UUTISET

10.11.2018

TAYLOR JOHNS KARHUBASKETIN SENTTERIKSI

Karhubasketin sentterillä Kazembe Abifilla on ollut runsaasti vastoinkäymisiä. Hyvät BCL-karsintapelit pelannut Abif sai lokakuun alussa ylävartalovamman, Korisliigan avausottelussa Salon Vilpasta vastaan. Harjoittelu ja peliluvan saatuaan Abif palasi kentälle paikallisottelussa Kobria vastaan, mutta tällä kertaa hän sai alavartalovamman, joka vaatii useamman kuukauden tauon.

Karhubasketin pelistä Korisliigassa on huomannut, että sentteri puuttuu. Kovat heittäjät kuten Michael Moser tai Okko Järvi, eivät saa heittopaikkoja niin helposti, kun pallolta puuttuu syvyyssuunnan liike. Lisäksi kapteeni Bojan Sarcevic kaipaa pick and roll peliin korille rullaavaa kaveria.

Näihin tehtäviin Karhubasket on palkannut Kreikan pääsarja A1:sesta, Panionios joukkueesta 24 vuotiaan, 201 senttisen ja 100 kiloisen Taylor Johnsin. Johns saapui Suomeen perjantaina ja on mukana joukkueen harjoituksissa jo maanantaina. Hänen pelilupansa on tulossa Kreikasta Suomeen, joten on mahdollista, että Johns pelaa keskiviikkona KTP:tä vastaan.

Johns pelasi yliopistokoripalloa kausina 2012-2016 UC Riversiden joukkueessa, Big West konferenssissa. Yhteensä hän pelasi siellä 108 ottelua ja keskiarvoiksi tuli 12,8 pistettä, 7,16 levypalloa ja 1,7 torjuntaa. Hän kuului kolmena viimeisenä yliopistokautena joukkueensa aloitusviisikkoon. Parhaalla kaudella hän teki keskiarvoiksi 16,3 pistettä ja 8,2 levypalloa. Peräti 34 minuutin peliajassa hän ehti myös torjumaan 1,7 vastustajan heittoa.

Yliopiston jälkeen Johns pelasi kaudella 2016-2017 Slovenian pääsarjassa, Rogaska Crystal joukkueessa. Siellä pelejä tuli 39 kappaletta ja niissä keskiarvoiksi 12,3 pistettä sekä 8,3 levypalloa. Kaudella 2017-2018 Johns pelasi Meksikossa Pioneros de Los Mochis joukkueessa. Otteluita tuli 23 kappaletta ja tehot olivat 19,9/9,9.

Tälle kaudella Johns palasi vanhalle mantereelle ja Kreikan pääsarjan Panionios joukkueeseen. Panionios on pistänyt koko paletin uusiksi, joten uusien valmentajien ja pelaajien myötä, Johns jäi varsin pienelle vastuulle. Kun Kreikasta ei peliaikaa ollut luvassa, päätti mies suunnistaa Suomeen ja Korisliigaan, joka on agenttien mukaan hyvän koripallosarjan maineessa. Pelaamassaan neljässä ottelussa hän teki Kreikassa viisi pistettä ja otti 1,5 levypalloa, noin 15 minuutin peliajalla.

– Etsimme sentterin pelipaikalle pelaajaa, joka sopii meidän pelityyliin, Jussi Laakso kertoo pelaajahankinnan taustoja. – Tämän pelipaikan pelaajia, varsinkaan sellaisia, jotka sopivat pelityyliimme, ei ole paljoa vapaana. – Näin Taylorin kesällä Las Vegasissa ja tein omiin papereihin plusmerkkisiä merkintöjä. – Hän on hyvä pick & roll pelaaja, hyvä levypalloissa, hän omaa pitkät raajat ja hänellä on halu kehittyä, joka tuli ilmi, kun keskustelin hänen kanssa siirtymisestä Suomeen. – Lisäksi hän omaa aikaisempaa kokemusta eurokentiltä, mikä on tärkeä asia. – Toivottavasti pelilupa-asiat ratkeavat nopeasti, jotta saisimme hänet nopeasti pelaavaan kokoonpanoon. – Plussaa on myös se, että Johns oli jo Euroopassa, joten aikaerosta ei koidu ylimääräistä vaivaa, Laakso henkäisee.