UUTISET

26.10.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – URA BASKET KAARINA

Korisliiga jatkuu lauantaina karhuluolassa kello 17

Korisliigan puolustava mestari Karhubasket (3 voittoa/1 tappio) kohtaa lauantaina Korisliigaan viime keväänä nousseen Ura Basketin (1/3). Kaarinasta ponnistava Ura Basket varmisti nousun Korisliigaan, kun se voitti divarin finaaleissa HBA-Märskyn otteluvoitoin 3-1.

Korisliigassa kaarinalaiset ovat pelanneet neljä ottelua, joista on tullut yksi voitto ja kolme tappiota.
Karhubasket hävisi viime lauantaina kotiluolassa BC Nokialle 86-94. Karhubasket johti tuota ottelua tauolla 10 pisteellä (45-35), mutta nokialaiset heittivät toisella jaksolla tarkasti ja hyödynsivät kotijoukkueen puolustuksen virheet. Michael Moser urakoi runsaat 33 minuuttia ja teki myös 33 pistettä. Durrell Summer upotti 18 pistettä ja kapteeni Bojan Sarcevic teki 13, mutta muuten Karhubasketin pelaajat eivät korinteolla päässeet juhlimaan.

Karhubasketilta puuttui viime lauantaina kokoonpanosta Kazembe Abif (ylävartalovamma) ja Antti Niskanen. Marvin Singleton tuurasi Abifia, mutta oranssipaidat olisivat sentteriä tarvinneet, pystypainissa Labovic-O’Mara kaksikkoa vastaan. Mikael Laihonen pelasi hienosti, mutta muuten kotijoukkue jäi kokoa liian pieneksi. Niskanen on kokoonpanossa lauantaina, mutta pelaaminen on epävarmaa (GTD 50 %). Abif on varmuudella sivussa tulevasta ottelusta.

Karhubasket on pelannut Korisliigaa neljä ottelua. Se avasi kauden kotivoitolla viime kevään finaalivastustajaa Salon Vilpasta vastaan (115-112), jonka jälkeen se voitti Kouvot 84-72. Edellinen kotiottelu BC Nokiaa vastaan päättyi siis tappioon lukemin 86-94. Michael Moser (25,5/9/1,3) on ollut joukkueen paras piste- ja levypallomies. Durrell Summers (22/4/2,8) on ajanut tehokkaasti korille ja viimeistellyt kakkoset 58 prosentin tarkkuudella.

Karhubasket on osoittanut olevansa korintekovoimainen joukkue, sillä pisteitä on syntynyt 94,5 ottelua kohden. Ainoastaan Pyrintö on tehnyt enemmän pisteitä per ottelu. Tamperelaiset ovat pussittaneet peräti 103 pistettä kolmessa ottelussa. Ongelmat ovat olleet puolustuspäässä, sillä vastustajat ovat tehneet yli 90 pistettä neljässä ottelussa. Levypalloissa Karhubasket on ollut sarjan paras, sillä levypallokeskiarvo on 40,3 ottelua kohden. Kauhajokiset ovat olleet erityisen aktiivisia hyökkäyskorilla, josta on poimittu 13 irtopalloa jokaisessa kamppailussa. Keskiarvoa nostaa 23 hyökkäyslevypalloa, jotka oranssipaidat hakivat avausottelussa Vilpasta vastaan.

Ura Basket hävisi keskiviikkona Kouvolassa 97-74. Kouvoja vastaan Ura heitti kolmoset mukavalla 46 prosentin tarkkuudella, mutta kakkoset osuivat vain 40 prosentin tarkkuudella ja joukkue hävisi levypallot 37-31. Ura myös menetti pelivälineen 19 kertaa. Ennen Kouvot peliä Ura nappasi Koriliigan ensimmäisen voittonsa Kotkasta lukemin 65-91. Kaksi muuta tappiota ovat tulleet kotisalissa Vilppaalle 81-88 ja vieraissa Pyrinnölle 110-73.

Voitto-ottelussa KTP:tä vastaan Ura piti menetykset alle 10 kappaleessa (9), poimi 45 levypalloa ja upotti kakkoset 53 prosentin tarkkuudella. Näissä kaarinalaisten pitää onnistua myös lauantaina, mikäli se mielii sarjapisteet lakeudelta hakea.

Uran paras piste- ja levypallomies on ollut sentteri Malik Dime. Erittäin kimmoisa Dime on tehnyt 17,8 pistettä 70 prosentin osumatarkkuudella. Lisäksi levypalloja on käsiin tarttunut 9,8 kappaletta ottelua kohden. 206 senttinen Dime on myös torjunut 2,8 heittoa per ottelu, joten hän on todellinen uhka puolustuskorilla.

Muut vahvistukset ovat Avery Woodson (14,8/4,5) ja Stephen Croone (8/2/4). Woodson on ottanut 8,5 kolmosta per ottelu ja upottanut ne mukavalla 38,2 prosentin tarkkuudella. Miehelle ei kannata tilaa kaaren takana jättää. 183 senttinen takamies Croone on loukkaantuneena, eikä hän ole kokoonpanossa lauantaina. Viime kaudella Croone pelasi 25 ottelua Kobrissa ja teki tilastoihin rivin 14,6 pistettä/4 levypalloa ja 4,1 syöttöä.

Eldar Skamo siirtyi Nokialta Ura Basketin riveihin, mutta loukkaantui ennen sarjakauden alkua. Tämä on tehnyt ison loven kaarinalaisten pelaavaan rosteriin. Juuri kauden kynnyksellä Ura teki sopimuksen maajoukkueringissä olevan Fiifi Aidoon (15/2,8/6,3) kanssa. Aidoo on ollut erinomainen ja aiheuttaa nopeudellaan runsaasti vaikeuksia vastustajalle. Kolmoset uppoavat vain alle 20 prosentin tarkkuudella, joten heittouhkaa Aidoolla ei ole. Tämä kuitenkin paikkautuu ajoilla korille, joista korit syntyvät 50 prosentin tarkkuudella ja vapaaheittoja tulee mukavat seitsemän kappaletta ottelua kohden.

Muut avainpelaajat ovat Pyry Rainamaa (4,5/4,3/2,8), Ville Hänninen (9,8/1/1,3), Aleksi Akpaso (7,3/1) ja Mikael Sandberg (4,8/5,5). Rainamaa on hakenut 2,8 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden ja hänen aktiivinen puolustuspelaaminen sytyttää joukkueen. Hänninen upottaa kolmoset 50 prosentin tarkkuudella. Sandberg pelasi viime kaudella divarissa Kristika Turussa 20 pisteen ja 10,7 levypallon keskiarvoilla. Jos joku puntaroi divarin ja Korisliigan eroa, niin Sandbergin keskiarvoista sarjojen tasoeron voi lukea. Toki joukkue on uusi ja rooli voi olla hieman erilainen.

Coach Kristian Palotie on peluuttanut myös Eero Sahlbergiä (2), Joona Airennetta (1) ja Trey Niemeä (1) rohkeasti. Airenne on Ura Basketin oma kasvatti, joka teki viime kaudella divarissa mukavat 7,6 pistettä ottelua kohden ja hyvillä prosenteilla (2p 52,2 %, 3p 47,9 %). Lisäksi hänellä on pelattuna 127 nuorten maajoukkuepeliä eri ikäluokissa. Airenne on ehdottomasti tulevaisuuden nimi ja on hienoa, että Palotie antaa hänelle vastuuta.

– Nousijajoukkue Ura Basket on esittänyt pirteitä otteita heti sarjan alussa, Jussi Laakso kertoo lauantain vastustajasta. – Kotiavaus Saloa vastaan, runsaslukuisen yleisön seuratessa ottelua, on tervetullut lisä Korisliigaan. – Vauhdikkaasti pelaava Ura Basket on varmasti mielenkiintoinen seurattava, koska myös me haluamme pitää vauhtia yllä. – Olemme saaneet hyvän harjoitusviikon alle ja se toivottavasti myös näkyy molemmissa päissä kenttää. – Oranssiin pukeutuva fanijoukkomme varmasti toivottaa coach Palotien suojatteineen tervetulleeksi Pohjanmaalle.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen (GTD50%), Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Mike Moser.

Karhubasket – Ura Basket lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!