UUTISET

01.08.2018

KARHUBASKETILLE KAKSI UUTTA PELAAJASOPIMUSTA

Rene Rougeau ja Kazembe Abif oranssipaitoihin.

Karhubasket on solminut kaksi pelaajasopimusta ensi kaudelle. Oranssipaidoissa jatkaa viime vuonna fanien sydämiin pelannut Rene Rougeau. Uutena pelaajana joukkueessa nähdään Kazembe Abif.

Rougeaun kanssa jatkosopimusta puuhattiin jo keväällä, mutta se jäi silloin viimeistelemättä. Asiaan palattiin heinäkuun lopussa ja palaset loksahtelivat nopeasti paikoilleen. Rougeau teki viime kaudella 47 ottelussa keskiarvoiksi 14,4 pistettä, 6,7 levypalloa ja 3,5 syöttöä. Rougeau oli Korisliigan torjuntatilaston kakkonen, mutta pudotuspeleissä hän oli selvästi paras torjuja. 2,5 torjuntaa per ottelu avitti Karhubasketin aina mestaruuteen saakka.

– Hienoa saada Rene joukkueeseen myös tulevalle kaudelle, Jussi Laakso kertoo. Hän oli viime kaudella yksi liigan parhaita pelaajia ja toi rutkasti johtajuutta sekä kentälle että pukukoppiin. ? Hän oli myös mahtavien faniemme suosikki, joten uskon hänen jatkosopimuksensa olevan mieleinen kaikille kauhajokisen koripallon ystäville, Laakso sanoo tyytyväisenä.

Kazembe Abif on uusi tulokas oranssipaitojen korinalustoille. 25 vuotias Abif on kasvanut New Jerseyssä ja käynyt yliopiston Drexelissä. Yliopistossa 201 senttinen ja 100 kiloinen Abif pelasi kaudet 2011-2016 (kausi 2014-2015 jäi väliin loukkaantumisen takia). Viimeisellä kaudella 2015-2016 Abif teki 9,3 pistettä ja repi 7 levypalloa 30 ottelussa.

Viime kaudella Abif pelasi Tanskassa FOG Naestved joukkueessa, jossa tilastoihin tuli 30 ottelussa rivi 16,6 pistettä, 6,6 levypalloa ja 1,47 syöttöä. Pelitilanneheitot Abif upotti 50 prosentin tarkkuudella.

– Kazembe on erittäin urheilullinen 4/5 pelipaikkojen mies, joka omaa myös ihan hyvän kolmosen. Hän on todella innoissaan saamastaan mahdollisuudesta ja tuo varmasti energiaa molempiin päihin kenttää. Käymieni keskustelujen perusteella, hän on kova työntekijä ja nöyrä joukkuepelaaja. Tyyppinä juuri siis sellainen, kuin haimmekin, Laakso jatkaa.

Molemmat pelaajat saapuvat Kauhajoelle elokuun lopussa. Kotimaiset pelaajat ovat juuri näinä päivinä muuttamassa paikkakunnalle ja joukkueharjoitukset pääsevät käyntiin ensi viikolla.

Karhubasketilla on nyt pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Antti Niskasen, Okko Järven, Eero Innamaan, Mikael Laihosen, Jussi Myllyniemen, Joona Hakamaan, Rene Rougeau ja Kazembe Abifin kanssa.

Karhubasket jatkaa aktiivista ja huolellista työtä pelaajamarkkinoilla sekä kotimaisten että ulkomaisten pelaajien osastoilla.


Kazembe Abif yliopistojoukkueen paidassa.