UUTISET

29.06.2021

IKH AREENAN RAKENTAMINEN ALKAA

Marraskuussa 2020 perustettu KB Areena Kauhajoki Oy rakentaa Kauhajoelle monitoimiareenan, jossa voidaan järjestää eri lajien kansallisia ja kansainvälisiä ottelutapahtumia, sekä konsertteja ja tapahtumia. Ottelutapahtumissa yleisökapasiteetti tulee olemaan ravintolatilat huomioiden noin 3500 ja konserteissa sekä tapahtumissa jopa 5000 henkilöä.

KB Areena Kauhajoki on tehnyt IKH:n kanssa pitkäaikaisen sopimuksen, jolla rakennuksesta tullaan käyttämään nimeä IKH Areena.

Koko hanke tulee olemaan merkittävä kehitysaskel koko Suupohjan talousalueella, eikä se olisi mahdollista ilman IKH:n ja Ilkka Alakortteen panostusta. Lisäksi Petri Suokkaan ja Suotuuli Oy:n rooli hankkeessa on merkittävä.  Ilman näitä IKH:n, Suotuuli Oy:n sekä Ilkka Alakortteen ja Petri Suokkaan henkilökohtaista panostusta, koko hanke ei olisi mahdollista.

IKH Areenan rakennusala tulee olemaan 5260 m2, kerrosala 7270 m2, vapaa sisäkorkeus 12,6 m ja tilavuus 83 000 m3. IKH Areena on saanut rakennusluvan toukokuun alussa 2021 ja lupa aloittaa maanrakennustyöt on tullut 28.6.2021. Urakkasopimus on allekirjoitettu 29.6.2021 ja tavoitteena on, että IKH Areena valmistuu syyskuun 2022 loppuun mennessä.

Pääurakoitsija: Rakennuspalvelut T. Kiukkonen Oy (Kauhajoki)

Urakkasopimuksen allekirjoittivat KB Areena Kauhajoki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Suokas ja Timo Kiukkonen

Sähköurakoitsija: Sähkö Mäntylä Oy (Kauhajoki)

LVIA-urakoitsija: Bravida Suomi Oy

Maanrakennusurakoitsija: Maanrakennus H. Marttunen Oy (Kauhajoki)

Ylinvalvoja/vastaava mestari: Antti Leskinen

Projektipäällikkö: Heikki Majuri

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy

Rakennesuunnittelu: Mäkitalo Oy Suunnittelutoimisto (Kauhajoki)

Geo-suunnittelu: Aluetaito Oy

LVI-suunnittelu: Granlund Pohjanmaa Oy

Sähkösuunnittelu: Insinööritoimisto Natri Oy (Kauhajoki)

Sprinkler-suunnittelu: Ramboll Finland Oy

Palotekninen suunnittelu: Ramboll Finland Oy

Rakennustyöt alkavat Kenttätien tontilla 1.7.2021 ja IKH Areena pitäisi olla käytössä syyskuun loppuun mennessä vuonna 2022. IKH Areena vastaa Karhu Basketin koripallojoukkueen tilatarpeeseen, mutta samalla avautuu paikka muidenkin kansainvälisten ottelutapahtumien järjestämiseen ja tarjoaa vaihtoehdon konserttien, konferenssien ja tilaisuuksien pitopaikaksi.

IKH Areenan VIP-osakkaiden myynti on jo lähtenyt käyntiin. Myynti nytkähtää voimalla eteenpäin, kun rakennusprojekti pääsee nyt vauhtiin ja VIP-osakkeiden myynti aloitetaan. Samaan aikaan myynnin tukena oleva markkinointimateriaali on saatu valmiiksi.