UUTISET

12.05.2021

RISTO-MATTI ROUSKU ON KARHUBASKETIN UUSI APUVALMENTAJA

Risto-Matti Rousku (kuva: Ville Vuorinen)

Karhubasket on solminut sopimuksen valmentaja Risto-Matti Rouskun kanssa. Sopimus on mallia 1+1 vuotta. Viime kaudella 33-vuotias Rousku valmensi ToPo:a miesten divari A:ssa. ToPo eteni divari A:n finaaleihin, joissa se hävisi Loimaan LoKoKo Bisonsille otteluvoitoin 3-0.

ToPo:n lisäksi Rousku on valmentanut Forssan Alun naisten Korisliigajoukkuetta. – Hienoa päästä mukaan osaksi Kauhajoen laadukasta organisaatiota, josta olen kuullut vain hyvää, Rousku kertoo omista tunnelmista sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. – Odotan innolla yhteistyötä Janne Koskimiehen kanssa ja olemmekin jo hieman jutelleet kesän ohjelmasta ja tulevasta kaudesta. – Tämä on itselleni hyvä askel eteenpäin valmentajaurallani, kun pääsen työskentelemään Korisliigassa ammattilaisjoukkueen kanssa, jossa puitteet ovat kunnossa. – Seuran tavoitteet ovat korkealla ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan nuo tavoitteet omalla panoksellani.

-”Regen” kanssa keskustellessa tuli heti selväksi, että hänellä on korkea motivaatiotaso tulla tänne tekemään valmennustyötä, Janne Koskimies kertoo. – Hänellä on jo päävalmentajakokemusta naisten Korisliigasta ja miesten divisioonatasolta, ja uskon, että apuvalmentajan roolin kautta on helpompi tulla Korisliigaan sisään. – Edelliset kolme Karhubasketin apuvalmentajaa ovat siirtyneet päävalmentajatehtäviin, joten tämä on ollut hyvä pesti kehittymishaluisille valmentajille. – Meillä ei ole aiempaa yhteistä valmennuskokemusta, mutta nyt joukkueen uudistuessa on toisaalta hyvä saada taas uusia ajatuksia myös penkin päähän. – Odotan innolla, että yhteistyömme pääsee kunnolla alkamaan.

Risto-Matti Rousku

Valmennusura:

  • Wartti Basket 2008-15 eri juniori-ikäluokissa tytöissä ja pojissa
  • Helmi Basket 2015-17 WU19 SM ja naisten divari
  • Forssan Alku 2017-20 naisten SM
  • Torpan Pojat 2020-21 miesten divari A
  • HKVT käytynä 2017-18, siitä lähtien mukana tyttöjen Allstars-leirien valmennuksessa

Pelaajaura:

  • Wartti Basket kasvattajaseura, pelannut myös ToPossa junioreissa (U19SM), miesten divaria pelannut Rekolan Urheilijoissa (M1D), Wartti Basketissa (M1D), sekä MuKissa (M1DB).

Omat taustat:

  • Asuu Helsingissä tyttöystävän kanssa.
  • Harrastekoriksen ollessa tauolla koronan takia urheiluvalikoimaan kuuluu mm. pyöräily, lenkkeily, salilla käyminen ja tennis.
  • Kotioloissa kokkailtua ja kokeiltua erilaisia etnisiä ruokia ja iltaisin treenien jälkeen katseltua korista tai Netflixiä.