UUTISET

20.10.2018

BC NOKIA HAKI VOITON KARHULUOLASTA

Mikael Laihonen paini erinomaisesti Nokian isojen pelaajien kanssa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket koki lauantaina kauden ensimmäisen tappion, kun BC Nokia saapui Kauhajoelle ja vei sarjapisteet mukanaan 86-94 (45-35). Karhubasket oli edellisen kerran hävinnyt Korisliigakamppailun kotisalissa tammikuussa, joten pitkä kotivoittojen putki meni poikki.

Nokialaiset hallitsivat ensimmäistä kymppiä, sen puolivälistä alkaen. Dragan Labovic (18/7/2) upotti kakkosen ja Aapeli Alanen (17/6/2) ajoi korille, joten vieraat johtivat 7-10. Samat pelaajat pitivät BC Nokian johtoasemassa, vaikka Durrell Summers (18/4/2) teki parhaansa, että kotijoukkue pysyi mukana. Marvin Singleton (6/4) upotti kolmosen, mutta Niko Mattilan (10/5/2) vapari päätti avauskympin lukemiin 16-21.

Toisen neljänneksen alkuun kotijoukkue otti salamakirin ja siirtyi johtoon. Michael Moser (33/6/2) upotti kakkosen ja vieraiden menetyksen jälkeen Bojan Sarcevic (13/5) heitti kolmosen sukkaan. BC Nokian menetykset jatkoivat, joten kotijoukkue pääsi kasvattamaan etumatkaansa nopeilla hyökkäyksillä. Neljänneksen loppupuolella Summers vei isännät jo 11 pisteet johtoon. Sarcevic kasvatti eron 13 pisteeseen, mutta Malcolm Bernard (23/9/3) ja Sean O?Mara (14/6/3) tekivät taukotilanteeksi 45-35.

Jos Karhubasket sai salama-alun toiseen kymppiin, niin puoliajan jälkeen nokialaiset haihduttivat 10 pisteen takaa-ajoaseman vajaassa kahdessa minuutissa kolmella kolmosella ja Labovicin kakkonen käänsi tilanteeksi 45-46. Vieraiden tarkka kaukoheittopeli jatkui, mutta Michael Moser piti väkisin Karhubaskettia pelissä mukana. Moserin kolmonen ja Summerin kakkonen palauttivat isännät johtoon (58-57), neljänneksen puolivälin jälkeen. O’Mara ja Alanen pistivät palloa pussiin, joten vieraat pääsivät viimeiselle kympille 66-71 johtoasemassa.

Vieraat pelasivat järkevästi, eikä kotijoukkue onnistunut rakentamaan hyviä tekopaikkoja. Kolmessa minuutissa BC Nokian etumatka oli kasvanut 10 pisteeseen. Karhubasket yritti ja yritti, mutta ero ei kutistunut. Vuk Malidzan (9/5/2) ja Labovic nakuttivat heitot virheettömästi sisään, joten peli päätti lukemiin 86-94.

Nokia voitti levypallot 33-45 ja jakoi neljä syöttöä (11-15) Karhubaskettia enemmän. Vaikka nokialaiset menettivät pallon peräti 17 kertaa (Karhubasket 8) ja osui vapareissa vain 47 prosentin tarkkuudella (8/17), niin tarkkaheittopeli (2p 56 %, 3p 52 %) käänsivät voiton vieraille. Karhubasket osui bonuskaaren takaa vain seitsemän kertaa, prosentin jäädessä vaatimattomaksi (24 %).

– Tilastoista pystyy lukemaan ihan selviä numeroita, Jussi Laakso analysoi tappiota pelin jälkeen. – Meidän kolmoset osuivat 24 prosenttisesti ja Nokia onnistui 52 prosenttisesti. – He voittivat levypallot kahdellatoista ja he tilastoivat enemmän syöttöjä. – Vaikka heille tuli paljon menetyksiä, niin emme päässeet niitä täysin hyödyntämään. – Se onnistui ainoastaan toisella kympillä. – Nokia teki 36 pistettä kolmannella kympillä, erinomaisella heittopelillä. – Mikael Laihonen pelasi lyhyen pääsarjauran parhaan pelin ja hän voi olla tyytyväinen omaan peliinsä. – Pettyneitä ollaan, kun ei voitettu. – Ensi lauantaina yritetään taas saada oma vauhtipeli kulkemaan, kun sarjanousija Kaarina saapuu kylään, Laakso toivoi.

Karhubasket jatkaa siis Korisliigaa ensi lauantaina, kun vieraaksi karhuluolaan saapuu sarjanousija Kaarinan Ura. Ura haki viikolla ensimmäisen voittonsa Korisliigassa Kotkasta ja pelaa vauhdikasta koripalloa, joten mielenkiintoinen tapahtuma on taas luvassa.


Michael Moser oli kentän paras pistemies 33 pisteellä (kuva: Erkki Hautaviita)


Durrell Summers ajoi vahvasti korille läpi ottelun (kuva: Erkki Hautaviita)