UUTISET

28.06.2018

KARHUBASKET MUKANA KORIPALLON MESTARIEN LIIGAN KARSINNOISSA

Syyskuussa europelejä Kauhajoella

Korisliigan mestari Kauhajoen Karhubasket lähtee mukaan Basketball Champion League eli koripallon mestarienliigan karsintoihin. Karsinnoissa on mukana yhteensä 30 joukkuetta. Kahdella ensimmäisellä kierroksella on mukana 24 joukkuetta, jotka pelaavat kaksiosaiset ottelut (kahden ottelun yhteispisteet) ja kahden karsintakierroksen jälkeen, mukaan tulee vielä kolmannelle karsintakierrokselle kuusi sijoitettua joukkuetta lisää.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella ovat mukana mm. Kalev Cramo Virosta, Norrköping Dolphins Ruotsista ja Bakken Bears Tanskasta. Mukana ovat myös esim. Aris Kreikasta ja Red October Cantu Italiasta, joten kovia joukkueita Euroopan kärkikoripallomaista kamppailevat mestarien liigan lohkovaiheen paikoista. Kolmen karsintakierroksen jälkeen kuusi joukkuetta etenee lohkoihin, sinne jo sijoitettujen joukkueiden seuraksi. Ensimmäisen kierroksen otteluparit arvotaan 11. päivä heinäkuuta Genevessä.

– Mestaruuden selvittyä puhuimme mahdollisista europeleistä taustaryhmän kanssa, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo. Lähtökohtaisesti europelit kiinnostivat, mutta kaikki kriteerit peliolosuhteissa ja muissa aiheuttivat lisäselvittelyä. Hyvässä yhteistyössä koripalloliiton kanssa teimme selvityksiä ja palaset saatiin paikalleen, joten kesäkuun puolivälin jälkeen, hieman ennen määräaikaa, laitoimme hakemuksen sisään. Mestaruus ja sitä seuraavat europelit ovat tavallaan palkinto meidän loistaville faneille, jotka ovat olleet joukkuetta tukemassa loistavasti, emmekä tietysti voineet sitä faneilta evätä, Ojala kertoo.

Mestarienliigan lohkovaiheessa ja jo karsinnoissa pelillisille olosuhteille annetaan tiukat kriteerit. Peliareenoiden pitää olla tietyn kokoisia ja muutkin asiat pitävät olla tietyssä muotissa, joka tuo BCL:lle korkean standardin. Karhubasket lähti hakemaan paikkaa mestarienliigassa, kun selvisi, että pelipaikkana karsinnoissa voidaan käyttää sen omaa kotiluolaa. Tiettyjä muutoksia hallissa pitää tehdä, mutta näihin löytyivät lääkkeet koripalloliitolta, Ojala sanoo. Joudumme tuomaan paikalle mm. siirtoparketin, areenakorit ja ylimääräisiä tulostauluja, mutta ne kaikki ovat koripalloliitolla olemassa. Kun nämä olosuhdeparannukset riittivät liigan viskaaleille, niin vahvistimme hakemuksen, Ojala valottaa hakemuksen taustoja.

Karhubasket oli myös tehnyt varasuunnitelman salitilanteeseen, mutta nyt sitä ei tarvitse ottaa käyttöön. Pelaaminen esim. Seinäjoki areenassa olisi tuonut merkittävästi lisäkustannuksia, jolloin hakemusta ei ehkä olisi jätetty, Ojala kertoo salitilanteesta.

Karhubasket on tehnyt pelaajasopimukset tulevalle kaudelle Okko Järven, Eero Innamaan ja Mikael Laihosen kanssa. Mestarijoukkueesta takamies Bojan Sarcevicillä on voimassa oleva sopimus ensi kaudesta. Pelaajasopimuksia tehdessä olemme pelaajille kertoneet, että saatamme hakea paikkaa mestarien liigan karsinnoissa, Jussi Laakso sanoo. Mitään sellaista emme tietenkään ole luvanneet, jota emme voi pitää. Tämä on loistava juttu, että pääsemme mukaan karsintoihin ja tavoittelemaan paikkaa liigan lohkovaiheessa. Olemme tehneet pari pelaajasopimusta omien junnujen kanssa ja yksi toinenkin pelaajasopimus on varmistunut. Tiedotamme näistä aivan lähiaikoina. Karsintapaikalla europeleihin voi olla positiivista vaikutusta joukkueen rakentamiseen, mutta se työ etenee suunnitellusti ja aikataulussa, Laakso taustoittaa joukkueen rakentamista.

Ensimmäinen karsintakierros to 20.9. ja la 22.9.

Toinen karsintakierros (voittajat ensimmäiseltä karsintakierrokselta) ti 25.9. ja to 27.9.

Kolmas karsintakierros (voittajat toiselta karsintakierrokselta + kuusi kolmannelle kierrokselle sijoitettua joukkuetta) la 30.9. ja ma 2.10.

BCL:n lohkovaihe alkaa 9. tai 10. päivä lokakuuta. Neljän kahdeksan joukkueen lohkoa.