UUTISET

06.05.2021

KARHUBASKET ON TEHNYT UUDEN PELAAJASOPIMUKSEN JA KAKSI PELAAJAA JATKAA

Severi Kaukiainen (11) liittyy oranssipaitoihin kahden vuoden sopimuksella (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Päättyneellä Korisliigakaudella hopeaa voittanut Karhubasket on solminut pelaajasopimuksen Severi Kaukiaisen kanssa. Sopimuksen pituus on kaksi vuotta, joten se kattaa koripallokaudet 2021-2022 ja 2022-2023.

22-vuotias takamies on Kotkan Peli-Karhujen kasvatti. Viimeiset neljä kautta Kaukiainen on edustanut Kouvoja, jossa pelejä on kertynyt yhteensä 154 kappaletta. Pääsarjauran kaksi ensimmäistä kautta Kaukiainen pelasi KTP:ssä, jossa pelejä tuli 24.

Viime kaudella Kaukiainen pelasi kaikki 22 ottelua ja teki tilastoihin rivin 14,4 pistettä, 3,3 levypalloa ja 5,1 syöttöä. Kaikki ovat Kaukiaisen uran parhaita lukemia. Kaukiainen voitti keväällä 2019 Korisliigan hopeaa Kouvojen joukkueessa, ja on pelannut 56 nuorten maaotteluita eri ikäluokissa.

Todella hienot fiilikset sopimuksesta. On hienoa päästä osaksi Karhubasketin hienoa organisaatiota.

-Odotukset ensi kaudelle on itsellä korkealla, Severi Kaukiainen kertoo fiiliksistä verkkotoimitukselle. – Innolla odotan myös uuden kotiyleisön edessä pelaamista. – Muutaman kerran olen kokenut sen vastapuolella ja täytyy sanoa, että Kauhajoella on ollut aina upea tunnelma. – Toivottavasti saamme kaikki nauttia koripallosta paikan päällä tulevalla kaudella.

Tyytyväinen on myös Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies. – Jos Korisliiga-kontekstissa puhutaan jollain pelaajalla olevan isot saappaat täytettävänä, niin se on varmaan nyt kesällä 2021 Karhubasketin pelintekijän kohdalla. – Severillä on takanaan nousujohteiset vuodet Kouvoissa ja näen tämän olevan hänelle loistava mahdollisuus ottaa seuraava askel pelaajana. – Saamme Kauhajoelle määrätietoisen ja dynaamisen pelaajan, jonka ympärille lähdemme rakentamaan uutta kotimaisten pelaajien runkoa, Koskimies hykertelee.

Collin Malcolm ja Eero Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Collin Malcolm ja Eero Innamaa jatkavat Kauhajoella vuoden pesteillä. Karhubasket käytti Malcolmin sopimuksessa olleen optiokauden. Innamaan kanssa sorvattiin vuoden jatkopahvi, joka sisältää myös option koripallokaudesta 2022-2023.

Collin Malcolmin mahtipeli siivitti isännät voittoon (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Päättyneellä kaudella Malcolm teki tilastoihin rivin 18,1 pistettä, kuusi levypalloa ja 3,2 syöttöä. 28 pelaamassaan ottelussa Malcolm tilastoi joukkueen pelaajista eniten peliaikaa, runsaat 31 minuuttia per peli.

-Erittäin hienoa, että meillä on nyt Collinin muodossa jatkuvuutta varsinkin, kun joukkueen kotimaiseen runkoon tulee muutoksia. – Hän on vasta ammattilaisuransa alussa oleva pelaaja, jolla on paljon potentiaalia, mutta myös selkeitä kehityskohteita pelaamisessa. – Odotamme Collinin olevan ehdottomasti yksi sarjan parhaista pelaajista ensi kaudella.

Innamaa pelasi 36 ottelua 4,9 pisteen ja 2,1 levyrin keskiarvoilla. Runkosarjassa peliaikaa tuli 14 ja puoli minuuttia. 16 pudotuspeliottelussa vastuu hieman nousi ja peliaikaa tuli 15 minuuttia per ottelu. Pisteitä syntyi 5,1 ja levyreitä käsiin tarttui 2,1 ottelua kohden. Lisäksi Innamaa jakoi 1,1 syöttöä. Innamaa aloittaa Kauhajoella nyt neljännen kautensa ja kehitys on ollut koko ajan nousujohteista.

Eero Innamaa esitti tarkkaa kaukoheittopeliä (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

-Eero pelasi nousujohteisen kauden ja olen tyytyväinen, että hänen ratkaisuvalmius ja itseluottamus nousivat uudelle tasolle. – Okon ja Jumpan lähtö jättää meille tietysti 2-3 pelipaikoille suuren aukon, mutta samalla nämä ovat aina kasvun paikkoja nuoremmille pelaajille. – Eero on toistaiseksi saanut olla ikään kuin kehittymässä kokeneempien suomalaisten pelaajien takana ja nyt kausi 2021–22 tulee olemaan hänelle erittäin iso mahdollisuus uudessa roolissa.