UUTISET

31.10.2018

KOBRAT VEIVÄT KAUDEN ENSIMMÄISEN PAIKALLISOTTELUN

Karhubasket lähti vieraskentälle kolmen perättäisen kotipelin jälkeen. Saldolla 3 voittoa ja 1 tappiota oli mukava suunnata vajaat 100 kilometriä pohjoiseen, jossa paikallisvastustaja Lapuan Kobrat odottivat hyvässä pelivireessä ja myrkkyhampaat esillä.

Kobrat ottivat pelin haltuun ensiminuuteista lähtien. Kotijoukkue liikutteli palloa kivasti ja heitot osuivat tarkasti koriin. Karhubasket sai paikkoja lähinnä riistojen jälkeen, joilla se oli runsaan neljän minuutin kohdalla 10-9 perässä. Pari minuuttia myöhemmin lukemat olivat 17-9 Panu Peltokankaan (10/6) kolmosen jälkeen. Michael Moser (17/4) ja Rene Rougeau (15/6) leikkasivat eron kahteen, onnistuneilla kolmosilla. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 27-23, kun Kobrien Larry Anderson (17/4/7) ja vieraiden Durrell Summers (13) vaihtoivat kolmoset.

Toinen neljännes käynnistyi Karhubasketilta surkeasti. Joukkue puski hyökkäyspäässä Kobrien puolustukseen, joista seurauksena oli runsaasti menetyksiä. Onneksi Kobratkaan eivät pelanneet huikaisevasti, muuten eroa olisi puoliajalla ollut 30 pistettä. Vieraat olivat viisi minuuttia ilman pisteitä, ennen kuin Antti Niskanen (12/5/2) upotti kolmosen. Kobrien Khalil Small (18/3) ja kentän pistekunkuksi kohonnut Michael Morsell (28/5) kasasivat puoliaikaan mennessä 10 pistettä, ollen vahvoja korilla, mutta upottaen tarkasti myös keskimatkan kakkosia. Kobrat johtivat tauolla 47-32.

Karhubasket tuli taistelemaan kolmannella kympillä. Sen puolustuksessa oli uutta ilmettä ja pari ensimmäistä hyökkäystä näytti lupaavalta. Ero kutistui parissa minuutissa yhdeksään pisteeseen. Vieraiden kirille stopin laittoi Panu Peltokangas, joka heitti kylmästi kolmosen pussiin. Karhubasket sai tarvittavia stoppeja, mutta tarkkuus vapaaheittoviivalta oli huono, joten todellista uhkaa Kobrien johtoasemalle ei päästy antamaan. Kobrat veivät neljänneksen lopun 13-3, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 71-52.

Karhubasket yritti viimeisellä kympillä kaventaa eroa, mutta isännillä ei sen suurempaa hätää ollut ja Kobrat pääsivät kuittaamaan kauden kolmannen voiton lukemin 101-85. Vaikka Morsell teki 79 prosentin tarkkuudella kakkosissa 28 pistettä, niin Kobrien paras oli Peltokangas. 16 minuutissa hän keräsi +/-tilastoon lukeman +16.

Kobrat heittivät kakkoset 69 prosentin tarkkuudella ja keräsi 34 vaparia. Toki kauhajokisilla oli myös 38 vaparia, jotka hieman pelastivat tilannetta. Lapualaiset tekivät kolmensekunnin alueelta 44 pistettä ja kun Karhubasketille tuli 20 menetystä, niin isännät juoksivat 32 pistettä nopeista hyökkäyksistä. Joukkueiden ero oli tänään puolustuksessa. Kobrat olivat tehneet läksynsä hyvin, eivätkä päästäneet vieraita omiin ratkaisuihin. Karhubasketin pelaajat muistuttivat ajoittain Simpsiön pujottelukeppejä.

Karhubasket on päästänyt kuudessa ottelussa keskimäärin 90,8 pistettä omaan koriin. Pelejä on tuolla keskiarvolla hyvin hankala voittaa, varsinkin jos hyökkäyspäässä on vaikeaa, kuten tänään. Puolustusta pitää ehdottomasti saada tiivistettyä, mutten sarjakärki Salon Vilpas juottaa kauhajokisille karvasta kalkkia seuraavassa ottelussa. Tuo seuraava ottelu pelataan tiistaina 6. päivä marraskuuta Salossa.