UUTISET

24.07.2021

KORISLIIGAN OTTELUOHJELMA KAUDELLE 2021-2022 ON JULKAISTU

Viime kaudella hopeaa kahden kultamitalin jälkeen voittanut Karhubasket aloittaa seuraavan Korisliigakauden perjantaina 1. lokakuuta, kun Korihait isännöivät kauhajokisia. Korihaiden rivistössä pelaa Bojan Sarcevic, joten Uusikaupunki Areenalla on heti tunnelma katossa. Myös Karhubasketin fanclub on menossa kunnioittamaan tapahtumaa.

Muut joukkueet pyöräyttävät Korisliigan vauhtiin lauantaina 2. lokakuuta, kun Korisliigassa pelataan viisi ottelua: Kouvot – Helsinki Seagulls, BC Nokia – KTP-Basket, Kobrat – Kataja Basket, Salon Vilpas – Lahti Basketball sekä takavuosien klassikkopari Bisons Loimaa – Tampereen Pyrintö.

Korisliigassa pelataan pelikaudella 2021-2022 12 joukkueen kaksinkertainen runkosarjasarja (22 ottelua), jonka jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat kaksinkertaiseen ylempään jatkosarjaan (10 ottelua) ja sijat 7-12 kaksinkertaiseen alempaan jatkosarjaan (10 ottelua). Runkosarja päättyy 22.1.2022 pelattavaan kierrokseen. Runkosarjan pisteet seuraavat mukana jatkosarjoihin ja jatkosarjojen otteluohjelma perustuu runkosarjan sijoituksiin. Kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin selviää ylemmän jatkosarjan kaikki kuusi joukkuetta sekä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.

Pudotuspeleissä kotietu on aina paremmin jatkosarjan jälkeen sijoittuneella joukkueella. Pudotuspelit alkavat keskiviikkona 23.3. ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022.

Alemman jatkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue tippuu I divisioona A:han kaudeksi 2022-23.

Miesten Korisliigan kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu+:lta monikameratuotantona.