UUTISET

13.11.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP

Karhubasket (5 voittoa/3 tappiota) palaa kolmen vierasottelun jälkeen kotiluolaan keskiviikkona, kun KTP (3 voittoa/6 tappiota) saapuu vieraaksi. Nämä kaksi joukkuetta kohtasivat Kotkassa Steveco Areenalla viime perjantaina. Silloin Karhubasket päätti kahden ottelun tappioputken, vieden sarjapisteet mukanaan 77-86 voitolla.

Viime kauden mestari Karhubasket on pelannut kotona tällä kaudella neljä ottelua ja voittanut niistä kolme. Kausi alkoi voitolla Korisliigaa nyt johtavasta Salon Vilppaasta (115-112). Viime kauden finaaliuusinta venyi aina jatkoajalle saakka, mutta Michael Moserin viime sekunnin kolmonen päätti ottelun Karhubasketin voittoon. Sen jälkeen kauhajokiset voittivat Kouvot pistein 84-72, mutta BC Nokia aiheutti Karhubasketille ensimmäisen kotitappion tammikuun jälkeen, hakemalla karhuluolasta voiton lukemin 86-94. Heti seuraavassa ottelussa Karhubasket voitti Ura Basketin 92-80.

Sen jälkeen ohjelmassa oli kolme vierasottelua. Paikallisottelussa Lapuan Kobrat oli parempi 101-85 ja Vilpas pääsi kuittaamaan avausottelun tappion, voittamalla kamppailun Salohallissa lukemin 83-77. Lapualla Karhubasket sai mukaan sentteri Kazembe Abifin, joka oli loukkaantunut kauden ensimmäisessä ottelussa Vilpasta vastaan. Abifin epäonni jatkui, sillä hän sai ottelussa alavartalovamman, joka pitää hänet pitkään sivussa tositoimista.

Viime perjantaina Karhubasket hankki Abifin tuuraajaksi 24-vuotiaan ja 201 senttisen Taylor Johnsin. Johns saapui maahan perjantaina ja haki viikonloppuna tuntumaan uuteen kotisaliinsa. Johns on yliopiston jälkeen pelannut Sloveniassa, Meksikossa ja Kreikassa. Hän saapui maahan Kreikasta, jossa hänen joukkueensa Panionios teki rosteriin merkittäviä muutoksia. – Etsimme sentterin pelipaikalle pelaajaa, joka sopii meidän pelityyliin, Jussi Laakso kertoo pelaajahankinnan taustoja. – Tämän pelipaikan pelaajia, varsinkaan sellaisia, jotka sopivat pelityyliimme, ei ole paljoa vapaana. – Näin Taylorin kesällä Las Vegasissa ja tein omiin papereihin plusmerkkisiä merkintöjä. – Hän on hyvä pick & roll pelaaja, hyvä levypalloissa, hän omaa pitkät raajat ja hänellä on halu kehittyä, joka tuli ilmi, kun keskustelin hänen kanssa siirtymisestä Suomeen. – Lisäksi hän omaa aikaisempaa kokemusta eurokentiltä, mikä on tärkeä asia. – Toivottavasti pelilupa-asiat ratkeavat nopeasti, jotta saisimme hänet nopeasti pelaavaan kokoonpanoon. Johnsin pelilupa-asiat ovat kunnossa ja hän debytoi oranssissa kotiyleisön edessä keskiviikkona.

– Nopeasti uusi kohtaaminen samaa joukkuetta vastaan, kun KTP saapuu Kauhajoelle, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon peliä. – Pieniä juttuja korjataan ja muovataan perjantaista, isoimpana muutoksena kuitenkin uuden pelaajan mukaantulo. – Mielenkiintoista tällaisissa nopeissa ”uusinnoissa” on aina nähdä, mitä vastustaja on muuttanut ja miten pystymme reagoimaan niihin.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Mike Moser.

Karhubasket ja KTP kohtasivat viime perjantaina Steveco Areenalla. Kotkassa kauhajokiset veivät ottelua kolme ensimmäistä kymppiä, Durrell Summersin (27/1/3) ja Rene Rougeaun (21/6/2/3 torjuntaa) johdolla. KTP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli viimeisellä kympillä viiden pisteen etäisyydelle. Parhaimmillaan kauhajokiset johtivat ottelua 18 pisteellä. KTP:n kirin sytyttäjänä oli nuori Markus Rautasalo (5/1). 203 senttinen sentteri Kevin Langford teki 17 pistettä ja NBA kokemustakin omaava Matt Williams pussitti 15 pistettä. Karhubasket voitti levypallot 36-43, upotti kakkoset 55 prosentin tarkkuudella ja varmisti voiton vapariviivalta, upottaen vaparit 86 prosentin tarkkuudella. Karhubasket hyökkäsi aggressiivisesti kohti koria, keräten 22 vapaaheittoa. Oranssipaitojen uusi sentteri Taylor Johns tuo toivottavasti lisää tilaa kaarelle ja takamies Bojan Sarcevic saa hänestä hyvän tutkaparin, jolla jakaa namupasseja vapaisiin tekopaikkoihin.

KTP:n valmentajalla Tomi Kamisella on käytössä mielenkiintoinen rosteri. Williamsin (13,4/4,7/2) ja Langfordin (11,7/4,2) lisäksi siitä löytyvät jenkit Donte Thomas (12,7/8,4) sekä Tyrell Nelson (13,2/5,8). Kotkalaisten peliä pyörittää takamies Antto Nikkarinen (10,9/3/5,6), joka kuuluu ehdottomasti Korisliigan parhaimpiin takamiehiin. Michael Pounds (8,7/2,6) omaa kovan kokemuksen peleistä ja kolme Lehtorantaa Janne (4,7/2), Joonas (5,3/1,8/2) sekä Juho (3,1/2,6), tuovat laajuutta kokoonpanoon. Kaminen ei arkaile antaa vastuuta nuorille pelaajille, kuten Rautasalo näytti edellisessä ottelussa. Mielenkiintoista on myös nähdä, kuin Karhubasketin viime kevään mestaruusjoukkueen palaset Juho ja Joonas Lehtoranta otetaan vastaan kotijoukkueen fanien toimesta.

– Reissu lakeuksille edessä ja vastassa entisestään vahvistunut Karhubasket, Tomi Kaminen ennakoi ottelua. – Pyrimme iskemään kotijoukkueen syömähampaisiin entistä kovempaa kiinni ja katsotaan mihin asti se riittää.

KTP:n kokoonpano: Thomas, Williams, Juho Lehtoranta, Pounds, Rautasalo, Nikkarinen, Langford, Hannikainen, Nelson, Ailio, Joonas Lehtoranta.

Karhubasket – KTP keskiviikkona Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Lipunmyynti salilla ja ovet aukeavat kello 17. Aulan fanimyyntipisteessä on uutta tavaraa myynnissä ja kun joulukin on tulossa, niin nyt kannattaa olla ostamassa jotain kivaa pukinkonttiin.

Tervetuloa!

www.karhubasket.fi