UUTISET

30.10.2018

OTTELUENNAKKO: LAPUAN KOBRAT – KARHUBASKET

Keskiviikkona on edessä kauden ensimmäinen paikallispeli, kun Karhubasket (4 voittoa/1 tappio) matkustaa Kobrien (2 voittoa/3 tappiota) vieraaksi. Karhubasket voitti edellisessä ottelussa viime lauantaina kotiluolassa sarjanousija Ura Basketin 92-80. Kobrat kärsivät sunnuntaina tappion BC Nokian vieraana lukemin 93-81.

Karhubasket on pelannut Korisliigaa viiden ottelun verran. Kausi alkoi kolmella voitolla (Vilpas 115-112, Korihait 86-93, Kouvot 84-72). Sitten pitkä kotivoittojen putki katkesi, kun BC Nokia haki vierasvoiton Kauhajoelta lukemin 86-94. Ura Basketia vastaan, kauhajokiset pitivät pitkään yli 20 pisteen johtoasemaan, mutta sitkeät kaarinalaiset tulivat toisella puoliajalla jo yhdeksän pisteen etäisyydelle. Oranssipaidat nykäisivät eron uudelleen 20 pisteeseen, mutta lopussa Ura kavensi eron 12 pisteeseen.

Karhubasketin parhaana pistemiehenä on häärinyt Michael Moser (24,2/9,2/1,8), mutta myös Durrell Summers (23/4,2/2,4) on ajellut korille tehokkaasti ja viimeistellyt kakkoset hyvällä 60 prosentin tarkkuudella. Rene Rougeau (14,2/7,8/3,2) on ollut tutun monipuolinen ja kapteeni Bojan Sarcevic (12,2/3,8/5,2) johtaa peliä mallikkaasti.

Kazembe Abif on ollut sivussa kauden avausottelusta saakka, ylävartalovamman takia. Mies on nyt saanut harjoitteluluvan, mutta keskiviikon kamppailu saattaa vielä tulla liian nopeaan. Jos Abif on vielä sivussa, niin Marvin Singleton jatkaa kokoonpanossa.

– Kauden ensimmäinen kohtaaminen lakeuksilla, kun lähdemme haastamaan Kobria heidän kotiluolaansa, Jussi Laakso alustaa kamppailua. – Lapuan joukkue on aloittanut kauden hienosti, joten jälleen kerran hikinen iltapuhde edessä. – Anderson ja Small ovat olleet etenkin tehokkaita. – Molemmat pelaajat ovat taitavia 1-1-pelaajia ja sen lisäksi Small on riehunut hyökkäyslevypalloissa tuloksekkaasti. – Jos pystymme pelaamaan yhtä vakuuttavasti kuin Ura-ottelun ensimmäisellä puoliskolla, on meillä hyvä mahdollisuus hakea pisteet Kauhajoelle.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton (GTD 50%), Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Kazembe Abif (GTD 50%), Mike Moser.

Karhubasket ja Kobrat ovat kohdanneet Korisliigassa 28 kertaan. Kauhajokiset ovat voittaneet kamppailuista 19 kappaletta ja se on myös voittanut viimeiset kaksi kohtaamista. Kobrien edellinen voitto oranssipaidoista on marraskuulta 2017, jolloin se oli kotisalissa parempi pistein 103-102.

Kobrilla on kasassa mielenkiintoinen nippu. Jenkit Michael Morsell (17,6/5,6/2 riistoa), Khalil Small (20,4/7,6/1,8), Zane Waterman (10,2/6) ja Larry Anderson (19,8/7,8/2,8) ovat osoittaneet olevansa kovia pelimiehiä.

Morsell on monipuolinen pelaaja, joka tekee pisteensä mukavilla prosenteilla (2p 52,1 %/ 3p 38,9 %). Morsell on myös hyvä puolustaja ja hän on ryöstänyt pelivälineen kaksi kertaa jokaisessa ottelussa. Small on 188 senttinen takamies, mutta on napsinut peräti 4,2 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden. Karhubasketin puolustuksen pitää olla tarkkana tämän miehen kanssa. Small on ottanut 15,4 kakkosta ottelua kohden ja upottanut ne 54 prosentin tarkkuudella.

195 senttinen laituri Larry Anderson on Kobrien jenkeistä selvästi kokenein. Andersonin pelityyli on Smallin tapainen eli hän etenee vahvasti korille. Anderson upottaa ajot hurjalla 65 prosentin tarkkuudella ja hankkii 5,4 vaparia ottelua kohden. Anderson on harvakseltaan väläytellyt kaukoheittotaitoaan, mutta on upottanut kolmoset 70 prosentin tarkkuudella. 206 senttinen Waterman pelaa sentterinä, mutta ei vielä ole onnistunut odotetusti levypalloissa (6 kpl per peli), mutta joukkue tarvitsee hänen kokoaan.

Kobrilla on rivistössä myös kolme uutta kotimaista pelaajaa. Lauri Toivonen (8,4/4,2/2,2) saapui Lapualle Espoosta ja on lunastanut paikkansa aloitusviisikossa. Toinen uusi nimi on takamies Robert Juvonen (4,6/2,2/2), joka pelasi Korisliigaa kaudella 2010-2011 KTP paidassa. Sen jälkeen hän on pelannut divari A:ssa ja viime kaudella JBA:ssa hän teki 22 pistettä yhdeksässä ottelussa. Peetu Drockila (1,6) on pelannut yli seitsemän minuuttia ottelua kohden.

Kobrien omat kasvatit Jussi Turja (7,8/2/1,5) ja Panu Peltokangas (1,6/2,2) kuuluvat myös valmentaja Lars Ekströmin pelaavaan kokoonpanoon. Tappio-otteluissa Kobrien kakkoset ovat uponneet vain 48 prosentin tarkkuudella eli joukkue ei ole päässyt niin helpolla ajamaan Smallin ja Andersonin johdolla korille. Kahdessa voitto-ottelussa kakkosten prosentti on 60. Kobrat ovat Korisliigan paras hyökkäyslevypallojoukkue, joten sitä Karhubasketin pitää pystyä rajoittamaan hyvällä sulkupelillä. Keskiviikkona on vastakkain myös sarjan kaksi parasta levypallojoukkuetta, joten pelin avainasiaa ei sen syvempää tarvitse etsiä.

Ennen 93-81 tappiota Nokialla Kobrat nappasivat kaksi perättäistä voittoa. Seagulls kaatui Kisahallissa 73-96, vakuuttavan esityksen jälkeen ja kotisalissa joukkue voitti KTP:n 102-86. Kobrat aloitti kauden kahdella tappiolla Vilpasta (94-86) ja Pyrintöä vastaan (90-108), mutta nämä joukkueet kuuluvat sarjan ennakkosuosikkeihin. Siihen ryhmään kuuluu myös Karhubasket, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka lapualaiset pelaavat isoveljeä vastaan.

Lapuan Virkiän valmentajan Lars Ekströmin kommentit ovat tutun laadukkaita ennen ottelua. – Kaikki seis. Eteläpohjalaiset pelaa! – Kentälle astelee Jussin johdolla Euroopan laajuistakin huomiota herättänyt joukkue; loistava pelintekijä, sinnikkäät suomalaiset ja vauhdikkaat amerikkalaiset. – Hyvää viihdettä tiedossa. –
Kauhajoen Karhukin on paikalla.

Kobrien kokoonpano: Juvonen, Taipale, Morsell, Small, Peltokangas, Waterman, Toivonen, Anderson, V. Turja, Drockila, Turja ja Mantere.

Kobrat – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Lapuan Urheilutalolla.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan täysi fanibussi ja useita kymmeniä autokuntia, joten kauhajokiset ovat varmasti taas niskanpäällä katsomossa. Jos et pääse keskiviikkona Lapualle, niin peliä voi katsella suorana lähetyksenä Elisa Viihteen Sport kanavalta.