UUTISET

10.08.2018

MIKE MOSER ON KARHUBASKETIN KOLMAS JENKKI

Karhubasket on solminut pelaajasopimuksen Michael ”Mike” Moserin kanssa. 28 vuotias, 203 senttinen ja 100 kiloinen Moser pelaa ison laitahyökkääjän paikalla.

– Moser on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan useata eri pelipaikkaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, Jussi Laakso kertoo uudesta pelimiehestä. – Hän kykenee viimeistelemään korin läheisyydestä ja bonuskaaren takaa. – Moser on rutinoitunut ammattilainen ja hän on pelannut kovissa sarjoissa menestyksekkäästi. – Mielenkiintoinen yksityiskohta hänen CV:ssä ovat pelit Albanian maajoukkueessa viimeisissä MM-karsinnoissa. – Odotan isolla mielenkiinnolla hänen esiintymistä Karhubasketin paidassa, Laakso sanoo.

Moser on kotoisin Texasista. Hän aloitti yliopistokoripallon vuonna 2009 Los Angelesissa UCLA:ssa. Siellä kaikki ei mennyt putkeen, joten kesällä 2011 hän liittyi UNLV:n joukkueeseen. Las Vegasissa pelit sujuivat ja hänet valittiin MWC konferenssin ykkösviisikkoon ja vuoden tulokkaaksi. Ensimmäisellä kaudella UNLV:ssä pisteitä syntyi 14 ottelua kohden ja levypalloja hän poimi 10,5 per ottelu. Toisella UNLV kaudella tehot olivat 7,1/6,1.

Koska Moser joutui olemaan sivussa yliopistokauden 2010-2011 koulun vaihtamisen takia, niin UNLV:n jälkeen hänellä oli vielä mahdollisuus pelata yksi kausi. Joukkueeksi tuli Oregon, jossa kaudella 2013-2014 Moser teki tilastoihin tehot 13,2/7,7.

Vaikka Moseria veikattiin valittavaksi NBA:n draftissa yliopistouran jälkeen, tämä ei toteutunut. Kesällä 2014 hän pelasi viisi ottelua Boston Celticsin kesäliigajoukkueessa, joista kolmessa hän oli viisikossa. Pisteitä näissä peleissä syntyi 13,6 ottelua kohden ja levypalloja tarttui näppäihin 4,8 kappaletta per peli.

Moserin ammattilaisura alkoi Liettuassa ja joukkueena oli Rytas. Rytaksessa pelejä tuli runsaasti ja hän esiintyi myös 17 Eurocup ottelussa. Eurocupissa tehot olivat 4,8/3,2 ja Rytaksen muissa otteluissa 5,5/3,3.

Rytaksen jälkeen Moser suuntasi kaudeksi 2015-2016 Israeliin, jossa joukkueena oli pääsarjan Hapoel Unet Holon. Tehoiksi Moser teki 11,5/7,9.

Israelista hän jatkoi Kosovon FBK liigaan, KB Sigal Prishtina joukkueeseen kaudeksi 2016-2017, jossa tehoiksi tuli 14,4 pistettä ja 8,3 levypalloa. Syksyllä 2017 Moser oli siirtymässä Italiaan Pallacanestro Reggianaan, mutta sopimus purettiin ennen kuin pelit saapasmaassa alkoivat. Sen jälkeen joukkueeksi tuli Al Sadd (Doha, Qatar), jossa Moser pelasi 15 ottelua tehoilla 19,5/9/3,2.

Moser saapuu Kauhajoella muiden jenkkien tapaan elo-syyskuun vaihteessa ja on mukana karhubasketin turnauksessa Ruotsissa syyskuun alussa.

Myös neljännen jenkkipelaajan sopimus on lähellä ja siitä päästään tiedottamaan varmasti ensi viikolla.