UUTISET

05.11.2018

OTTELUENNAKKO: SALON VILPAS – KARHUBASKET

Karhubasket (4 voittoa/2 tappiota) kohtaa tiistaina Salohallissa Korisliigaa johtavan Salon Vilppaan (7/1). Karhubasket hävisi viime keskiviikkona Lapualla 101-85. Tuossa ottelussa sentteri Kazembe Abif sai alavartalovamman, joka vaatii leikkauksen, joten Abif on sivussa peleistä toistaiseksi. Abif on ollut epäonninen Korisliigakamppailuissa, sillä kauden avausottelussa Vilpasta vastaan hän sai ylävartalovamman, joka piti hänet sivussa aina Kobrat otteluun saakka.

Ennen tappiota Kobrille Karhubasket voitti kotiluolassa Ura Basketin 92-80. Tuota voittoa edelsi tappio kotona BC Nokialle 86-94 ja Korisliigakausi lähti käyntiin kolmella perättäisellä voitolla Vilpasta (115-112), Korihaita (86-93) ja Kouvoja (84-72) vastaan.

Tiistain vastustaja Salon Vilpas kaatui siis Korisliigan kauden avausottelussa jatkoajan jälkeen 115-112. Avausottelu venyi jatkoajalle ja YLE TV2 kirkkaiden valojen alla pelattu ottelu tarjosi katsojille samaa herkkua, kuin joukkueiden kohtaamiset viime kevään finaaleissa. Silloin Karhubasket voitti mestaruuden kuudennessa ottelussa kotiluolassa ja myös tuo kamppailu venyi jatkoajalle. Mestaruuden ratkaisi Greg Manganon kolmonen ja nyt kauden avausvoiton ratkaisi Michael Moserin viime hetken kolmonen.

Avausottelun Karhubasket pystyi voittamaan, kun se voitti levypallot 48-38 ja haki peräti 23 hyökkäyspään levypalloa. Kauhajokiset pitivät myös menetykset kurissa, menettäen pelivälineen vain yhdeksän kertaa (Vilpas 13). Vilpas oli tarkalla heittopäällä kolmosissa, prosentin ollessa 44 (15/34). Kotijoukkue otti 25 kolmosta ja osumatarkkuudeksi muodostui 36 prosenttia. Karhubasket ajoi vahvasti korille, ottaen 64 kakkosta ja Durrell Summersin (29/5/2) johdolla upotti kakkoset 48 prosentin tarkkuudella. Vilppaan sentteri Jamie Skeen (9/6) pelasi kauden avausottelussa pikakomennuksella, sillä hän oli saapunut Saloon vain muutama päivä ennen ottelua. Vilppaan hahmo avausottelussa oli DJ Fenner (25/7/2), mutta hänen sopimuksensa on purettu loukkaantumisen takia.

Vilpas on avausottelun jälkeen napannut seitsemän voittoa putkeen. Viime lauantaina se haki voiton kisahallista pistein 91-94. Vilppaan voiton takuumiehinä olivat Teemu Rannikko (19/1/7) ja Juho Nenonen (18/6). Kauden avausottelussa 22 pistettä tehnyt ja 7 levypalloa ottanut Brandon Taylor pelasi lauantaina vain 20 minuuttia, tehoilla 6/3. Takamies Aatu Kivimäki (15/2/2) ja kokenut Mikko Koivisto (14/3/2) nousivat kuitenkin hyvin esille. Myös sentteri Jamie Skeen on päässyt hyvin rytmiin ja kirjautti tupla-tuplan 13 pisteellä ja 11 levypallolla. +/-tilastossa oli hyvin esillä viime kaudella Karhubasketissa pelannut Henri Kantonen, vaikka hän jäi pisteittä. Kantonen pelasi 17 minuuttia saldolla +14, joka oli joukkueen kolmanneksi paras Kivimäen (+17) ja Nenosen (+16) jälkeen.

Vilpas on Fennerin loukkaantumisen takia nostanut kokoonpanoon divari B:tä Peu Basketissa pelanneen Raymond Browin. 24 vuotias ja 195 senttinen ja 90 kiloinen Brown on johdattanut Peu Basketin neljään voittoon ja yhteen tappioon komealla tilastorivillä 34 pistettä, 11 levypalloa ja 3 riistoa. Hän on myös tilastoi 1,8 syöttöä ja kakkoset upposivat 67 prosentin ja kolmoset 35,5 prosentin tarkkuudella.

Valmentaja Joonas Iisalolla on käytössä laadukas materiaali ja varsinkin Aatu Kivimäki on ollut tällä kaudella täyttä timanttia. Takamies Teemu Rannikko on ollut tälläkin kaudella vakuuttava, kuten myös Salohallin suosikkipoika Juho Nenonen. Tähän päälle voidaan laskea vielä Henri Kantonen, Mikko Koivisto ja isoon kaartiin lepominuutteja antava Miikka Luosmaa, joten jenkkinelikko Baldwin, Skeen, Taylor ja Brown saa rinnalleen todella laajan materiaalin.

– Lyhyellä valmistautumisella hallitsevan mestarin ja mestarisuosikin kimppuun, Joonas Iisalo ennakoi tiistain ottelua.  – Meidän menetysten määrä ja Karhun hyökkäyslevypallojen määrä tulee pitää pienenä. Muutenkin tarvitaan nappisuoritus, jotta voitto jää Saloon.

Vilppaan kokoonpano: Skeen, Baldwin, Koivisto, Kantonen, Luosmaa, Nenonen, Rannikko, Taylor, Kivimäki, Laine, Brown.

Karhubasket nostaa pelaavaan kokoonpanoon Marvin Singletonin, kun Abif on sivussa. Salohalli on aina paha paikka pelata, joten kauhajokisten pitää pelata loistava ottelu, jotta voitto saadaan mukaan napattua. Toivottavasti Karhubasketin on saanut puolustusta tiivistettyä, sillä se on päästänyt 90,8 pistettä omaan koriin. Jos Vilpas pääsee hyvällä syöttöpelillä rakentamaan heittopaikkoja, niin salolaisia on paha voittaa. Karhubasketin pitää onnistua levypallopelissä ja tuottaa Vilppaalle menetyksiä aktiivisella puolustuspelillä, jotta voitto olisi mahdollista napata.

– Joukkuetta on viritetty tulevaisuuteen harjoittelemalla hieman uutta ja parantamalla tekemistä niissä asioissa, joissa epäonnistuttiin Kobria vastaan, valmentaja Jussi Laakso kertoo. – Vilpas tarjoaa heti kovan mittarin siinä, ollaanko saatu asioita menemään oikeaan suuntaan. Joukkue koki uuden valitettavan takaiskun viime ottelussa, kun Abif loukkaantui jälleen.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Mike Moser.

Salon Vilpas – Karhubasket tiistaina kello 18.30 Salohallissa. Peliä voi katsella suorana lähetyksenä Elisa Viihteen kautta. Pub Janoisessa Leipurissa peliä voi katsella viihdyttävässä seurassa ja nauttia samalla kuuluisasta Hot Wings buffasta.