UUTISET

31.05.2018

TIMO MARJOMÄKI JUOKSEE KOHTI 500. MARATONIA

498. maraton tuli täyteen Bojan Sarcevicin mestaruuspaita päällä

Kauhajokinen kestävyysjuoksija Timo Marjomäki, tai kuten hän itse itseään kutsuu, reilu viisikymppinen seikkailu-hölkkääjä, juoksi peräti 498. maratonin 27. päivä toukokuuta Bosnia-Hertsegovinassa. Timo halusi juhlistaa juoksua pukeutumalla Karhubasketin kapteenin Bojan Sarcevicin pelipaitaan. Sarcevic on kotoisin Bosnia-Hertsegovinasta, joten paita sopi maisemiin todella hyvin.

– Karhubasketin mestaruus oli hieno juttu, joten ennen reissua tuli mieleen, että sitä voisi juhlistaa pukeutumalla mestarijoukkueen kapteenin pelipaitaan, Marjomäki kertoo. – Bojan on sieltä kotoisin, joten mikä sen hienonpaa, kuin saada tuttu nimi kotimaisemiin. – Samalla paitamainokset saivat lisänäkyvyyttä, juoksija naurahtaa.

Bosnia-Hertsegovinassa juostu maraton oli Timon 498. 500 maratonia tulee täyteen kotimaisemissa heinäkuussa, kun Kauhajoen keskustassa juostaan ultra running festival. 2. – 6. heinäkuuta järjestettävässä tapahtumassa käydään Suomen ensimmäinen kuuden vuorokauden juoksukilpailu. Jos kuutta vuorokautta ei pysty juoksemaan, niin tarjolla on myös 72-, 48-, 24-, 12- ja 6-tunnin juoksut. Myös maratonille avautuu juoksumahdollisuus, ja sen voi kipitellä vaikka kuutena päivänä peräkkäin.

– Normi maraton menee nykyään hyvästä lenkistä, Marjomäki sanoo. – Bosnia-Hertsegovinassa oli raskas reitti, mutta ennen Kauhajoen ultra-tapahtumaa, juoksen vielä maratonin numeron 499 alle. – 20 vuotta sitten juoksin ensimmäisen ja mikä sen hienompaa, että 500 maratonia tulee täyteen kotimaisemissa. – Tavoitteena on juosta kuudessa päivässä 500 kilometriä, Timo kertoo, ennen kuin verkkotoimituksen haastattelija pyörtyy.

Bojan Sarcevic lähtee ensi viikolla kotimaisemiin, mutta palaa loman jälkeen takaisin johtamaan Karhubasketin peliä.

Nyt kaikki kannustamaan Timoa ja muita juoksijoita heinäkuun alussa Kauhajoen keskustaan!

#oranssionmeidän