UUTISET

08.11.2018

OTTELUENNAKKO: KTP – KARHUBASKET

Karhubasket (4 voittoa/3 tappio) pelaa kolmannen vierasottelun putkeen, kun se kohtaa perjantaina KTP:n Kotkassa. Vieraskiertueen kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät tappioon. Kauhajokiset hävisivät paikallisottelun Lapualla 101-85 ja viime tiistaina sarjaa johtava Salon Vilpas oli parempi pistein 83-77.

KTP (3/5) kärsi kolme perättäistä tappiota Katajalle 87-84, Vilppaalle 79-71 ja Pyrinnölle 74-98, mutta palasi tiistaina voittokantaan kukistamalla Seagullsit kotisalissa 98-89. KTP on pelannut tällä kaudella neljä kotiottelua ja voittanut niistä kaksi. Tappion jälkeen Kotkasta ovat kotimatkalle lähteneet Kouvot (82-78) ja Gulls. Kotisalissa joukkue on hävinnyt Pyrinnön lisäksi sarjajumbo Uralle pistein 65-91.

KTP ja Karhubasket ovat kohdanneet Korisliigassa 48 kertaa. Kotkalaiset ovat napanneet otteluista 25 voittoa, joten kauhajokisille voittoja on tullut 23 kappaletta. Viimeisistä 10 kohtaamisesta Karhubasket on voittanut kuusi kamppailua.

Karhubasket hävisi tiistaina Vilppaalle, mutta esitys sarjakärkeä vastaan oli jo huomattavasti parempi, kuin tappio-ottelussa Kobria vastaan. Vilpas voitti levypallot 48-41 ja haki peräti 18 hyökkäyspään levypalloa. Karhubasketista onnistujia olivat Rene Rougeau (21/5/2) ja Durrell Summers (25/7/4), mutta kamppailuun joukkueensa parhaana pistemiehenä lähtenyt Michael Moser jäi vain kahteen pisteeseen. Mikael Laihonen pelasi hienosti, paikaten yhdessä Marvin Singletonin kanssa Kazembe Abifin jättämään aukkoa kokoonpanossa.

Abif on alavartalovamman takia sivussa ja Karhubasket onkin etsimässä hänelle tuuraajaa. Kunnes sellainen pelaaja on löytynyt, pysyy Singleton pelaavassa kokoonpanossa. Muuten Karhubasket on terveenä ja iskuvalmis. Ainoastaan nuoret omat kasvatit Jussi Myllyniemi ja Joona Hakamaa ovat perjantaina kokoonpanosta.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Mike Moser.

– KTP ja Karhuvuori, siitä on koripallo Suomessa usein tehty, valmentaja Jussi Laakso aloittaa perjantain ottelun ennakoinnin. – Siihen kun lisätään legendaaristen koripallosukujen jälkipolvia pelaamaan, on varmaa, että taistelu sarjapisteistä tulee olemaan kovaa. – Molemmat joukkueet ovat kärsineet hieman ”kasvukivuista” alkukaudella. – Jotta voitamme perjantaina, on meidän pelimme kehityttävä samaan suuntaan, kuin se kehittyi Lapua-pelistä Salo-peliin. – Kollektiivisuus avainsanana, Laakso painottaa.

KTP sai täksi kaudeksi kokoonpanoon kaksi omaa kasvattia Kauhajoelta. Mestaruuden jälkeen kotiseudulle palasivat Joonas ja Juho Lehtoranta. Joonaksen vierailu lakeuksilla kesti kaksi kautta, mutta Juhon reissu Kotkasta kesti kuuden kauden ajan. Ensin kaksi vuotta Joensuussa ja neljä kautta Kauhajoella. Kierros maan ympäri toi Juholle Kauhajoella voitetun mestaruuden lisäksi, hopeaa ja pronssia Joensuusta. Ja olihan Juho voittamassa pronssia KTP:ssä kaudella 2010-2011.

Joonas ja Juho pelaavat KTP:ssä yhdessä Janne Lehtorannan kanssa, joten kolme veljestä Korisliigassa ja vieläpä samassa joukkueessa on harvinaisuus. Janne on pelannut mukavat 13 minuuttia ottelua kohden, kolmessa ottelussa ja tehnyt keskiarvoiksi 4,7 pistettä ja 2 levypalloa. Michael Pounds (9,3/2,5) ja Antto Nikkarinen (11,1/3,1/5,6) ovat KTP:ssä isossa roolissa. Nikkarinen pelaa joukkueesta eniten, hieman vajaat 30 minuuttia per ottelu ja jakaa 5,6 syöttöä ottelua kohden.

Paluun valmentajan paikalle Korisliigassa muutaman vuoden tauon jälkeen tehnyt Tomi Kaminen, on valinnut mielenkiintoisen jenkkinipun. NBA:ssa pelannut Matt Williams (13,6/4,9/2,1) on 196 senttinen laituri. Williams on pikkuhiljaa päässyt heittorytmiin pohjolan pimeydessä ja 6,4 kolkkia osuvat koriin 35 prosentin tarkkuudella. Laiturina pelaa myös 200 senttinen Donte Thomas (12,4/8,5/1,3) tekee korinsa lähietäisyydeltä ja hakee 2,3 hyökkäyspään levypalloa. 201 senttinen sentteri Tyrell Nelson (13,9/5,6/1,3) on kuulunut jokaisessa kahdeksassa ottelussa viisikkoon. Nelson ei juurikaan kolmosia viljele, mutta osuu kakkosissa 62 prosentin tarkkuudella. Nelson on joukkueensa paras pistemies 13,9 pisteen keskiarvolla ja hakee myös 2,3 hyökkäyslevyriä. KTP:n toinen sentteri ja neljäs jenkki on 203 senttinen Kevin Langford (11/4,1/2,1).

Kolmessa voitto-ottelussa KTP on heittänyt kakkoset 62 prosentin ja kolmoset 36,8 prosentin tarkkuudella. Tappioissa prosentit ovat jääneet kakkosissa alle viidenkymmenen ja kolmosissa alle 30 prosentin. Voittaessaan kotkalaisten paikkojen rakentelu on ollut huomattavasti parempaa, josta kertoo myös miltei kolme tilastoitua syöttöä parempi keskiarvo. KTP:llä on kokenut valmennus, hyviä pelaajia, joten Karhubaskettia vastaan juoksee perjantaina vaarallinen nippu.

KTP – Karhubasket perjantaina kello 18.30 Kotkan Steveco Areenalla. Jos paikanpäälle ei ehdi, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen sport-kanavalta. Pub Janoisessa Leipurissa on perinteisesti kisakatsomo ja samalla voi nauttia virvokkeita sekä Hot Wingsejä buffasta.