotijoukkue otti komennon heti alussa. Taylor Johns (16/6/2) löi alkutahdit ja Antti Niskasen (7/2) lay-upin jälkeen Karhubasket johti kuuden minuutin kohdalla 12-6. Pari minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 18-8 ja KTP:n valmentaja Tomi Kaminen kutsui joukkueensa aikalisälle. Piste-ero kuitenkin kasvoi. KTP napsi ottelussa 15 hyökkäyslevypalloa ja pysyi niiden turvin pelissä mukana. Michael Pounds ((17/1/2) upotti kolmosen ja ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 23-13.

Okko Järvi (20/3/4) ja Marvin Singleton (12/1) kasvattivat eron 15 pisteeseen toisen kympin alkupuoliskolla. Tyrell Nelson (9/5) ja Matt Williams (19/2) kavensivat eron kahdeksaan pisteeseen, mutta Rene Rougeau (18/11/4) ja Niskanen muovasivat tilanteeksi 41-32, kun joukkueet lähtivät puoliajalle.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue piti hallussaan yli 10 pisteen johtoasemaa. Okko Järvi jatkoi hyviä suorituksia ja Greg Manganon (17/6/3 torjuntaa) heitot osuivat keksintöön. Peli olisi voinut saada jo sinettinsä, mutta Pounds ja Kevin Langford (14/8/4) tekivät koreja, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 71-56.

Päätösneljänneksen puolivälissä oltiin lukemissa 85-69. Peli näytti pysyvän Karhubasketin hallinnassa, mutta kolmisen minuuttia ennen loppua Pounds ja Williams naulasivat kolmoset sukkaan, joten ero leikkaantui seitsemään pisteeseen (89-82). Aikalisän jälkeen Mangano heitti kolmosen ja pian tuon jälkeen Singleton onnistui omassa kaukoheitossa, joten Karhubasket sai hengähtää. Järvi nosti kakkosella loppulukemat 98-87.

Karhubasket liikutteli palloa hyvin, kapteeni Bojan Sarcevicin (8/3/10) johdolla ja tilastoi 23 syöttöä. Kakkosissa isännät olivat tutun vahvoja (62 %), mutta nyt kolmosetkin onnistuvat hyvin (38 %). Vieraat hakivat 15 hyökkäyslevypalloa Donte Thomasin (25/10/3) johdolla. Karhubasketin aktiivinen hyökkäyspeli tuotti 29 vaparia, jotka osuivat 83 prosentin tarkkuudella. KTP sai vain kahdeksan vaparia. Kun menetyksen menivät 8-9, niin kotijoukkueen paremmuudesta ei tällä kertaa ollut epäselvyyttä.

– Kokonaisuudessaan hyvä peli, eikä hirveästi ole moitittavaa, Jussi Laakso kertoili pelin jälkeen. – Toisella puoliajalla molemmat joukkueet tekivät yli 50 pistettä, joten kumpikaan valmentaja ei voi hirveän tyytyväinen olla puolustukseen. – Annoimme KTP:lle liikaa hyökkäyslevypalloja, joista he saivat muutamia helppoja koreja. 23 syöttöä, pallo liikkuu ja pelaajat nauttivat. – Tekeminen peleissä ja harjoituksissa on nyt sellaista, kuin sen pitääkin olla. – Muutamat muutokset voivat tehdä ihmeitä ilmeelle. – Voimme tuoda vielä uuden pelaajan, mutta mitään kiirettä siihen ei ole, sillä Singleton on pelannut hyvin, Laakso valotti tilannetta pelaajarintamalla.

Voitolla Karhubasket nousi sarjataulukossa neljänneksi. Se ohitti BC Nokian, joka hävisi omassa ottelussaan sarjakärki Vilppaalle. Sarjataulukko on todella tasainen sijoilla kaksi – seitsemän, joten seuraavat viikot alkavat olla tärkeitä, kun joukkueet taistelevat kotiedusta kevään pudotuspeleihin.

Karhubasket kohtaa ensi lauantaina BC Nokian kotiluolassa. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17.