UUTISET

29.10.2018

KARHUBASKET PALASI VOITTOKANTAAN LAUANTAINA

Karhubasket päätti pitkän kotivoittoputken kotiluolassa edellisenä lauantaina, kun BC Nokia haki voiton Kauhajoelta. Sarjanousija Kaarinan Ura Basket taisteli viime lauantaina hyvin, mutta joutui kotimatkalle 92-80 tappion jälkeen.

Ura Basket joutui köysiin heti ottelun alussa, kun oranssipaidat johtivat viiden minuutin kohdalla 11-3. Durrell Summers (27/5) ajoi vahvasti korille ja Michael Moser (19/10/4) onnistui kolmosessa. Fiifi Aidoo (15/7/4) kutisti eron kahteen pisteeseen kahdella kolmosella, mutta kotijoukkue ei antanut vieraiden päästä niskanpäälle. Rene Rougeau (15/10/3) punnersi kakkosen koriin, ja Moserin toinen onnistunut kolmonen kasvatti eron yhdeksään pisteeseen. Ensimmäinen neljännes päätettiin lukemiin 23-17.

Toisen kympin alussa Ura Basket kavensi eron neljään pisteeseen, mutta Summers ja Moser tekivät tilanteeksi 28-20. Vieraat yrittivät rauhoittaa tilannetta aikalisällä, mutta hetki sen jälkeen Okko Järven (10/5/2) kolmonen ja Summersin kakkonen kasvattivat lukemat 35-22. Mikael Laihonen (7/3) nosteli pallot koriin ja Antti Niskasen (4/5/2) pari hyökkäyslevyriä antoivat Karhubasketille 54-34 puoliaikajohdon.

Mikael Laihonen pelasi hyvät minuutit (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannen kympin alkupuolella Rougeau johdatti kotijoukkueen jo 23 pisteen karkumatkalle. Ura Basket ei luovuttanut, vaan Eero Salhbergin (13) ja Mikael Sandbergin (13/3/2) johdolla kolmoset alkoivat upota, joten pari minuuttia ennen neljänneksen loppua oltiin lukemissa 67-55. Malik Dime (15/8) päätti neljänneksen korin teon ja viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 73-62.

Bojan Sarcevic (9/1/8) ja Rougeau löivät ottelulle viimeisiä nauloja, joten kotijoukkue kasvatti eron 16 pisteeseen. Neljänneksen puolivälissä eroa oli jo 21 pistettä, mutta Salhbergin kolmoset upposivat, joten vieraat leikkasivat 0-9 jaksolla päätöslukemiksi 92-80.

Karhubasket voitti levypallot 45-28 ja hyvästä pallon liikkeestä kertoo 20 tilastoitua syöttöä. Avauspuoliajalla kotijoukkue heitti kolmoset 66,7 prosentin tarkkuudella (6/9), mutta toisella puoliajalla osumatarkkuus laski ja prosentti jäi lopulta 38,9. Karhubasket teki 52 pistettä korin läheisyydestä miltei 60 prosentin tarkkuudella ja pääsi 21 kertaa vapaaheittoviivalle. Menetyksiä kotijoukkueelle tuli 14 kappaletta, mutta se ei estänyt joukkuetta nappaamasta kauden neljättä voittoa.

– Ensimmäinen puoliaika meni aika lailla niin, kuten olimme harjoitelleet, Jussi Laakso aloitti pelin kertaamisen. – Meidän puolustus toimi kuten piti. – Me emme auttaneet niistä pelaajista, joita ei pitänytkään. –
Toisella puoliajalla sorruimme sitten pieniin virheisiin, eikä meidän kommunikointi ollut enää niin hyvää kuin ensimmäisellä jaksolla. – Ura Basket pääsi heittämään vapaista paikoista. – Vieraat tulivat yhdeksään pisteeseen, mutta saimme sitten yhden riiston, josta pääsimme taas karkuun. – Ottelu on joskus kiinni pienistä asioista. – 20 syöttöä ja voitimme levypallot, ja kun näitä tilastokohtia hallitsee, niin yleensä on vahvoilla ottelussa. – Kobrat on pelannut todella hyvin, joten varmasti tulee tiukka peli Lapualla keskiviikkona, Laakso ennakoi keskiviikon paikalliskamppailua.

Keskiviikon ottelu Lapualla aloittaa Karhubasketin kolmen ottelun vierasputken. Keskiviikon jälkeen Karhubasket vierailee Salossa ja Kotkassa. Seuraava ottelu kotiluolassa on keskiviikkona 14. päivä marraskuuta, jolloin KTP saapuu vieraaksi.

(kuva: Erkki Hautaviita)