UUTISET

24.05.2018

KARHUBASKET HYVIN ESILLÄ KORISLIIGAN PALKITSEMISTILAISUUDESSA

MVP Bojan, vuoden valmentaja Jussi, kehittynein Henkka

Korisliiga palkitsi parhaat pelaajat, valmentajat ja muut laji-ihmiset torstaina Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Karhubasketin edustajien oli pääkaupunkiin mukava ajella, sillä viime viikolla voitettu pantteri oli kartanlukijan paikalla.

Korisliigan voittajajoukkue oli odotetusti hyvin esillä palkitsemistilaisuudessa. Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic valittiin finaalien MVP-pelaajaksi (arvokkain pelaaja). Koko kaudella Sarcevic pelasi 54 ottelua 13,5 pisteen, 3,9 levypallon ja 6,7 syötön keskiarvoilla. Pudotuspeleissä (14 ottelua) Bojan nosti pistekeskiarvon 16,6 pisteeseen ja levyrit 4,4 kappaleeseen ottelua kohden. Syöttöjä hän jakoi 6,1 yhtä pudotuspeliottelua kohden.

Korisliigan valmentajaksi valittiin odotetusti Jussi Laakso. Laakso johdatti kauhajokiset ensimmäisellä Korisliigan päävalmentajakaudellaan heti kaivatulle mitalille ja varmisti paikkansa lakeuden koripallopääkaupungin historiaan johdattamalla samalla Karhubasketin mestaruuteen. Laakson johdolla Karhubasket voitti 54 ottelusta 39 ja voitti matkalla mestaruuteen 17 perättäistä kotiottelua. Vuoden 2018 puolella kauhajokiset hävisivät kotiluolassa ainoastaan yhden ottelun, joka oli vuoden ensimmäinen. Karhubasketille on tuttua voittaa kotonaan, mutta nyt joukkue oli myös Korisliigan paras vierasjoukkue, kärsittyään koko kaudella vain 10 tappiota vieraissa.

Karhubasketin Henri Kantonen palkittiin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana. Henrin tilastorivi 6,4 pistettä/3,4 levypalloa/2,4 syöttöä kertoo omaa kieltään kehityksen askelista, joita hän on Kauhajoella ottanut. Kantonen kasvatti peliminuutit runsaaseen 22 minuuttiin ottelua kohden ja vakiinnutti asemansa mestarijoukkueen avausviisikossa.

Lisäksi Karhubasket pokkasi tilaisuudessa fair-play pokaalin.

Muita palkittuja Korisliigassa: vuoden pelaaja Tuukka Kotti, vuoden puolustuspelaaja Tuukka Kotti, kuudes pelaaja Mikko Koivisto, vuoden ulkomaalaispelaaja Aaron Jones, vuoden tulokas Topi Halme, vuoden erotuomari Johannes Sarekoski.