UUTISET

07.11.2018

KARHUBASKET HÄVISI SALOSSA

Karhubasket vieraili tiistaina Salossa, jossa Korisliigaa johtava Salon Vilpas isännöi oranssipaitoja. Kauhajokisilla oli alla tappio Kobrista. Karhubasketilla oli ollut vaikeuksia puolustuspelaamisessa ja joukkue lähti haastamaan sarjakärkeä haastavasta asemasta, sillä joukkueen sentteri Kazembe Abif joutuu olemaan pitkään sivussa loukkaantumisen takia.

Karhubasket aloitti ensimmäisen neljänneksen vahvasti. Rene Rougeau (21/5/2) ja Durrell Summers (25/7/4) johdattivat vieraat viidessä minuutissa 4-14 johtoon. Vilpas ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt. Miikka Luosmaa (3/2) herätteli Salohallia ja joukkuettaan donkilla, ja Aatu Kivimäen (10/3) kolmonen päätti kympin lukemiin 14-18. Vierailla oli mahdollisuus ottaa suurempikin etumatka, kuin 10 pistettä, mutta muutamat herpaantumiset puolustuksessa antoivat Vilppaalle mahdollisuuden pysyä tuntumassa.

Vilpas tuli vahvasti toiselle kympille. Kivimäki jatkoi tarkkaa heittopeliä ja Jamie Skeen (12/6) sekä Diante Baldwin (9/7/7, +28) paiskasivat myös kolmoset pussiin. Parissa minuutissa kotijoukkue oli siirtynyt 25-20 johtoon. Pirteän pelin pelannut Mikael Laihonen (10/1) piti vieraat mukana, mutta Vilpas pysyi johtoasemassa. Teemu Rannikon (15/5/4) kolme vaparia ja Baldwinin kakkonen muovasivat tilanteeksi 34-27, kun puoliaikaa oli jäljellä vajaat neljä minuuttia. Summersin kaksi kolmosta, Rougeaun vapari ja Marvin Singletonin (7/6/2) kakkonen turvasivat vieraille 0-9 jakson, joten Karhubasket pääsi tauolle 34-36 johtoasemassa.

Okko Järvi (3/1) aloitti kolmosella toisen puoliajan pistetehtailun. Sen jälkeen Vilpas nykäisi minuutissa Juho Nenosen johdolla 9-0 jakson ja Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 46-41. Brandon Taylor (13/8) piti kotijoukkuetta edellä, mutta Laihonen ja Bojan Sarcevic (9/3/7) toivat vieraat lukemiin 57-57, kun joukkueet lähtivät viimeiselle kympille.

Karhubasketin keskittyminen herpaantui ja Mikko Koivisto (11/1) pääsi rankaisemaan parilla kolmosella. Taylor napsi tärkeitä hyökkäyslevypalloja, joten vieraat karkasivat extra-yrityksillä 74-67 johtoon, vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Baldwinin kakkonen kasvatti eron yhdeksään pisteeseen, mutta Summers ja Rougeau kavensivat eron neljään pisteeseen, antaen vieraille vielä pienen toivonkipinän. Lopussa Vilpas onnistui tarvittavissa vapareissa ja nappasi kahdeksannen perättäisen voiton pistein 83-77.

Vilpas voitti levypallot 48-41 ja erityisesti 18 hyökkäyslevypalloa olivat ratkaisevassa asemassa voiton kannalta. Korijoukkue menetti pelivälineen 11 kertaa, kun kauhajokisille menetyksiä kirjattiin 13 kappaletta. Vilpas oli myös piirun verran tarkempi kolmosissa (41 %) ja vapareissa (81 %), vaikka sen kakkoset osuivat vain 32 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin kakkoset upposivat 42 prosentin tarkkuudella, joten joukkue ei pystynyt taistelemaan voitosta.

– Puolustettiin joitakin tilanteita oikein hyvin, mutta laskin, että annettiin vastustajalle 14 pinnaa tilanteista, joita ei saisi tulla, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Ihan pieniä virheitä tehtiin, kun annettiin Vilppaalle hyökkäyslevypalloja, joista he pääsivät rokottamaan. – Tappio harmittaa, mutta kollektiivisuus parani edelliseen peliin.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa vieraskentällä, kun se matkustaa perjantaina KTP:n vieraaksi. Kotiluolaan oranssipaidat palaavat ensi keskiviikkona, kun Karhubasket ja KTP iskevät heti perään uudestaan yhteen.