UUTISET

10.11.2018

KARHUBASKET HAKI VOITON KOTKASTA

Karhubasket lähti perjantaina kääntämään kurssia kahden tappion jälkeen Kotkaan. KTP oli napannut pari päivää aikaisemmin voiton Seagullsseista ja kauhajokiset olivat matkassa ilman sentteri Kazembe Abifia.

Ottelun viisi ensimmäistä minuuttia edettiin tasatahtiin. KTP:n Kevin Langford (17/5) pisti kakkosia sukkaan ja Matt Williams (12/3) onnistui kahdessa kolmosessa. Lukemista 13-13 Rene Rougeau (21/6/2) ja Michael Moser (17/13) avittivat vieraat pienelle karkumatkalle. Karhubasketin paras pistemies Durrell Summers (27/1/3) vei joukkueen 17-22 johtoon minuutti ennen avauskympin päätöstä. KTP:n Donte Thomas (15/8/2) päätti kakkosella neljänneksen lukemiin 17-22.

Karhubasket pysyi piikkipaikalla Marvin Singletonin (6/1) koreilla. Antto Nikkarisen (9/2/5) kolmonen tasoitti pelin lukemiin 32-32, neljänneksen puolivälissä. Sitten Summers johdatti vieraat karkumatkalle ja runsas minuutti ennen taukoa oltiin lukemissa 36-46. Michael Pounds (4/3) kavensi kolmosella, mutta Antti Niskasen (2/3) kakkonen johdatti joukkueet puoliajalle lukemissa 39-48.

Okko Järvi (4/5) aloitti toisen puoliajan kahdella kakkosella. Tyrell Nelson (8/7/4) kavensi eron alle 10 pisteen parilla kakkosella, mutta hetkeä myöhemmin Michael Moserin kaksi perättäistä kolmosta kasvattivat eron 15 pisteeseen. Summers ja Rougeau muovasivat tilanteeksi 47-65, joten kotkalaisten valmentaja Tomi Kaminen kutsui joukkueensa aikalisälle. Markus Rautasalo (5/1) pelasi pirteästi ja hänen johdattamana KTP kiri kolmannen kympin lopussa, joten joukkueet lähtivät viimeiselle neljännekselle lukemista 57-69.

KTP ei lyönyt hanskoja Steveco areenan lattiaan, vaan taisteli sitkeästi. Vieraiden heitot kolisivat rautoihin, ja Langfordin sekä Williamsin kolmoset toivat kotijoukkueen jo viiden pisteen etäisyydelle, kun pelikellossa oli aikaa kuusi minuuttia jäljellä. Moser ja Bojan Sarcevic (6/6/7) tekivät vieraille rauhoittavat pisteet, joten Karhubasket nappasi kauden viidennen voiton lukemilla 77-86.

Karhubasket voitti levypallot 36-43, Mike Moserin (13 levyriä) johdolla. Kauhajokiset menettivät pallon vain 10 kertaa ja upotti kakkoset hyvällä 55 prosentin tarkkuudella. Vieraat haastoivat KTP:tä aktiivisesti ja saivat 22 vapaaheittoa, jotka heitettiin koriin 86 prosentin tarkkuudella. Nämä paikkasivat kolmosten prosenttia, joka jäi alle kolmenkymmenen (27 %, 7/26). Okko Järvellä ei ollut paras heittopäivä, mutta hän kirjautti Karhubasketin parhaan lukeman +/-tilastoon, saldolla +15.

– Verrattuna Lapua ja Salo -peleihin, meidän hyökkäyspeli on kehittynyt paljon, Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. – Jaamme palloa ja olemme enemmän kollektiivisia. – Puolustuksellisestikin ollaan menty eteenpäin. – Tiesimme, että KTP:lle on kovia heittäjiä. – Onnistuimme ihan pelin alkua lukuun ottamatta hyvin varsinkin Williamsin puolustamisessa. – Pelisuunnitelma oli sumputtaa korin alusta, jossa onnistuimme.

Karhubasket palaa kolmen vierasottelun jälkeen kotiluolaan ensi keskiviikkona. Vieraaksi saapuu KTP, joten joukkueet iskevät uudelleen yhteen vain viiden päivän huilin jälkeen. Keskiviikkona Karhubasketilla pitäisi olla kokoonpanossa myös uusi sentteri, kun Kreikasta saapunut Taylor Johns pukee ylleen oranssipaidan.